7 fredagsnyheder, som du ikke bør misse

Netavisen Pio har samlet de syv mest interessante nyheder, begivenheder og kommentarer fra dagens gang i dansk politik.
1. Dagens citat. De lokale Venstreborgmestre er modsat Lars Løkke positive over for regeringens redningspakke til de udfaldstruede dagpengemodtagere. I Jyllandsposten udtaler Mogens Gade: ”En gang imellem er man nødt til at handle pragmatisk i forhold til virkeligheden (..) Ellers vil de sociale følger være katastrofale”. Tilsyneladende er der en proportional sammenhæng mellem, hvor tæt politikkerne er på virkeligheden på den ene side og deres opbakning til rigtige løsninger på den anden.

2. Dagens liberale lovbrud. Den tidligere politimand Lars Kragh Andersen er blevet anholdt – angiveligt som følge af lang tids handel med euforiserende stoffer. Som nyuddannet politimand nægtede at betale licens eller anholde personer med narkotika. Andersens kamp mod loven er allerede blevet sammenlignet med Mandelas kamp mod apartheid af den liberale Christopher Arzrouni:”I gamle dage var det "free Andrej Sakharov" - og "free, freee Nelson Mandela" (nu må det være free, freee Lars Andersen herhjemme i Danmark)”.

3. Dagens kvælertag. Dansk Erhverv påviser i en ny undersøgelse, at hver femte af deres medlemsvirksomheder de seneste tre måneder enten på forhånd har opgivet at låne i banken eller har ansøgt og fået nej. Dermed kvæler bankerne væksten, fordi profitable investeringer aldrig får den nødvendige kapital i motoren til at gå på vingerne. Bankernes interesseorganisation, Finansråde(n)t, afviser naturligvis kritikken!

4. Dagens revolutionære bevægelse. Venstrefløjen har efter fem års finanskrise omsider fundet modet til at tage en bred, vigtig og folkelig problemstilling op: Modstanden mod Melodi Grand Prix’et! I anledning af aftenens finale vil ”byens udenomsparlamentariske venstrefløj holde gadefest for at præsentere deres egen vision for Europa”, hvor de tager et opgør  med sangkonkurrencens ”glimmer og pop” og hylder de borgere, som ”kæmper mod nedskæringer i velfærden og neoliberalistisk krisepolitik”. Man kan bestemt ikke beskylde venstrefløjen for ikke at bringe friske alternativer til det bestående samfund på banen.

5. Dagens dummeste modsvar. Anders Samuelsen følger nu i kølvandet på Eva Selsing og skriver et surt modsvar til Kristian Madsens indlæg om den liberale fake-filosof Ayn Rand: ”Jeg er sådan set stensikker på, at Madsen har læst lige så lidt af Rands bøger, som jeg har – og det er meget lidt”. Så Anders Samuelsen kritiserer altså Madsens udlægning af en bog, som han erklæret ikke har læst. Jamen.

6. Dagens frihedskamp. Politiken kan i dag dokumentere, hvordan hver femte lønmodtager undlader at kritisere forholdene på arbejdspladsen af frygt for arbejdsgiverens reaktion. Ytringsfriheden måske ikke ophører, men i hvert fald mindskes ved fabriksporten. Vi glæder os til at se Cepos, Fleming Rose og Trykkefrihedsselskabet erklære kamp mod arbejdsgivernes undertrykkelse af ytringsfriheden!

7. Dagens mærkværdige argument. Anne Sophia Hermansen forsøger at forene hash-legalisering med økonomisk effektivitet: ”Selvfølgelig skal vi have fri hash, men det er nødt til at gå hånd i hånd med et forbud mod den sløve og tungnemme reggae. Ellers går vi til i lal og vuggende hængerøv”. Såfremt hash ikke sætter tempoet ned på arbejdspladsen, er det fint med en legalisering, synes argumentet at være.


Kommentarer fra Facebook