Annonce

1.000 nye sygeplejersker? Heunicke og Pape skændes om løftebrud

Socialdemokratiet har brudt sine valgløfter, mente konservativ partileder. Så tog sundhedsminister til genmæle.
Hvornår er et valgløfte indfriet? Det spørgsmål udkæmper Socialdemokratiet og de konservative i disse dage en kamp om.

For Socialdemokratiet foreslog i valgkampen i 2019, at der skulle ansættes hvad der svarer til 1.000 flere sygeplejersker.

Den ambition blev indfriet i sommeren 2021, men siden sommer er hovedparten af de 1.000 sygeplejersker forsvundet igen, så der nu er 221 flere sygeplejersker end da regeringen trådte til. Og det får de konservative til at bringe anklager om løftebrud.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) peger på sommerens sygeplejerske-konflikt som årsagen:

"Sygehusene har været ekstraordinært udfordret af bemandingsmæssige problemer siden sygeplejekonflikten i sommer, og derfor ser jeg nedgangen som uundgåelig på kort sigt," siger han i en pressemeddelelse.

Svarer til at blive væk fra eget bryllup

Og de nye tal får de konservative til at beskylde ministeren for løftebrud.

"Her 2 år senere mangler 789 sygeplejersker ud af de lovede 1.000!" skriver den konservative partiformand Søren Pape Poulsen på Facebook:

"Det er altså ikke som at komme 5 minutter for sent til en aftale. Eller en halv time.

Det svarer til ikke at dukke op til dit eget bryllup!

Der er brug for handling her, for manglen på sygeplejersker har konsekvenser for patienterne og arbejdsmiljøet."

"Vi nåede faktisk målet"

Magnus Heunicke afviser dog kritikken af at det skulle være et løftebrud. I et svar, direkte henvendt til Søren Pape Poulsen, skriver han på Facebook:

"Du har helt ret i, at vi satte os et mål om at nå 1.000 flere sygeplejersker tilbage i 2019. Mange sagde, at det kunne vi aldrig lykkes med.

Men vi nåede faktisk målet," skriver han og henviser til at man i 2. kvartal havde ansat hvad der svarede til 1.000 ekstra sygeplejersker.

"Så ja, målet blev nået. Hvilket selvfølgelig ikke passer så godt ind i en kampagne-grafik imod regeringen. Så er det også helt korrekt, at der er en midlertidig nedgang omkring konflikten."

Sundhedsministeren bedyrer, at man arbejder for at komme derop igen "hurtigst muligt" og at de konservative i den forbindelse "er velkomne til at være med til at tage ansvar for vores sundhedsvæsen, når der kommer flere patienter og vi skal have både penge til medicin, behandlingsudstyr og medarbejdere til dem alle."

placeholder

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Løftebrud? Flere smarte forsøg fra det blå svindlerhold. Søren Pape Poulsen har åbenbart ikke forstået det kan tage helt op til 6 et halvt år at blive færdiguddannet sygeplejske, hvis gymnasiet regnes med. Så 1.000 nye sygeplejesker tager tid. Mange år.

Så er Pape blevet oplyst. Men med de seneste meningsmålinger kan jeg da godt forstå den ellers tavse Pape føler trang til at bryde tavsheden. Og sygeplejeske vendingen er jo forholdsvis harmløs, frem for de mere alvorlige problemer som krig og verdens forestående undergang, hvor der skal tages ansvar.

Det overlader Pape til Mette Frederiksen i skudsikker vest om at gøre. Det lugter lidt af dessatør. Men det kan han jo rådgive sig med Officer Elleman om.

det blå svindlerhold

det RØDE SVINDLERHOLD har hentet en etbenet pirat til Danmark
.

Kurt Jensen, en etbenet pirat til Danmark? Du fortsætter med at tærske langhalm på "en etbenet pirat", kan du ikke forny dine dumme kommentarer, er det det eneste du bekymrer dig om, "pirater med et ben"
Hvad med de 5-6 mill. mennesker der er flygtet ud af Ukraine, og der kommer måske 100.000 hertil snart?

Jeppe Lindholm fortsætter og fortsætter med sit 'det blå s.......hold'. Kan du ikke få HAM til at holde op med det. Det er en dum kommentar. Vi ved godt hvad hans holdning er.

Ruslands krigsførelse i Ukraine er på ALLE måder uacceptabel, især fordi der tilsyneladende ikke skelnes mellem civile og regulære soldater.

Alle Ukrainere (bortset fra deres oligarker) har min sympati, især børnene og de ældre.

Jeg håber de europæiske politikere lægger Rusland på is indtil:
- der er betalt erstatning til personer der har mistet en forsørger, eller blot et faniliemedlem
- alt besat land er overdraget til Ukraine uden betingelser,
- de skader de har forvoldt, bygninger m.v., er genoprettet for Ruslands regning

Er du så tilfreds Franz Lagercrantz?
.

Foregående indlæg har intet med emnet og gøre prøv og læs Magnus Heunicke,s indlæg på Hans Facebook side..Magnus H. Er ærlig og svarre godt -Søren Pape er som altid arrogant &"bedre vidende "..men Magnus har ret..
Det tager tid og uddanne sig til sygeplejerske..og jeg tror konflikten har "gjort sit"..Men vi må håbe der bliver gjort mere for nå målet ..1.000 er mange..heldigvis vil &gør mange en stor &nødvendig indsats, Sygepleje-gerningen skal være et "kald"🔅 der er brug for..og hjælpe andre/sit medmenneske..og skabe tillid &tryghed..,i farligheden om uddannelsen som sygeplejerske. Jeg kender mange sygeplejersker der viser dette og gerne vil sit Fag.🔅må flere komme med..!

Der er masser af sygeplejersker og andet sygehus personale. Det hjælper ikke at uddanne hvis man ikke vil betale for at ansætte. Underfianaciering gennem flere årtier er grunden til strejke og utilfredshed og ikke mangel på sygeplejersker. Det tager ikke tid at løse problemet, men det kræver vilje som åbenlyse ikke er tilstede i hverken rød eller blå lejr. Hvor skal sygeplejerskerne stemme næste gang?