Annonce

3F har sendt 137 konfliktvarsler og aftale om corona-vaccination til OL-atleter

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Fagforeningen 3F har sendt 137 konfliktvarsler til Nemlig.com-vognmænd, OL-komité og vaccine-firma laver aftale om corona-vaccination til OL-atleter, og tidligere statsminister jubler over ny butler-app.

Velkommen til dagens Aktuelt.

 

3F har sendt 137 konfliktvarsler: Nemlig.com-vognmænd har adresser hos frisører og spillehaller

Der tegner sig et broget billede af forholdene hos de 137 vognmænd, der kører varer for online-supermarkedet Nemlig.com, efter at de alle har fået første konfliktvarsel fra 3F med posten.

Det skriver Fagbladet 3F.

Omkring hvert 10. brev med konfliktvarslet er kommet retur til 3F med stemplet “Ubekendt efter adressen”. Andre vognmænd har adresser i spillehaller, hos frisører, på byggepladser, på co-adresser hos pensionister og ofte i socialt boligbyggeri på almindelige adresser.

Endelig har 13 vognmænd henvendt sig til 3F Transport, fordi de simpelthen ikke forstår konfliktvarslet.

“De mener, at de er chauffører og ikke vognmænd. Det er helt sort og det billede, som vi frygtede. Nemlig.com slår sig op på at være nyskabende og moderne, men logistikken er totalt kaotisk og deres metoder er håbløst gammeldags,” siger formand for 3F Transport, Jan Villadsen, til Fagbladet 3F.

Han understreger, at 3F vil have chaufførerne overenskomstdækket og fastslår, at det kun er muligt ved at varsle konflikt mod alle vognmænd, der kører for Nemlig.com, efter at 3F’s forhandlinger i sidste halvdel af april med Nemlig.com endte uden en aftale.

“Det lugter langt væk af fup og proforma-adresser og tegner et rystende billede af, at modervirksomheden Nemlig.com ikke har styr på deres forretning. Jeg har aldrig set noget lignende,” siger Jan Villadsen.

Læs mere her.

 

Den Internationale Olympiske Komité og Pfizer laver aftale om vaccination til OL-atleter

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har indgået en aftale med Pfizer og BioNTech om, at firmaet donerer vacciner til OL-atleterne.

Det skriver IOC i en pressemeddelelse ifølge dr.dk.

“Denne donation af vacciner er endnu et værktøj i vores værktøjskasse med redskaber til at gøre de olympiske og paralympiske lege i Tokyo sikre for alle deltagere og vise solidaritet over for vores japanske værter,” siger Thomas Bach, der er præsident i IOC.

Doserne af Pfizer og BioNTech-vaccinen til OL-atleterne vil ikke blive fundet i de aftaler, der allerede er indgået med forskellige lande, men vil derimod blive leveret i tillæg til de aftaler, som allerede eksisterer.

“Nationale olympiske komiteer vil samarbejde med de lokale regeringer for at koordinere distributionen i overensstemmelse med hvert lands vaccinationsprogram og regler,” skriver IOC i pressemeddelelsen.

 

Helle Thorning jubler over butler-app: “Så sejt”

Den tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning Schmidt er på Instagram fuld af roser over for tjenesten James Butler, som betaler bude ned til 40 kroner for at levere stort set hvad som helst.

Det skriver A4 Overenskomst.

Læs mere her.  

 

DBU slår fast: Vi vil ikke boykotte VM i Qatar

“Vi deltager ved VM i Qatar, hvis vi kvalificerer os.”

Sådan lød meldingen ifølge dr.dk fra DBU-formand, Jesper Møller, torsdag formiddag, da DBU havde indkaldt til pressemøde på adressen i Brøndby.

Efter længere tids stilhed gjorde formanden det klart en gang for alle, at det danske fodboldlandshold vil deltage ved verdensmesterskaberne i ørkenstaten, hvis de altså kvalificerer sig.

VM-værterne har ellers været heftigt kritiseret grundet forholdene for gæstearbejderne.

Dog respekterer DBU, hvis regeringen og Folketinget beslutter, at de skal boykotte.

“Qatar er ikke en sag for DBU alene, men en sag for hele idrætten. Vi vil fortsætte en kritisk dialog og forsøge at påvirke forholdene i Qatar,” fortæller Jesper Møller.

DBU vil i fremtiden holde møde med Fifa og sammen med de nordiske kollegaer besøge Qatar.

 

Aftaleudkast: Kommuner skal have vetoret over kystnære havvindmøller

Døren skal holdes åben for mindre kystnære projekter med vedvarende energi, hvis de kan samle lokal opbakning.

Det er grundtonen i en ny aftale som regeringen og et bredt flertal i Folketinget forventes at lukke i den nærmeste fremtid ifølge Altinget.

Aftalen skal justere 'åben dør'-ordningen for vedvarende energianlæg på havet, hvor projektudviklerne selv udvælger lokaliteten og udfører forundersøgelser modsat havvindmølleprojekter, som udbydes af staten.

Ordningen var oprindeligt tænkt til at motivere olie- og gasselskaber til at investere mere i Nordsøen, men blev siden overført til vindmøller.

Ifølge aftaleudkastet, som Altinget er i besiddelse af, ønsker politikerne at imødegå den lokale skepsis, der ofte er til nye kystnære havvindmølleprojekter. Og som noget nyt gøres ordningen også teknologineutral, så en ny teknologi som for eksempel flydende solceller får en bedre chance for at komme i spil i Danmark.

Af aftaleteksten fremgår det, at ordningen skal bringes i overensstemmelse med "principperne fra energiaftalen i 2018".

Med det menes, at havvind skal opføres længere ude på havet, langt fra de danske kystlinjer, hvor de giver færre visuelle gener, og at kommunerne skal have større indsigelse mod havvindmøller tæt på kysten.

Der har nemlig været en række sager, hvor kystnære havvindmøller har vækket stor lokal vrede. Vindmølleprojektet ved Jammerland Bugt i Nordvestsjælland er et eksempel. Og den slags håber man nu på kan være fortid ved at ændre kommunernes indsigelsesret til en regulær vetoret for kommuner beliggende inden for 15 kilometer fra et projekt.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce