3F vinder historisk sag om social dumping

Rekordstor sag om social dumping på metrobyggeriet afgjort. Flere hundrede ansatte fra Syd- og Østeuropa får millioner i erstatning.

Annonce

Den italienske entreprenør Cipa er blevet idømt 22 millioner kroner i bod og efterbetaling for at have underbetalt flere hundrede ansatte på metrobyggeriet i København. Det skriver Fagbladet 3F.

Afgørelsen gør sagen til den største sag om social dumping nogensinde i Danmark.

Det var tidligere højesteretsdommer Poul Sørensen, der i den faglige voldgiftsret afgjorde, at Cipa har snydt polske, italienske og rumænske metroarbejdere for løn igennem to år. Det fremgår af dommen, som Fagbladet 3F er i besiddelse af.

Sagen blev ført af metroarbejdernes fagforening, 3F Bygge, Jord og Miljø i Købehavn. De har hævdet, at timelønnen for de ansatte var på helt ned til 55 kroner i timen. Det gjorde den, fordi medarbejderne kun fik løn for 37 timers arbejde om ugen, mens det reelle timetal var tæt på 60.

- Det står klart, at vi har haft ret i vores påstand, og det er vi tilfredse med. Det her er klart den største sag om underbetaling i Danmark nogensinde, siger faglig sekretær Silas Grage.

Det afgørende bliver nu, om Cipa betaler den rekordstore bod. Under sagen har firmaets advokat forklaret, at Cipa ikke har pengene til at betale kravet. Hvis ikke CIPA betaler det, går kravet videre til den italienske hovedentreprenør Copenhagen Metro Team, fordi der i kontrakten er indskrevet kædeansvar.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce