3F forlænger håndsrækning til arbejdsløse

”Mange af vores ledige er hårdt ramt, og der fyres fortsat mange,” siger Per Christensen
Foto: 3F - pressefoto
Per Christensen, forbundsformand i 3F
Den fortsatte coronakrise får nu 3F til at forlænge kontingentfritagelsen. Danmarks største fagforening besluttede i marts, at medlemmer, der modtager arbejdsløshedsdagpenge under COVID-19-udbruddet, skulle fritages fra at betale fagligt kontingent i op til tre måneder.

Og nu har 3F besluttet, at det også skal gælde for juni, juli og august.

En sundhedskrise, vi ikke har set i generationer

”Mange af vores ledige er hårdt ramt, og der fyres fortsat mange, fordi virksomheder udtræder af lønkompensationspakkerne,” siger Per Christensen, 3F’s forbundsformand, til Netavisen Pio. ”Alt sammen på grund af en sundhedskrise, vi ikke har set i generationer. Derfor forlænger vi fritagelse på det faglige kontingent nogle måneder og så ophører fritagelsen”.

Eksplosiv stigning i ledigheden

Helt konkret vil det gælde medlemmer, der er medlem af både 3F's a-kasse og fagforening, og er meldt ledige på Jobnet i løbet af enten marts, april, maj, juni, juli eller august - uanset hvad årsagen er til ledigheden.

Formålet er at give en økonomisk håndsrækning til de af 3F’s medlemmer, der er ramt – og bliver ramt – af ledighed som følge af coronakrisen.

3F har for øjeblikket 22.000 arbejdsløse medlemmer. Fagforeningen oplevede en eksplosiv stigning i ledigheden, efter myndighederne lukkede landet ned, og antallet af ledige i 3F's a-kasse røg på kort tid fra 18.000 og op over 26.000.

I takt med den gradvise genåbning af samfundet, er ledigheden så faldet noget igen.

11 mio. kr. om måneden

Det er afdelingerne selv, der afgør kontingentet til afdelingerne, så derfor kan det variere lidt. Men i gennemsnit vil man spare i alt 465 kroner om måneden.

Medlemmer, der bliver fritaget for fagforeningskontingentet, vil dog stadig skulle betale til gruppelivsforsikringen, til a-kassen, og til eventuelle medlemskab af brancheklubber og lignende.

Selv om opgørelsen af den samlede udgift er forbundet med usikkerhed, så skønnede 3F tilbage i marts, at kontingentfritagelsen som minimum koster 11 millioner kroner om måneden.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Ja 3F har jo hovedfokus på dem udenfor arbejdsmarkedet, men med de problemer der er på virksomheder med 3F overenskomst, ender det vel også med at være deres eneste medlemmer!

Annonce