Er Shakespeare et forbillede for vores børn?

Det er absurd, når Alex Ahrendtsens kræver, at undervisningsmateriale med en nu voldsdømt rapper trækkes tilbage.
Syrede §20-spørgsmål: Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen har i Folketinget stillet følgende § 20-spørgsmål til Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini:
”Hvad er ministerens holdning til, at der er undervisningsmateriale på vej ud til folkeskolen, hvori en nyligt voldsdømt rapper optræder som både hovedperson og forbillede, og hvad agter ministeren at foretage sig desangående?”
Baggrunden er, at rapperen L.O.C., som for nylig blev dømt for vold, optræder i et meget rost undervisningsmateriale om de syv dødssynder. Her deler rapperen ud af sine tanker om misundelse, utugt, dovenskab, hovmod, fråseri, vrede og griskhed.

Ahrendtsen følger sit spørgsmål op med en udtalelse i BT: ”Vi kan jo ikke have sådan én som forbillede for vores børn. Det er en kæmpe fejl. Min klare holdning er, at ’L.O.C. - De syv dødssynder’ skal trækkes tilbage omgående”.

Lad os hoppe let og elegant henover det faktum, at materialet ikke er udgivet af Undervisningsministeriet, men af Gege Forlag, og det derfor er noget uklart, hvordan Christine Antorini skal trække materialet tilbage.  For Ahrendtsen har jo fat i en vigtig pointe her. Vi må have stramme krav til, hvem vi gør til forbillede for vores børn. Derfor har vi her på Pio fundet frem til en række andre, som bestemt heller ikke burde optræde i undervisningsmateriale i den danske folkeskole.

I dansk og engelsktimerne er William Shakespeare bandlyst. Der er flere indicer på, at Shakespeare var kraftigt påvirket af marihuana, da han skrev sine skuespil om Romeo & Julie, Hamlet, Julius Cæsar og alle de andre. Tænk at sende det signal til unge mennesker, at man kan blive en stor digter ved at ryge sig skæv!

Det forlyder, at man på Statens Filmcentral stadig kan låne flere af den svenske instruktør Ingmar Bergmans film til brug i undervisningen. Men hvad ligner det, at gøre en mand, som ikke bare i sin ungdom var stor beundrer af Hitler, men også måtte flygte fra Sverige efter mistanke om omfattende skattesvindel, til et forbillede for unge mennesker?

I historieundervisningen må det være slut med at vise billedet af Christian IV på Trefoldigheden. Billedet kunne jo give indtryk af, at Kong Christian var en stor nationalhelt. Men han førte Danmark fra det ene militære nederlag til det andet, han kørte landets økonomi i sænk, og han drak og horede i en uendelighed. Han kan da bestemt ikke være et forbillede for unge mennesker (selvom beskrivelsen da vist godt kunne tyde på, han har været det for en statsminister eller to).

I billedkunst er vi nødt til at have en større oprydning, da mange af historiens kendte malere var lettere sindsyge. Tænk eksempelvis på Van Gogh, som skar sit øre af. Eller vores egen P. S. Krøyer, der bestemt heller ikke var normal. Vi kan da ikke opdrage børn til at synes, at folk som har været helt utilregnelige, skal hyldes som store kunstnere. Der findes masser af udmærkede billeder af kronhjorte ved skovsøer, som man kan studere i stedet.

I musiktimerne må det selvfølgelig være slut med at spille The Beatles, Rolling Stones, Nirvana og en lang række andre bands. Tænk fx på Keith Richards, med hans forbrug af alkohol, stoffer og kvinder er det jo intet mindre end et medicinsk mirakel, at manden stadig er i live.  For slet ikke at tale om de mange utugtige ting, der opfordres til i deres sangtekster. Det kan ikke være rigtigt, at folkeskolen skal legitimere dem som rollemodeller for vores børn!

Endelig skal samfundsfagslærerne selvfølgelig have forbud mod at undervise i Grundloven. Det kan ikke være rigtig, at eleverne skal præsenteres for en samfundsmodel, hvor kongemagten har størstedelen af magtbeføjelserne og kun 6 procent af befolkningen havde stemmeret. Det kunne jo føre til udemokratiske tilbøjeligheder.

Forhåbentlig kan Ahrendtsen også se, at det slet ikke er nok, kun at få L.O.C. ud af folkeskolen. Vi må beskytte den danske ungdom mod en lang række farlige personer. Det er bare med at komme i gang, så her på Pio glæder vi os allerede til næste spørgetime.


Flere artikler om emnet

Annonce