Ugens citat: Tony Blair

Ugens citat kommer fra Tony Blair, som for halvanden måned siden sagde sin uforbeholdende mening om den politik, Labours nyvalgte formand Jeremy Corbyn står for. Men styrkede Blairs udfald i virkeligheden Corbyns kandidatur?

Annonce

Den stærkt venstreorienterede Jeremy Corbyn kunne tidligere i dag lade sig hylde som ny Labour-formand. Corbyn vandt en meget overbevisende sejr med knap 60 procent af stemmerne. I den anledning har vi her på Pio-redaktionen fundet et citat fra tidligere Labour-leder Tony Blair, som for halvanden måned siden havde denne bedømmelse af Corbyns politik:

Når jeg hører folk sige, at folk sige, at ‘mit hjerte siger, at jeg skal vælge den politik’, så burde de få en transplantation

Intet tyder dog på, at Labour-medlemmerne i større stil har ladet sig påvirke af advarsler fra Blair og andre fra ’New Labour’-generationen. Måske Corbyn faktisk blev styrket af modstanden fra Blair, fordi mange medlemmer ønskede en tilbagevenden til en mere ren venstreorienteret linje efter årene med en midtsøgende – ifølge mange medlemmer alt for midtsøgende – kurs under Blair. Måske Corbyn faktisk står lidt i gæld til Blair?


placeholder

Annonce