5 forslag til vinterferielæsning

Vinterferie er læsetid - vi giver dig 5 forslag til bøger, du kan læse i ferien.
Uanset om du hører til den del af befolkningen, der har vinterferie i uge 7 eller uge 8, så er vinterferietid lig med læsetid. Vi kigger på nogle af de spændende nye titler, som du kan fordrive vinterferietiden med – så slå benene op og kom i gang!

1: Tom Buk-Swienty: Tommy og Tanne
Historikeren Tom Buk-Swienty har endnu engang bedrevet en historisk biografi. Denne gang handler det om den 14-årige Thomas ”Tommy” Dinesen, der sammen med sin søster ”Tanne” laver en pagt om at finde ”Faders Gud, det store i livet”.

Tanne bosætter sig i Afrika og Tommy melder sig som allieret soldat i 1. verdenskrig og sendes til Vestfronten. ”Tanne” er for øvrigt den senere så overvurderede forfatter Karen Blixen. ”Tommy og Tanne” er udgivet på Gyldendal.

2: Poul Smidt: Viggo Kampmann
Hvis du ikke endnu har fået læst Poul Smidts glimrende biografi om den socialdemokratiske statsminister Viggo Kampmann, så lad dette være anledningen. Det er en glimrende skildring af den fantastiske men til tider oversete velfærdssnedker Viggo Kampmann. Bogen er udgivet på Gyldendal.

3: David Cay Johnston: Donald Trump – vejen til magten
Det sendte chokbølger gennem det meste af verden, da Donald Trump i november blev valgt til præsident i USA. Den pullitzer-vindende journalist David Cay Johnston har fulgt Donald Trumps liv i tre årtier og giver i sin nyeste bog et interessant indblik i manden, der nu er blevet verdens mest magtfulde. Bogen er udgivet hos People’s Press.

4: Thomas Gravgaard: Hjem til fodbold
Sportsjournalisten Thomas Gravgaard giver et personligt og følelsesbetonet indblik i fodboldens betydning for England. Hvad fodbold kan gøre ved et land, og hvad fodbolden kan give af oplevelser til et menneske. Det er en personlig fortælling om Thomas Gravgaards oplevelser med det fantastiske spil og rejserne dybt ind i den britiske folkesjæl. Bogen er udgivet hos People’s Press.

5: Anja C. Andersen: En lille bog om universet
Har du lyst til at blive klogere på, hvordan det hele startede? Og med ”det hele” mener jeg virkelig ”det hele”. Astrofysikeren Anja C. Andersen forklarer, hvorfor der er bred enighed blandt eksperter om, at universet for lidt over 13 milliarder år siden blev skabt af en tætpakket klump. Udover at du kan blive klogere på universet ved at læse bogen, så er det da også meget godt at blive mindet om, at kvinder også kan blive astrofysikere – og være rigtig gode til det! Bogen er udgivet på Lindhardt&Ringhoff

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og tidligere pressekonsulent i Socialdemokratiet


placeholder

Annonce