243 minkbesætninger smittet med covid-19

På to døgn er 14 nye minkbesætninger smittet med covid-19 - yderligere 35 minkbesætninger er under mistanke for at være smittede
Foto: Coulorbox
Kik ind i nu tom minkfarm
Coronasmitten breder sig med stor hast fra minkfarm til minkfarm.

Alene de to sidste døgn er 14 nye minkbesætninger smittet med covid-19.

Alene de to sidste døgn er 14 nye minkbesætninger smittet med covid-19

Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Styrelsen skriver således på Twitter onsdag eftermiddag, at nu er 243 minkfarme smittet med COVID-19. Og at yderligere 35 minkbesætninhger er under mistanke for at være smittede.

Tirsdag eftermiddag skrev styrelsen, at der døgnet forinden var konstateret smitte på yderligere otte minkbesætninger. Og dermed er der altså på kun to døgn 14 nye minkbesætninger, der er smittet med covid-19.

placeholder

 

Tirsdag oplyste Fødevarestyrelsen, at der var konstateret coronasmitte i to minkfarme i et helt nyt område, nemlig Billund Kommune.

placeholder

 

Torsdag eftermiddag ventes Fødevarestyrelsen at kunne oplyse, om endnu flere minkfarme det seneste døgn er blevet smittet med covid-19.

Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, er stærkt bekymret over den hastighed coronavirus spredes med fra minkfarm til minkfarm.

Kritik af Venstre

Tirsdag aften konstaterede han således på Twitter, at otte nye minkbesætninger var blivet smittet med covid-19 i løbet af det seneste døgn.

Oplysningen fik Hvelplund til at kritisere Venstre for at blokere for hastebehandling af loven, der skal lovliggøre aflivning af alle mink i Danmark:

Fatter ikke at Venstre ikke ser alvoren

"Bare for at understrege alvoren! 8 nye smittede minkfarme i dag - med risiko for mutation og spredning! Det haster altså med at reagere og få aflivet mink på de resterende farme! Fatter ikke at Venstre ikke ser alvoren."

placeholder

 

Fem nye smittede minkbesætninger i døgnet

Ifølge Fødevarestyrelsen var der pr. 23. oktober 145 coronasmittede minbesætninger i Danmark. På 19 dage er tallet steget til 243.

Det betyder, at der dagligt igennem de 19 dage gennemsnitligt er mere end fem nye minkbesætninger, der er blevet smittet med covid-19.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Inden vi får set os om er der ikke flere smittefrie minkbesætninger. De blå partier gambler med folkesundheden.

Kan kun fyldes med VREDE når man så godt som hver dag oplever hvordan den BLÅ FLØJ nedtromler regeringen.Der er
kun evindelige BEBREJDELSER. Men,SE dog på HVAD der reelt set SKER. Tiltagende SMITTE på den ene minkfarm efter den anden.SE dog at det er KORREKT hvad regeringen gør. Og foreslår når der er blevet dømt MINKDØD på alle farme.Er der spor andet at gøre end af aflive DYR der kun spreder smitte ? Oppositionen ville muligvis INTET have gjort. Flere og flere borgere ville bare dø. Det vigtigste for enhver blå,ER at PENGENE svinger og er i omløb. Så mange mønter som muligt. Skal vi have et nyt ITALIEN i Danmark ? Hvor folk dør som fluer. Hvor bedemænd og hospitaler ikke kan følge med. Og kirkegårde skal udvides. Hvor marker bliver gjort til massgrave. Et nyt Italien og Brasilien. Fordi vi har en fornuftig REGERING har vi indtil videre blot et samlet dødstal på ca 74o antal døde borgere. Og heldigvis en regering der sætter menneskeliv højere end kapital.

De borglige vil ikke stemme for første behandling i folketinget,så der kan nå at blive smittet mange inden de bliver enige.venstre og tullemanden vil have regeringen til at gå af,vil ikke håbe Mette bliver så træt af dem at hun overlader det hele til ellermand og tulle gud forbyde det så vil der rigtig komme gang i bedemændene og graverne på kirkegårdene.

Annonce