3F'er bliver ny borgmester i Fredericia

Jacob Bjerregaard (S) siger efter syv år farvel som borgmester i Fredericia Kommune. Den nye borgmester præsenteres senere onsdag
Fredericia skal have ny borgmester. Det skyldes, at kommunens borgmester gennem de seneste syv år, Jacob Bjerregaard (S), har fået job i det private erhvervsliv.

En enig socialdemokratisk gruppe i Fredericia Kommunes byråd bakker op om, at den nuværende formand for kommunens by- og planudvalg, Steen Wrist Ørts (S), i dag onsdag udpeges som ny borgmester.

Det afslører de samtaler, som Fredericia Dagblad har haft med flere og tweet fra blandt andet viceborgmester Ole Steen Hansen (S) ifølge Fyens Stiftstidende.

Jacob Bjerregaard stopper som borgmester, fordi han har fået nyt job som Director i Advice A/S med start den 1. februar 2021.

“Jeg er stolt og ydmyg over de 7 år, hvor jeg har fået lov til at tjene fredericianerne, og jeg har nydt hvert et sekund,” skriver Jacob Bjerregaard på Facebook.  

Jeg har nydt hvert et sekund

placeholder
 

“En stor beslutning”

40-årige Steen Wrist, der til daglig er ansat som sekretariatschef i fagforbundet 3F, fik tirsdag eftermiddag besked om, at Jacob Bjerregaard trækker sig som borgmester.

Det skete på et gruppemøde, hvor det efterfølgende blev drøftet, hvem der skulle være den nye borgmester.

Jacob Bjerregaard lægger heller ikke skjul på, at hans kandidat er Steen Wrist, så det var alene op til ham selv at vurdere, om han ville overtage posten.

Det er i høj grad en beslutning, som min familie skal bakke op om

“Der er mange ting, der skal overvejes. Det er i høj grad en beslutning, som min familie skal bakke op om, og jeg har et job, som jeg sætter meget stor pris på. Det er virkelig en stor beslutning,” siger Steen Wrist til Fredericia Dagblad.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce

Annonce