10 fællesskabsforkæmpere hædret

Fællesskabsprisen er blevet uddelt til 10 personer eller foreninger, der gør en særlig indsats for fællesskabet.
Noget af det, der gør Danmark unikt, er fællesskabet og den høje grad af tillid mellem mennesker. Derfor skal dem, der gør en ekstra indsats for vores fællesskab, belønnes. Det er tanken bag Fællesskabsprisen, som Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen har stiftet sammen med en række virksomheder og organisationer. Prisen hædrer hvert år 10 personer, foreninger eller initiativer, der fortjener et klap på skulderen for at have gjort en ekstra indsats for vores fællesskab.

I år blev Fællesskabsprisen uddelt for fjerde gang. Især ville prisen særligt fokusere på initiativer, der er forbundet til arbejdsfællesskaber, ulighed, læring og ensomhed. De 10 vindere blev afsløret ved et arrangement på Hotel Kong Arthur i København i går.

Vinderne af Fællesskabsprisen udgjorde en bred palet af det stærke, fællesskabsbårne danske civilsamfund. Blandt vinderne var der således både det frivillige initiativ X-Men, der prøver at holde unge i Urbanplanen på Amager på ret kurs, og 17-årige Rasmus Erichsen fra Korsør, der har startet et initiativ, hvor han indsamler overskydende mad fra virksomheder og giver det videre til folk, der har brug for det.

Også Projekt Headstart, der hjælper flygtninge i arbejde, blev hædret. Det samme gjorde blandt andre de såkaldte Skøndhedspigerne fra produktionsskolen i Brøndby. De har fået Fællesskabsprisen for deres projekt, hvor de unge elever øver sig på at lave skønhedsbehandlinger ved at give det til det lokale plejehjem. Til glæde for både elever og de ældre.

Der er beskrivelser af alle 10 vindere her.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og tidligere pressekonsulent i Socialdemokratiet


Flere artikler om emnet

Annonce