5 tegn på, at Anders Samuelsen er presset

Selvom udenrigsminister Anders Samuelsen netop har fået en af de fineste politiske poster i Danmark, virker han langt fra til at være en mand med overskud. Her er fem tegn på, at Samuelsen er en presset mand, der er ved at miste grebet.
Man skulle tro, at Anders Samuelsen struttede af selvtillid. Han er kommet ud af den selvskabte kattepine, hvor han truede med at vælte Lars Løkke Rasmussen, hvis ikke topskatten blev lettet med minimum 5 procentpoint. Han har fået sit parti ind i regeringskontorerne. Samuelsen selv har fået en af de fineste poster i dansk politik – jobbet som udenrigsminister. Men tingene er langt fra gået som Anders Samuelsen havde håbet, og Liberal Alliance er mildt sagt ikke kommet særlig heldigt fra start som regeringsparti.

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt Anders Samuelsen selv er klar over, at Liberal Alliance udviser begyndende krisetegn, kan man bare kigge på partilederens egen ageren. Han udviser nemlig flere klare krisetegn!

1: ”Thyra er udsat for en hetz”
Anders Samuelsen har kastet sig helhjertet ind i et forsvar for den nye ældreminister Thyra Frank. I sig selv ikke så bemærkelsesværdigt – men måden han forsvarer hende på afslører en mand i underskud.

Han forsvarer som sådan ikke Thyra Frank men går til modangreb på dem, der går kritisk til ministeren. Han mener, oppositionen kører en ”klapjagt”, og at de ”spilder seriøse menneskers tid”. Som om han er overrasket over, at oppositionen netop vil undersøge Thyra Franks fortid, når LA bruger den som rambuk for deres politiske dagsorden.

2: Opfinder egen ”meningsmåling”
I et noget malplaceret forsøg på at bevise, hvor ond og hård heksejagten mod Thyra Frank er, lavede Anders Samuelsen sin egen meningsmåling. På sin Facebook-side bad han sine følgere tage stilling til, om de helst ville passes på et plejehjem ledet af Astrid Krag eller et ledet af Thyra Frank.

Hvad det har med politiske prioriteringer at gøre står hen i det uvisse, men LA-formandens Facebook-følgere var i hvert fald helt enige om, at LA-politikeren var bedre til at lede et plejehjem end S-politikeren. Det får Anders Samuelsen til på Twitter at konkludere, at ”mennesket har vundet over systemet”. En ret besynderlig konklusion på en ret besynderlig ting at foretage sig som udenrigsminister.

3: Radiotavshed fra Løkke
I sager, hvor en politiker er ude i et stormvejr, er det altid interessant at se, hvem der ikke bakker vedkommende op. I sagen om Thyra Frank er det interessant, at mens udenrigsminister Anders Samuelsen er gået all in på at forsvare Thyra Frank, så er der opsigtsvækkende stille fra Anders Samuelsen og Thyra Franks chef – statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Ingen støttende ord, ingen opbakning til Thyra Frank, hverken fra Løkke selv eller fra andre Venstre-folk. Anders Samuelsen er åbenbart ikke taget mere til nåde efter topskattekonflikten end, at Venstre lader ham sejle sin egen sø i sit aparte forsvar for Thyra Frank.

4: Anders synes, Anders gør det godt
Anders Samuelsen roser sig selv. Hvis du har behov for at rose dig selv, er det som regel fordi, der ikke er andre, der roser dig. Hvis du virkelig er god, så har folk også opdaget det. Show it, don't tell it, hombre!

Når Anders Samuelsen har behov for at fortælle omverden om, at han er ”den måske mest fagligt kompetente udenrigsminister nogensinde”, så fuldender det et billede af en mand, der ikke føler, han får tilstrækkelig anerkendelse fra resten af den politiske osteklokke.

5: Det er mediernes skyld det hele
Anders Samuelsen virker til at have meget klart med at forklare, at medier, kommentatorer og eksperter behandler Liberal Alliance for hårdt. Han giver udtryk for, at han føler sig bortdømt af de politiske kommentatorer, og at de ikke forstår, hvor dygtig han efter egen opfattelse er. Og der er vi tilbage til det der med at råbe ”frispark, frispark til mig!”. Det er ikke noget, man føler behov for, hvis man føler sig i overskud og balance.

 

Mads Havskov Hansen er kulturredaktør på Netavisen Pio.
Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og tidligere pressekonsulent i Socialdemokratiet


placeholder

Annonce