Annonce

Pio guider: Folkemødet 2014

Kære læser, hvis du heller ikke kan overskue de lidt mere end 2100 arrangementer på dette års Folkemøde, så frygt ikke. Pio har studeret programmet, og her er vores anbefalinger. Fra os til dig!
Foto: Berit Hvassum

TORSDAG:

Torsdagen er åbningsdagen, og for mange handler den mest om at få pakket ud, sagt goddag og finde rundt. Har du alligevel lyst til at tage fat på de første debatter, vil Pio foreslå følgende:

Opsplitning mellem rig og fattig i byerne. Er det et problem?
Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, Cirkuspladsen kl. 17.30-18.30

Minister for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansen har valgt som det første at sætte fokus på en af velfærdssamfundets største udfordringer. Hør, hvad blandt andet direktør i CEPOS Martin Ågerup, direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Lars Andersen og selvfølgelig minister Carsten Hansen selv mener om problemet og ikke mindst, hvad de foreslår af løsninger.

Valggeneraler tørner sammen
Den Gamle Brandstation, kl. 17.30-18.30

Der bliver talt politik, kampagner, partiernes fremtid, og mon ikke også der vil blive rundet en kommende valgkamp, når Socialdemokraternes partisekretær Lars Midtiby og Venstres partisekretær Claus Richter slår hovederne sammen på Folkemødets første dag.

DJØFOKRATI i den offentlige sektor
Cevea og DJØFOKRATI, Granittens Gård, kl. 17.45-19.00

Det er et af Tænketanken Ceveas mærkesager: mindre akademisering, mere fokus på kerneopgaver. Fagforeningsrepræsentanter fra både FOA og DJØF deltager, samt en kommunaldirektør og en borgmester. Måske de kommer op med nogle løsninger på, hvordan samarbejdet mellem DJØF’ere og velfærdsmedarbejdere bliver bedre.

Politisk Melodi Grandprix
Dansk Industri, Klostergården, kl. 20.00-21.00

Alle politiske tænketanke - CEPOS, DEA, Concito, AE-Rådet, Europa, Cevea – har fået til opgave at forfatte en politisk lejlighedssang. Dem kan du høre til dette grand prix. Sangene indeholder politiske nøgleord og vil blive fremført af bornholmske kvinder. Publikum kårer vinderen, så kom og hør, hvem der er de bedste sangskrivere.

FREDAG MORGEN:

Fredagen morgen byder både på det hyggelige og det seriøse. Er du til det hyggelige, så er der:

Morgenritualet med Pind og Hækkerup hos Meningsministeriet på Allinge Havn, Indermolen, kl. 8.45-9.30.

Eller Morgenslabberas med statsministeren på Den Gamle Brandstation kl. 9.00-10.00

Vil du hellere det seriøse, så byder 3F sammen med en masse andre organisationer på en spændende debat om mænds sundhed:

Mænd – sundhedsvæsenets svage køn?
Klostergården, kl. 9.00-10.00

Martin Krasnik er ordstyrer, når blandt andre formand for Danske Regioner Bent Hansen, formand for de praktiserende læger Svend Aage Madsen samt næstformand i 3F Jane Korczak debatterer, hvad der skal til for at gøre de danske mænd sundere.

FREDAG FORMIDDAG:

Bag #dkpol med @heunicke og @tarpcph
Den Gamle Brandstation, kl. 10.00-11.00

Er du ny på Twitter? Eller vil du gerne forstå, hvad Twitter kan, og hvorfor mediet er så populært blandt politikere, meningsdannere og journalister? Så tag med her, og hør transportminister Magnus Heunicke og pressemedarbejder i Socialdemokraterne David Tarp dele ud af deres gode råd, tips og tricks på verdens hurtigste sociale medie.

Socialdemokratiske Tænkere
Granittens Gård, kl. 10.00-11.00

Næstefter ”Den hemmelige socialdemokrat” må Anders Dybdals bog ”Socialdemokratiske tænkere” være den mest omtalte politiske bog i det forgangne år. Kom og hør om idéen bag bogen, og find ud af hvem beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, folketingskandidat Peter Hummelgaard og Holstebros borgmester H. C. Østerby har som favorit-tænkere, samt hvordan de mener, Socialdemokratiet kan bruge deres ideologiske historie i fremtiden.

FREDAG MIDDAG:

Politisk sværvægterdebat: Henrik Sass Larsen vs. Claus Hjort
Den Gamle Brandstation, kl. 11.30-12.30

Dansk politisk to grå eminencer tørner sammen til en debat, hvor de ideologiske forskelle vil være tydelige og retorikken benhård.

FREDAG EFTERMMIDDAG:

Tabersagen: Ligestilling
Det Gamle Posthus, kl. 14.30-15.30

Der er lagt op til en anderledes debat, når TV-vært Emil Thorup skal være med til at gøre tabersagen ”ligestilling” til en vindersag. Både Ceveas direktør Kristian Weise og LO’s næstformand Lizette Risgaard lægger vejen forbi. Det gør KVINFO’s ny direktør Nina Groes også, men for at give efterkritik… Hun køber nemlig ikke præmissen om, at ligestilling er en tabersag.

Morten Messerschmidt vs. fødevareminister Dan Jørgensen
Dansk Folkepartis stand, Cirkuspladsen. kl. 15.30-16.00

De er politiske rivaler, men de er også venner. Og så er Morten Messerschmidt og Dan Jørgensen ikke mindst underholdende, når det kommer til at formidle viden om EU og tegne de ideologiske linjer op.

