7 tirsdagsnyheder du ikke bør snydes for

Netavisen Pio har samlet de syv mest interessante nyheder, begivenheder og kommentarer fra dagens gang i dansk politik.
1. Dagens undvigelsesmanøvre. Efter meldingen om, at Dansk Folkeparti ikke vil støtte Venstres planer om nulvækst i den offentlige sektor, blev formand Kristian Thulesen Dahl stillet det meget grundlæggende spørgsmål om, hvorvidt Dansk Folkeparti kan lægge stemmer til en finanslov, der bygger på nulvækst. Men det var åbenbart et hypotetisk spørgsmål: "Vi forhandler ikke finanslov i forhold til en regering, der muligvis først bliver dannet om to år efter et folketingsvalg, hvis vælgerne altså ønsker det. Det er hypotese på hypotese på hypotese, og det er simpelthen for voldsomt. Vi placerer Dansk Folkeparti, der hvor vi mener, at vi kan få størst indflydelse". Hvordan pokker kan man afskrive et helt basalt spørgsmål med, at det er hypotese på hypotese?

2. Dagens internationale artikel. Efterspørgslen efter suppekøkkener er eksploderet i Grækenland efter flere års økonomisk krise, hvor forholdene er blevet værre og bankbogen er skrumpet ind, rapporterer The Guardian. Unicef vurderer, at mindst 300.000 børn i Grækenland er dagligt underernærede – et forhold, der bestemt nok skal hjælpe økonomien med at komme på fode igen. Endelig ved vi, hvad Lars Løkke mente om, da proklamerede, at vi ”skulle have sulten tilbage”.

3. Dagens debatindlæg. Anne Sophia Hermansens opråb om anoreksi, Chanel og den københavnske modeuge fortjener, at blive læst i sin helhed, men for de travle er blogindlæggets pointe: ”Hvorfor er det nu, at børnemodeller skal vise voksentøj? Det undrer jeg mig over. Ligesom jeg undrer mig over, at flere ministerier og ikke mindst Københavns Kommune årligt støtter modeugen med flere millioner skattekroner uden at stille krav til eksempelvis sundhedstjek og modellernes BMI”. Der går næppe mange dage, før én eller anden liberalist skriver et harmdirrende indlæg om, at den moderne frihedskamp er at unge piger skal have lov til at sulte sig i overensstemmelse med kvindeidealet skabt af det frie marked.

4. Dagens undersøgelse. En ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at hver femte nyuddannet gik direkte ud i mindst 20 ugers sammenhængende ledighed i 2012. Det er en firdobling af ledigheden siden 2008 og det højeste niveau siden 1994.

5. Dagens kommunalnyt. Venstres tidligere undervisningsminister, Tina Nedergaard, trækker sig som Venstres borgmesterkandidat i Mariagerfjord Kommune. Og årsagen er? At de lokale Venstre-folk har lavet en bred aftale med Socialdemokraterne, hvor skatten hæves en smule i stedet for at spare på den lokale velfærd. Som den lokale bestyrelsesformand siger, så bærer Tina Nedergaard ” præg af at have været på Christiansborg i mange år. Hun er vant til at tænke ting lidt mere i kasser”.

6. Dagens økonomiske nøgletal. Italiens økonomi skrumpede med 0,4 procent i andet kvartal 2013. Endnu et bevis for, at EU’s medicin virker fremragende: Når patienten lider af underernæring, er der brug for en rask omgang slankekur.

7. Dagens hjælpende hånd. Undervisningsministeren annoncerede i dag, at ordblinde fremover får adgang til et større, bedre og mere lettilgængeligt netbibliotek med cirka 50.000 lydbøger – hvilket næsten er en fordobling i forhold til i dag. Redaktionen forventer, at Liberal Alliance snart annoncerer, at denne statsstøtte fratager de ordblinde incitamentet til at læse og at lavere SU ville løse alle problemerne.


Kommentarer fra Facebook