10 onsdagsnyheder, som du ikke bør gå glip af

Netavisen Pio har samlet de ti mest interessante nyheder, begivenheder og kommentarer fra dagens gang i dansk politik.
1. Dagens citat. Man kan ikke beskylde Dansk Folkeparti for ikke at have klare prioriteter: Bornholms viceborgmester Torben Rønne-Larsen (DF) mener, at man skal skære i ulandsbistanden for at finansiere flere penge til Folkemødet på Bornholm: ”Jeg synes godt, Folketinget kunne give et tilskud. Så sender de jo ikke de penge til negerne”. Ingen kommentarer er vidst påkrævet! Om end han givetvis ville ændre synspunkt om tilskuddet til Folkemødet, hvis Pia Kjærsgaard fik sit forslag fra i dag igennem om at flytte arrangementet til Jylland.

2. Dagens bortforklaring. Torben Rønne-Larsen (DF) forsøgte senere over for TV2 at bortforklare sin bemærkning. Det blev det ikke meget bedre af: ”I det sekund jeg sagde det, tænkte jeg: hold kæft, det kan man da ikke sige. Jeg kunne jeg godt høre, at det var fuldstændig tåbeligt at sige”. På spørgsmålet om, hvad han i virkeligheden mente med kommentaren svarer Rønne-Larsen ”Mugabe. Jeg ville have sagt Mugabe, men jeg kunne ikke komme på navnet. Og så røg det andet ud af mig”. Det er vidst en situation, som vi alle kan nikke genkendende til: Man kan ikke komme i tanke om navne som Obama, Luther King eller Muhammed Ali og er derfor nødt til at sige ’negerne’ i stedet.

3. Dagens afstemning. Regeringens dagpengepakke var tidligere på dagen til førstebehandling i Folketinget. Ikke overraskende valgte Venstre at stemme nej til redningskransen til de 20.000 familier, hvor mor eller far har mistet arbejdet, og som med VKO’s reform stod til at falde ud af dagpengesystemet om atten dage. Man kan selvfølgelig anlægge det synspunkt, at det er taktisk smart af Venstre at gennemføre en reform, overlade problemerne til efterfølgeren og nægte at hjælpe med oprydningen. Men så lette er den danske befolkningen vel ikke?

4. Dagens advarsel. Nationalbankens direktør, Per Callesen, advarer i dag kraftigt imod det loft over boligskatterne, som den tidligere VK-regering indførte og som medfører, at boligskatterne ikke falder og stiger i takt med boligpriserne: ”Hvor faldet frem til 2007 var med til at pumpe boligboblen op, så har den efterfølgende stigning været med til at trække husprisfaldet i langdrag. (..) Det farlige består i, at vi har sat en meget vigtig samfundsøkonomisk stabilisator ud af kraft. Vi ved, at der i en markedsøkonomi altid fra naturens side er udsving, og gør vi udsvingene stærkere, så er der risiko for, at økonomien overopheder, og i værste fald at det slår ud i den finansielle stabilitet”. Oversat til dansk betyder dette, at skattestoppet skader dansk økonomi.

5. Dagens rokade. Efter Lykke Friis fik nok af at være Lars Løkkes ’stik-i-rend-pige’ på EU-området og vendte tilbage til universitetsverdenen, har posten som EU-ordfører stået tom. Ved dagens ordførerrokade i Venstre blev den på ny besat af Jakob Ellemann-Jensen. Det er selvfølgelig hævet over enhver tvivl, at Jakob Ellemann er blevet valgt til denne post kun på grund af sine kvalifikationer. Eventuelle familiære associationer har ikke spillet nogen rolle overhovedet!

6. Dagens sagsanlæg. Mattias Tesfaye har taget initiativ til et sagsanlæg mod den gule fake-fagforening Det Faglige Hus for brud på markedsføringsloven. Reklamer for Det Faglige Hus hævder, at man hos dem får den ”samme faglige tryghed som i andre fagforeninger”. Dette er ifølge Tesfaye et brud på markedsføringslovens paragraf 3 og 5, hvor ”Erhvervsdrivende må ikke anvende vildledende eller urigtige angivelser eller udelade væsentlige informationer, såfremt dette er egnet til mærkbart at forvride forbrugernes adfærd på markedet”, da Det Faglige Hus i modsætning til LO-fagforeninger eksempelvis ”aldrig vil kunne føre vores akkordregnskaber for en faglig voldgift” og i det hele taget "ikke forhandler overenskomster, der er selve kernen i et medlemskab af en LO-fagforening". Netavisen Pio anbefaler alle til at støtte dette glimrende initiativ økonomisk, hvilket man kan læse mere om nederst i Tesfayes opslag her.

7. Dagens overraskelse. EU-kommissionen har fremlagt et forslag om, at bankoplysninger fremover skal udveksles automatisk EU-landene imellem. Dermed får SKAT flere redskaber til at finde de danskere, der forsøger at gemme deres formue i udlandet. Det er en positiv overraskelse af dimensioner, at EU-kommissionen ikke længere ser det som deres hovedopgave at kvæle økonomien i Sydeuropa, men faktisk også vil tage kampen op mod skatteunddragelse.

8. Dagens dummeste forslag. Efter at Politiken kunne fortælle, at 15 procent af de danske mænd synes, at det er i orden at købe seksuelle ydelser hos en handlet kvinde, opfordrer Dansk Folkepartis ligestillingsordfører Pia Adelsteen til at genoplive den gamle ’Køb Dansk’-tankegang: ”De skal købe hos danske kvinder, da masser af prostituerede er det frivilligt (..) Det bør være sådan, at man ikke køber sex hos en handlet kvinde (..) Man skal lave en kampagne, hvor man opfordrer til ikke at købe udenlandske kvinder”. Det er selvfølgelig betænksomt af Pia Adelsteen at beskytte det danske hjemmemarked, men burde man monstro hive andet end nationalistiske oplysningskampagner til forbrugerne op af hatten eller måske opfordre til slet ikke at købe kvinder?

9. Dagens skjulte interesse. Berlingskes lederskribent Tom Jensen har skrevet et langt blogindlæg om, hvordan den nye offentlighedslov i virkeligheden er udtryk for, at den politiske klasse fjerner sig fra folket og lukker sig om sig selv. Dette havde muligvis været et validt synspunkt, hvis det ikke bliver efterfulgt af et forsvar for den journalistiske klasses ditto adfærd: ”Den voksende fornemmelse af, at den politiske elite efterhånden føler sig mere i opposition til befolkningen og medierne, end de gør i forhold til deres politiske modstandere, er desuden kommet til udtryk i de krav om stramninger af medieansvarsloven, som en næsten enig politisk klasse har lanceret over de senere år”. Man mærker hensigten og bliver forstemt: Alle Tom Jensens pæne ord om demokrati handler kun om, at medierne skal have adgang til alt og ansvar for intet.

10. Dagens undersøgelse. Et dugfriskt studie af Dr. Christoph Bartneck viser, at antallet af smilende og glade lego-figurer er faldet markant siden 1990’erne samtidig med at antallet af vrede ansigter blandt det populære legetøj er steget. Netavisen Pio mener at kunne påvise en klar sammenhæng mellem den stigende ulighed, højrefløjens fremmarch og den udbredte vrede blandt lego-folket.


Kommentarer fra Facebook