Annonce

Aktuelt: DF blokerer TV2-salg, radikal drøm om regering og skuffet landbrug

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
DF blokerer for et salg af TV2

Dansk Folkeparti blokerer nu for, at regeringen kan komme igennem med sit ønske om at sælge 40 procent af TV2. Det oplyser Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl i dag til Jyllands-Posten:

”Vi synes, TV 2 skal blive på statens hænder og levere de super gode tilbud til danskerne, som, vi mener, at TV 2 leverer.”

Det vækker dyb undren hos Socialdemokratiets medieordfører Mogens Jensen. Salget af TV2 var nemlig en del af det ultimatum, som kulturminister Mette Bock gav Socialdemokratiet i mandags:

Det her er fuldstændig surrealistisk. Nu står vi altså i den helt usædvanlige situation, at DF siger nej til et af tre ultimative krav, som S og SF forleden fik at vide, at vi ”fuldt og helt” skulle acceptere – ellers måtte vi forlade forhandlingerne,” fortæller Mogens Jensen til Netavisen Pio.

Mogens Jensen opfordrer nu regeringen til at aflyse salget af TV2.

Læs hele historien her.

 
Radikal profil vil ikke udelukke SR-regering

Det er for tidligt at aflyse al snak om en SR-regering efter næste valg. Det mener den radikale næstformand og tidligere udenrigsminister, Martin Lidegaard.

”Det er blevet meget spændende, hvad der sker efter et valg. Det afhænger fuldstændig af, hvordan mandaterne falder ud: Får S et alternativ med DF? Og får Radikale et godt valg? Jeg betragter bestemt ikke hele diskussionen om regeringsdeltagelse som tilendebragt. Overhovedet,” siger Lidegaard i et interview med Altinget.

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen meldte grundlovsdag ud, at partiet vil gå efter at danne en ren socialdemokratisk regering efter næste folketingsvalg. Hun pegede blandt andet på udlændingeområdet som et eksempel på, at de to partier står langt fra hinanden.

Martin Lidegaard anerkender, at Socialdemokratiet og Radikale Venstre ser forskelligt på en række områder, ikke mindst udlændingespørgsmålet. Han peger dog samtidig på, at de to partier tidligere har fået et regeringssamarbejde til at fungere trods uenigheder, og tror også på, at det vil være muligt for de to partier at finde hinanden i et fremtidigt samarbejde.

Læs interviewet her.

 
Danskerne: Regeringen handler ikke i offentlighedens interesse

Mistilliden til de folkevalgte politikere er ikke kun et fænomen, der findes i udlandet. Også i Danmark er der mistilliden til politikerne udtalt, hvis man skal tro en ny undersøgelse fra Dalia Research i samarbejde med organisationen Alliance of Democracies og Anders Fogh Rasmusens firma, Rasmussen Global.

69 procent af danskerne svarer i undersøgelsen, at regeringen ”sjældent” eller ”aldrig” handler i offentlighedens interesse. Og der faktisk højere end gennemsnittet i undersøgelsen, som er på 58 procent. Blandt de demokratiske lande er tallet 64 procent.

"Politiske systemer rundt om i verden ændrer sig i øjeblikket med en hastighed, som vi ikke har set i næsten 30 år. Nøglen til at forstå, hvorfor dette sker, og hvad man kan forvente, der vil ske i næste udviklingsfase, er at forstå den globale, offentlige mening. Lige nu er den største risiko for demokratier, at offentligheden ikke længere ser dem som demokratiske," udtaler Nico Jaspers, CEO og medstifter af Dalia Research.

Undersøgelsen bygger på svar fra i alt 125.000 borgere i 50 forskellige lande.

Læs mere her.

 
Landbruget ”dybt skuffet” ulveudspil

Miljø - og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen møder nu kritik for sit ulveudspil. Ellemann-Jensen lagde i starten af ugen op til at lempe reglerne for, hvornår en ulv må skydes. For eksempel hvis ulven gentagne gange angriber dyr.

Men det nye udspil vil ikke gøre den store forskel, mener viceformand for Landbrug & Fødevarer, Lars Hvidtfeldt: ”Jeg er skuffet over, hvad der er kommet fra ministeren. Jeg er bange for, at det ikke reelt bliver et værktøj, der betrygger mine medlemmer i at kunne beskytte deres dyr,” siger han.

Interesseorganisationen mener, at det er vanskeligt i praksis at bevise, at der er tale om den samme ulv, som eksempelvis gentagne gange har angrebet husdyr. Derfor frygter organisationen, at det reelt ikke vil blive nemmere at få tilladelse til at skyde ulve.

Læs mere her.

 
Pio Podcast: Arveafgiften under angreb

Arveafgiften er blevet genstand for slagsmål på den politiske kampplads. Er den en urimelig beskatning af døden eller den mest perfekte skat vi har?

Til at grave ned i materien på det følelsesladede spørgsmål har vi fået hjælp af Lars Andersen, direktør i AE-rådet, Kristian Weise, direktør i Cevea, samt Lisbeth Bech Poulsen, erhvervs-, finans- og skatteordfører fra SF. Chefredaktør på Netavisen Pio, Jens Jonatan Steen, er som altid vært.

Lyt med, når eksperter fra tænketankene og det politiske klima bevæger sig i dybden med et af dette års mest diskuterede fordelingsmæssige spørgsmål og bliv klogere på, hvilke argumenter, der oftest bringes frem fra begge sider af debatten.

Podcasten kan høres på SoundcloudiTunes og www.piopio.dk. Husk at anmelde og abonnere på podcasten!

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift af redaktionen på Netavisen Pio.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Flere artikler om emnet