Stephen Kinnock på vej mod det britiske underhus

Statsministerens mand ser - som kandidat for det britiske arbejderparti i Wales - ud til at kunne få plads i det britiske parlament, når briterne går til valg den 7. maj.
Foto: Benedikt Loebell, World Economic Forum (via Wikimedia)

Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, ser med al sandsynlighed ud til at kunne besætte en af de 650 pladser i det britiske underhus, House of Commons, når der er valg om en uge.

Dermed kan Kinnock blive en del af Ed Milibands hold i parlamentet – et hold af Labour-medlemmer, som håber, at valgresultatet gør det muligt at smide den konservative premierminister David Cameron på porten

Den 45-årige britiske statsborger Stephen Kinnock er søn af tidligere Labour-leder gennem mange år Neil Kinnock og det tidligere medlem af Europa-Parlamentet Gladys Kinnock. Han har haft flere højtstående stillinger i bl.a. British Council og World Economic Forum.

Kinnock har fået sikker Labour-kreds
Kinnock vandt i marts 2014 kampen om at blive opstillet som kandidat for Labour i Aberavon-valgkredsen i det sydlige Wales – ikke langt fra, hvor han selv er født.

Valgkredsen dækker industribyen Port Talbot og har været en sikker kreds for Labour siden år 1922. Meningsmålingerne giver Labour 49% af stemmerne i kredsen, og med det engelske valgsystem får det parti, der får flest stemmer i procent, det eneste mandat i valgkredsen.

LÆS OGSÅ: Labour sætter kurs mod overraskende valgsejr

Det, der gjorde, at jeg for alvor ville være aktiv, er, hvor ulige et samfund Storbritannien er blevet. Vi bor i et land, hvor de rigeste fem familier er rigere end de 20 % fattigste til sammen
– Stephen Kinnock

Dermed kan Kinnock blive en del af Ed Milibands hold i parlamentet – et hold af Labour-medlemmer, som håber, at valgresultatet gør det muligt at smide den konservative premierminister David Cameron på porten og i stedet få en Labour-ledet regering.

Vil bekæmpe ulighed
Stephen Kinnock har været medlem af Labour siden han var 15 år, men han er først gået ind i politik nu.

”Jeg mener, at vi har lidt for mange politikere som ikke har været uden for ”Westminster-boblen” – politikere, som ender som parlamentsmedlemmer efter at have været lokalpolitikere eller ved at have været særlig rådgiver. Jeg mener det er på tide, at vi får en større mangfoldighed – at vi får mennesker ind, som har gået deres egne veje i verden først og som har forskellige baggrunde,” udtaler han til nyhedsmediet Wales Online.

”Jeg har været medlem af Labour længe og længe troet på partiets værdier, men det, der gjorde, at jeg for alvor ville være aktiv, er, hvor ulige et samfund Storbritannien er blevet. Vi bor i et land, hvor de rigeste fem familier er rigere end de 20 % fattigste til sammen,” tilføjer han.

”Der har altid været en lille stemme i baghovedet på mig, som siger, at jeg skal gå ind i politik, men den er blevet stærkere og stærkere over de senere år – særligt mens de konservative har været ved magten, siger han.

Karrierepolitikere uden et rigtigt arbejde?
Ikke alle er lige begejstrede for Kinnock. Den pensionerede stålarbejder Chris Butler har altid stemt på Labour, men den nye lokale kandidat er ikke hans kop te.

”Vi er trætte af, at karrierepolitikere, som ikke har haft et rigtigt arbejde, skal repræsentere vores område … Jeg stoler slet ikke på ham,” udtalte han sidste år til DR Nyheder, der var i Wales, da Kinnock blev valgt som kandidat.

LÆS OGSÅ: Valgkamp på britisk: Borgere er mere end bare stemmekvæg

Citaterne til Wales Online er oversat fra engelsk af Jakob Esmann.

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


Flere artikler om emnet

Annonce