Annonce

7 tips til at genkende en dansk liberalist

Sådan genkender du en ægte dansk liberalist. Her er 7 konkrete politiske kendetegn, som du skal holde øje med.
 1. De er ikke magtliderlige.

Spørger man den danske liberalist, så sidder Lars Løkke stadigvæk på magten fordi, at han har den bedste vision for Danmark.

I forlængelse af Løkkes benægtelse af hans potentielle magtbegærlighed, så vil den danske liberalist mene, at rød bloks glimrende meningsmålinger er politisk spin, og et forsøg fra DR på, at bevare deres licenspenge.

2. Du har hørt ham/hende sige at ”folk jo bare kan tage sig sammen”.

Social ulighed er ikke et problem, men en motivationsfaktor for de fattige. Ellers ville de jo aldrig blive bedre til noget.

Social ulighed er ikke et problem, men en motivationsfaktor for de fattige.

Den danske liberalist tror, at han/hun er en dygtig smed, og at de kan smede deres egen lykke. En af deres eneste positive indgangsvinkler til tilværelsen er, at de mener, at alle kan blive dygtige lykke-smede, hvis bare de vil.

3. De har modtaget SU (cafepenge, red.) under hele deres uddannelse.

Men dette forhindrede dem ikke i at kritisere SU’en. Kend dem også på, at de enten undviger eller pure fordufter, når de præsenteres for muligheden for at undlade, at modtage SU.

Den danske liberalist er ganske excellent til forsvindingsnumre

4. De mener, at SKAT er tyveri ved højlys dag.

Den danske liberalist vil altid tænde en smule på en samtale om en lav flad skat. De vil dog også synes at der skal være en lille smule skat. Det er jo rart at kunne sende børnene i privatskole med tilskud fra det offentlige, og kunne køre med ambulance uden at skulle betale for det

5. De mener, at interessekonflikter er politisk spin

For den danske liberalist er der for eksempel ingen interessekonflikt i, at en statsminister låner et sommerhus af en ven, der er fisker. Heller ikke når der i samme periode diskuteres reguleringer på fiskekvoter i folketinget.

For den danske liberalist er der for eksempel ingen interessekonflikt i, at en statsminister låner et sommerhus af en ven, der er fisker

Den danske liberalist er loyal overfor sine venner, og mener at intet kan kompromittere deres gode morale. Medmindre at det er dobbeltmorale, for det er jo dobbelt så godt.

6. De mener altid at der skal skæres i de offentlige ydelser – medmindre det er nogle som de selv modtager.

Du vil altid finde den danske liberalist i et evigt dilemma om hvorvidt, de skal benytte deres håndværkerfradrag, eller om de skal følge deres ideologi, og benægte alt hvad der tilbydes af staten.

Den danske liberalist vil derudover også altid mene, at det er ”de andre”, der nasser på staten.

7. Det er ikke dem, der bryder loven, det er loven der (ned)bryder dem.

Loven er en daglig udfordring, og du hvis du er så heldig at se deres kalender, så finder du ofte tid, der er afsat til, at finde smuthuller i den. Dette kommer f.eks. til udtryk ved de borgerliges håndtering af de (mange) aktuelle samråd, de er at finde i.

Den danske liberalist kan kun lide loven, når den er i deres favør.

Den danske liberalist kan kun lide loven, når den er i deres favør.

Line Høvik Søby er stud.scient.pol., formand for DSU Albertslund-Glostrup og forretningsudvalgsmedlem i DSU Københavns Omegn.

‘Dagens Pioklumme’ er en fast spalte på netavisen Pio, der udkommer fem gange om ugen med provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg, som sætter dagsorden i arbejderbevægelsen. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Klummen er alene udtryk for forfatterens egen holdning.

 

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Journalistikstuderende ved Roskilde Universitet


Flere artikler om emnet