Annonce

Kritik af Messerschmidt, Finansfolk vinker farvel og LGBTI-handlingsplan

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Wammen: R får stram udlændingepolitik uanset hvad

Den stramme udlændingepolitik ligger fast, uanset hvem der vinder valget. Derfor bør Radikale Venstre fokusere på det der samler, frem for det der splitter. Sådan lyder budskabet fra Socialdemokratiets politiske ordfører Nicolai Wammen i dag til Netavisen Pio.

”Uanset om de radikale peger på Løkke Rasmussen eller Mette Frederiksen, så vil der være en stram udlændingepolitik – for det er der et stort flertal for i Danmark. Både i Folketinget og i befolkningen,” fortæller han til Netavisen Pio.

Udmeldingen kommer efter, at Socialdemokratiets partiformand Mette Frederiksen grundlovsdag meldte ud, at hendes mål er at danne en ren S-regering efter næste valg, altså uden radikal deltagelse.

Det har fået den radikale formand Morten Østergaard til at pege på en række uenigheder mellem de to partier, men Nicolai Wammen opfordrer den radikale formand til at fokusere på det, der samler:

”Det er derfor min opfordring til de radikale, at partiet ikke stirrer sig blinde på, hvor vi er uenige – på udlændinge-politikken og på dele af den økonomiske politik – men at de radikale også husker på de ting, som vi og de, synes er vigtige: Den grønne dagsorden, velfærdsdagsordenen, uddannelse og forskning,” siger han.

Læs hele historien her.

 
EU-kritik af Morten Messerschmidt

EU's antisvindelkontor OLAF retter i dag heftig kritik af Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt. Kritikken skyldes, at Messerschmidt ifølge OLAF ikke er vendt tilbage med oplysninger i forbindelse med de meget omtalte sager om MELD og FELD:

”Vi har skriftligt udbedt os en redegørelse for et års tid siden. Og vi har rykket for svar adskillige gange, men vi har intet hørt”, udtaler Dominik Schichels fra OLAF til TV2.

Sagerne om MELD og FELD begyndte at rulle for flere år siden, da det kom frem, at Dansk Folkeparti havde brugt penge fra EU i strid med reglerne. Blandt andet blev EU-midler brugt i forbindelse med kommunalvalget i 2013. Siden da har OLAF undersøgt, om der var tale om svindel.

Kritikken kommer blot få uger efter, at Morten Messerschmidt annoncerede sit comeback til dansk politik som folketingskandidat i Nordsjælland efter næsten ti år i Europa-Parlamentet.

Læs mere her.

 
Finansforbundet forlader FTF

Allerede inden den nye hovedorganisation mellem LO og FTF er trådt i kraft, er den blevet et medlem mindre. Finansforbundet besluttede på et ekstraordinært landsmøde onsdag at melde sig ud af FTF. I stedet vil forbundet søge om optagelse hos Akademikerne.

”Det her er et klart signal om, at man i Finansforbundet ser sig bedre favnet af identiteten i AC. Det andet er, at der har været en opfattelse af, at den partipolitiske tilknytning ikke har været tilstrækkelig klar på at være uafhængig”, siger forbundsformand Kent Petersen til Avisen.dk.

Dagens beslutning kommer ikke som den store overraskelse. Finansforbundet var blandt de mest indædte modstandere af fusionen mellem LO og FTF, der blev vedtaget i april. Og for tre uger siden indstillede en enig hovedbestyrelse, at forbundet meldte sig ud af FTF.

Finansforbundet organiserer omkring 40.000 ansatte i den finansielle sektor, fra bankrådgivere til rengøringsassistenter.

Læs mere her.

 
42 tiltag i ny LGBTI-handlingsplan

Regeringen har i dag præsenteret en ny handlingsplan for LGBTI-personer. Planen skal ifølge regeringen fremme tryghed, trivsel og lige muligheder for lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnede og interkønnede – forkortet LGBTI.

Baggrund er blandt andet, at undersøgelser viser, at LGBT-personer er mere bange for at blive overfaldet og oftere forsøger selvmord end resten af befolkningen. Derfor vil regeringen blandt andet fordomme til livs.

”Regeringen vil sende et klokkeklart signal. Vi vil ikke acceptere, at homoseksuelle og transkønnedes rettigheder krænkes. Vi vil ikke acceptere, at denne gruppe generelt skal have et dårligere og mere utrygt liv. Og vi vil sætte handling bag ordene,” udtaler ligestillingsminister Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

Handlingsplanen indeholder blandt andet forslag om bedre bekæmpelse af fordomme og inklusion på både arbejdsmarkedet og på uddannelsesområdet. Der er også forslag om bedre rådgivning flere netværksmuligheder.

Du kan læse mere her.
 

 
Pio Podcast: Dagpenge til debat

Dagpengene, en hjørnesten i den danske model, er under massivt pres. Og det skader både lønmodtagere og erhvervsliv, lyder det fra a-kasserne.

Er dagpengesatserne så attraktive, at de giver et påskud for at undlade at tage arbejde, og i stedet eksempelvis hygge sig rundt omkring på landets mange museer og biblioteker, eller er systemet efterhånden så udhulet, at det på sigt måske ikke længere aktuelt at melde sig ind i en A-kasse og understøtte dagpengesystemet?

Flere borgerlige peger på førstnævnte når talen falder på den forsikringsordning, der skal sikre lønmodtagere mod økonomisk usikkerhed, hvis de er så uheldige at ryge ud af beskæftigelse.

Dagpenge er for de fleste danskere noget man kun tænker på, når man får brug for ordningen, så derfor forsøger Pio Podcast i denne uge, sammen med Torben Poulsen, leder af Dansk Metals a-kasse og formand for Danske A-kasser, og Dennis Kristensen, der forhenværende formand i FOA samt Netavisen Pios chefredaktør Jens Jonatan Steen som er vært, sætter fokus på dette afgørende element i den danske arbejdsmarkedsmodel.


Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift af redaktionen på Netavisen Pio.
 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Flere artikler om emnet