5 højdepunkter fra LA’s rædselsweekend

Det har været en rædselsfuld weekend for det nybagte regeringsparti Liberal Alliance. Her er 5 højdepunkter – eller lavpunkter – fra den forfærdelige LA-weekend.
1: Thyra Franks nedsmeltning hos TV2
Liberal Alliances forfærdelige weekend startede med en regulær nedsmeltning for åben skærm, da den nye ældreminister Thyra Frank fik besøg af TV2. TV2 vil have ministerens kommentar til en historie fra TV2 om en plejehjemsbeboer fra Viborg, der ikke får skiftet sin ble. I stedet for at sige, at hun vil gribe ind eller afkræve en forklaring fra Viborg Kommune, frasagde ældreminister Thyra Frank sig ansvaret for de ældre. I det ret aparte interview siger Thyra Frank, at hun håber på, kommunerne af egen drift vil forbedre forholdene for de ældre. ”Jeg tror simpelthen på, at man ude i kommunerne vil gå ud og se på, hvordan de kan gøre det her bedre”, sagde ældreministeren, der til gengæld ikke selv har tænkt sig at foretage sig noget. Thyra Frank blev da også sablet ned af de altid nådesløse politiske kommentatorer.

2: Anders Samuelsens ”ras-og-fortryd” på Facebook
Det var som om, Anders Samuelsen havde besluttet sig for at tage en kugle for Thyra Frank. I et ret usædvanligt Facebook-opslag gik Anders Samuelsen til angreb på Socialdemokratiets ældreordfører Astrid Krag, fordi Astrid Krag havde angrebet Thyra Frank for det føromtalte TV2-interview. Han anklagede blandt andet Astrid Krag for at falde Thyra Frank i ryggen. Anders Samuelsen slettede dog opslaget igen – måske fordi nogen fortalte ham, at han er udenrigsminister.

anders-samuelsen

3: Det er kommentatorernes skyld
Det er ikke kun på Facebook, Anders Samuelsen har haft tralvt i weekenden. Den nye udenrigsminister føler sig bortdømt af de politiske kommentatorer. Det skyldes ifølge Anders Samuelsen dog ikke, at Anders Samuelsen brugte måneder på at true med at vælte regeringen, hvis ikke han fik en topskattelettelse på 5 procent – blot for at indtræde i regeringen, da han ikke fik lettet topskatten. Når politiske kommentatorer kommenterer dén kovending, er det ifølge udenrigsministeren, fordi de er personligt fornærmede over, at de ikke fik ret, da de troede på Anders Samuelsens ord.

 

4: Jubler over måling, hvor regeringen falder
Hvis man efter weekendens udskejelser sad tilbage med en følelse af, at Anders Samuelsen og Liberal Alliance ikke helt har styr på, hvad det indebærer at være i regering, så skal man være undskyldt. Det virker nemlig til, at Anders Samuelsen ikke helt har opfattet, at han faktisk er indtrådt i regeringen – endda på en central plads som udenrigsminister. På Twitter delte Anders Samuelsen eksempelvis den seneste Voxmeter-måling, der viser, at LA går en lille smule frem siden valget.

Det skal selvfølgelig være Anders Samuelsen vel undt at glæde sig over, at Liberal Alliance ikke går tilbage i målingerne. Problemet er bare, at i den meningsmåling, Anders Samuelsen jubler over, står regeringen til at tabe med et brag. Anders Samuelsen og resten af hans ministerkolleger ville – hvis målingen var et valgresultat – blive smidt på porten af vælgerne. Men dét fanger ikke Anders Samuelsens interesse. Det handler om Liberal Alliance, ikke om regeringen. Spørgsmålet er, hvordan regeringskollegerne vil reagere på, at Anders Samuelsen ikke virker til at være specielt optaget af regeringens overlevelse.

5: Konservative i kamp for bankerne
For at føje spot til skade for Liberal Alliance, så er Det Konservative Folkeparti og især erhvervsminister Brian Mikkelsen kommet fint ud af weekenden med en stærk borgerlig dagsorden. Brian Mikkelsen er startet ugen med et budskab om, at aktieskatten skal lettes, så flere danske virksomheder vil børsnotere sig. Samtidig har Brian Mikkelsen fået venstrefløjen op i det røde felt med budskabet om, at reguleringen af banker skal liberaliseres, og at ”mobningen” af finanssektoren skal stoppe. En rigtig god dagsorden for et lille borgerligt parti, der gerne vil være erhvervslivets bedste ven – og netop derfor må det smerte Liberal Alliance, at Konservative kører med dagsordenen, mens Liberal Alliance selv sidder fast i kviksandet i Kommentatorkøbing.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og tidligere pressekonsulent i Socialdemokratiet


placeholder

Annonce