Fremtidens beskæftigelsesindsats
Det Gamle Posthus, 16.00-17.00

Det danske beskæftigelsessystem er et glohedt emne, og det her bliver uden tvivl også en hed debat. Særligt, hvis man har fulgt med i Dansk Arbejdsgiverforenings udmelding om, at de ikke vil opkvalificere de arbejdsløse som led i en ny jobreform. Det bliver spændende, om administrerende direktør i DA Jørn Neergaard Larsen holder fast i den holdning, når han står over for blandt andet en skarp beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og en veloplagt Harald Børsting.

FREDAG AFTEN:

LEAD LOUNGE – Politiske røverhistorier
Lead Agency, Danchells Anlæg, kl. 17.30-18.30

Kom og hør interessante, spændende og velfortalte politiske røvere af blandt andet SF’s formand Pia Olsen Dyhr, redaktør på Fyns Amts Avis Troels Mylenberg og folketingskandidat Peter Hummelgaard. Redaktionen har desuden hørt, at der skulle være god mulighed for at skylle ned med et køligt glas hvidvin.

Selvsving – satire på Folkemødet
Danmarks Radio, Allinge Havn, Indermolen, kl. 20.00-20.30

Hvis du ikke er til P1, så er det, fordi du aldrig har hørt Selvsving, der bliver sendt hver fredag morgen. Her bliver ugens politiske højdepunkter taget under satirisk lup, og Oliver Zahle & Co. skåner ingen. Blandt klassikerne findes Lars Løkkes godnathistorier og Christiansborg Lokalradio. Pio lover: det er sjovt!

Sangdyst: Et politisk slag – hvem har de bedste sange?
Spejdernes og Ungdommens Hus, Danchells Anlæg, kl. 21.00-22.30

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og Venstres Ungdom inviterer til sangdyst. Kom og skrål med på de gamle klassikere – både fra Arbejdersangbogen og Højskolesangbogen.

LØRDAG MORGEN:

Morgenmøde med ministeren – Bjarne Corydon
Det Gamle Posthus, kl. 8.30-9.30

Finansminister Bjarne Corydon har ikke været Danmarks mest populære minister det seneste års tid. Kom og hør, hvad han tænker om finanslov, vækstpakker og beskæftigelsesudspil og få samtidig svar på, hvordan han ser Socialdemokraternes fremtid. Du kan selv deltage i debatten, og har du lyst, er der både rundstykker og kaffe at skylle ned med.

LØRDAG MIDDAG:

Er Dansk Folkeparti på lønmodtagernes side?
Ved Brandstationen, kl. 13.00-14.00

Dansk Folkeparti stod i ni år last og brast med VK-regeringen. Dansk Folkeparti foreslog at halvere dagpengene og halvere genoptjeningskravet. De stemte for afskaffelsen af efterlønnen, og i efteråret 2012 foreslog de at begrænse lønmodtagernes ret til at lave konflikt med arbejdsgivere i kampen for bedre løn- og arbejdsvilkår. Men Dansk Folkeparti påstår, at de er det nye arbejderparti. Alligevel peger de på Lars Løkke som statsminister. Hvis side er Dansk Folkeparti egentlig på, når alt kommer til alt? Hør debatten og bliv (måske) klogere.

Kan alt måles i BNP?
Granittens Gård, kl. 13.00-13.45

Kom og vær med til Netavisens Pios eneste arrangement, som er lavet i samarbejde med Cevea. Her stiller vi spørgsmålstegn ved, om alt kan måles i BNP, eller om Danmark i konkurrencen med udlandet også skal måle og konkurrere på andre parametre. For eksempel social mobilitet. Cevea-direktør Kristian Weise og afdelingsdirektør i Danmarks Statistik tørner sammen over for cheføkonom i Cepos Mads Lundby Hansen og Liberal Alliances Joachim B. Olsen.

LØRDAG EFTERMIDDAG:

DM i debat – Finale
Gæstgiveren, kl. 15.00-16.00

Måske bliver 2014 året, hvor Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i form af formand Alexander Grandt Petersen generobrer titlen som danmarksmester i debat. Kom og hør nogle af dansk politiks kommende stjerner analysere, argumentere og debattere med hinanden. (Semifinalen finder sted om fredagen i Gæstgiveren kl. 15.00-16.00)

Roald Als tegner Mogens Lykketoft i krostuen
Gæstgiveren kl. 16.45-17.00

Der er tale om to grand old men, når bladtegner Roald Als og Folketingets formand Mogens Lykketoft mødes til en snak om satiretegninger, politik og ikke mindst en snak om tredje grand old man: Anker Jørgensen.

Og hvis ikke du har fået nok af at synge fra dagen før, så disker LO Ungdom op med deres traditionsrige sangaften i Det Gamle Posthus kl. 21.00-23.00.

SØNDAG:

Søndag er sidste dag, men på mange måder også en mærkelig dag. Mange er nemlig taget hjem, og de fleste er mættet af debat og alt, hvad der hedder politik. Men har du alligevel mod på lidt – især af den reflekterende art – så vil Pio foreslå følgende:

Hvem vandt Folkemødet 2014?
Meningsministeriet, Allinge Havn, Indermolen, kl. 9.30-10.30

Politiker Bertel Haarder, borgmester Winni Grosbøl og politisk redaktør på Politiken Mette Østergaard sidder klar søndag morgen til at analysere, om Folkemødets debatter og dialog rent faktisk fører noget med sig, og hvem der kan bryste sig af at løbe med årets opmærksomhed.

Hvordan vinder politikerne vores tillid tilbage?
KristiansenUlvemann-teltet, Nordlandspladsen, kl. 9.30-10.15

Mogens Lykketoft og Huxi Bach udfritter i denne debat de ungdomspolitiske formænd om, hvad de kan gøre for at genvinde danskernes tillid til dem selv og deres hverv, inden de sætter sig på Folketingets stole. Hør ungdomspolitikernes visioner – og ikke mindst Lykketofts og Huxis råd.


Flere artikler om emnet