170 millioner til arbejdsmiljø og social dumping er for lidt

Finansloven har på trods af den rigtige kurs sine mangler. 170 millioner er for lidt til at sikre et bedre arbejdsmiljø og bekæmpe den sociale dumping.
Den første store test for den Socialdemokratiske regering er de kommende finanslovsforhandlinger.

Nicolai Wammen udtaler da også i forbindelse med præsentationen af regeringen finanslovsudspil at ”Resultatet af folketingsvalget giver mulighed for en ny retning for Danmark, hvor velfærd, klima og miljø er helt i front. Vores forslag til finansloven for 2020 viser, at vi har lyttet til de krav. Regeringen har fokus på, at gode tider skal gøres bedre for alle. Den tidligere regering lod ikke pengene følge med, og det svækkede vores velfærd. Nu tager vi de første skridt til at vende den udvikling på økonomisk ansvarlig vis.”

Genopretning af skattevæsenet, stærkere politi, flere sygeplejersker

Jeg mener at, der er ingen tvivl om at regeringen tager hul på nogle af de mange udfordringer, som det danske samfund stå overfor. Her tænker jeg især på genopretning af skattevæsenet, stærkere politi, flere sygeplejersker og at de dårligst stillede skal have en ekstra hånd.

170 millioner er for lidt

Men finansloven har også sine mangler, regeringen har sat sig i spidsen for at skabe et bedre arbejdsmarked med fokus på bedre arbejdsmiljø og bekæmpelse af social dumping.

250 millioner kroner hvert år var hvad Socialdemokratiet under valget i juni lovede

250 millioner kroner hvert år var hvad Socialdemokratiet under valget i juni lovede, at afsætte til indsatsen mod social dumping og illegal arbejdskraft. Forslaget var en del af en plan for dansk udlændingepolitik. I regeringens finanslovsforslag 2020 er der afsat 170 mio. kr. det vil sige et væsentligt lavere beløb.

Jeg er meget enig med 3F’s forbundssekretær Henning Overgaard som udtaler til Fagbladet 3F at ”3F er opmærksom på, at regeringens finanslovsudspil slet ikke indeholder nok midler til kontrol og kamp mod social dumping”

Behov for mere

Jeg er også meget enig i 3F’s vurdering af, at et bevillingsniveau på 250-280 mio. kr. årligt, der målrettes myndighedernes ansvar og kontrol overfor social dumping, er hvad der er brug for.

Tydelig forskel på den nuværende og tidligere regering

Men alt i alt er regeringens finanslovsudspil et skridt i den rigtige retning og viser en tydelig forskel på den nuværende og tidligere regering. Bliver spændende at følge om målsætningen ”Velfærd først – tryghed, tillid og en grøn fremtid” lykkes.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Rasmus Rasmussen er smed og byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Esbjerg.


placeholder

Annonce