9 fredagsnyheder, som du ikke bør glippe

Netavisen Pio har samlet de ni mest interessante nyheder, begivenheder og kommentarer fra dagens gang i dansk politik.

1. Dagens aftale. Regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti er blevet enige om en reform af pædagoguddannelsen, skriver Politiken: ”Med reformen splittes pædagoguddannelsen op i tre retninger, så der fremover uddannes tre forskellige slags pædagoger: Småbørnspædagoger, skole- og fritidspædagoger - som er målrettet den længere skoledag i den nye skolereform - og special- og socialpædagoger, der især skal hjælpe de udsatte”. Aftalen er ikke officielt skrevet under, men allerede nu er Venstre og Konservative ved at hyperventilere over, at de ikke er med.

2. Dagens mest ligegyldige debatindlæg. Lederskribent hos Berlingske, Tom Jensen, var hurtigt ude med en reaktion på den nye aftale, som han anså som værende udtryk for et socialkonstruktivistisk ønske om at udviske køn og nationalitet. Indlægget slutter med en proklamation af de helt store: ”Jeg er thybo af fødsel. Jeg kan ikke gøre noget ved det. I det ligger der en begrænsning, som også er en kolossal frihed. For ingen kan tage det fra mig. Det skal heller ikke socialkonstruktivisterne prøve på at gøre med slesk utopisk tale om alt det, jeg kunne blive til, hvis jeg virkelig blev mig selv”. Sig mig, var det ikke en reform af pædagoguddannelsen, som var blevet aftalt? Nogen gange er det altså svært at forstå, hvorfra de borgerlige får energien til at kaste sig over den slags petitesser.

3. Dagens angreb på faglige rettigheder. Virksomheden KMD har valgt at udskille en gruppe af deres medarbejdere i en ny afdeling, og de ønsker nu forringelser af deres arbejdsvilkår. Det svarer til at "Bilka udskiller flaskeafdelingen i deres supermarked for derefter at forringe flaskedrengene/pigernes ansættelsesvilkår". Et bevis på at de borgerliges sang om, at arbejdsgivere og lønmodtagere ikke længere har modstridende interesser er en stor, fed løgn.

4. Dagens absurde påstand. Menige kommunalpolitikere er dovne, læser ikke deres papirer og gider ikke videreuddanne sig, skriver Peter Mose på Mandag Morgens blogsite: ”Kuverten har ligget uåbnet hen over weekenden, for der var de i sommerhuset. Den blev heller ikke åbnet mandag, for der var de til badminton. Og tirsdag efter fyraften blev det heller ikke prioriteret, for der var de jo til forældremøde henne på skolen”. Årsagen kunne jo også være, at kuvertens indhold er tykkere end en bibel fra middelaldertiden og ikke er skrevet i et sprog, der kan begejstre andre end forvaltningsnørder.

5. Dagens nøgletal. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at arbejdsomkostningerne – dvs. de samlede udgifter for løn, pension, personaleordninger ol. – kun er steget med 1,2 procent det sidste år, hvilket er lavere en stigningen i EU og USA: Alligevel vil Venstre, Cepos og Berlingske med statsgaranti fremover pege på én eller andet obskur nationalstat, hvor lønstigningerne er lavere, og påstå, at ’Danmarks konkurrenceevne i forhold til Albanien forværres markant’.

6. Dagens jobopslag. Venstre kan ikke finde en spidskandidat til næste års Europa Parlamentsvalg: ”På ottende måned mangler Venstre en spidskandidat, og der skal findes én inden 5. august, hvor Venstre internt har deadline på deres opstilling. Som tiden er gået, er man i partiet begyndt at undre sig over, at Løkke ikke har været i stand til at finde en løsning”. Kravene til stillingen er ellers ikke overvældende: Man skal blot kunne repetere remsen ’frihandel er godt - regulering er skidt – arbejdstagerrettigheder skal fjernes og bankerne skal ikke røres særlig tit’.

7. Dagens trekantsdrama. Per Ørum Jørgensen vil have modediktatoren Jim Lyngvild med i sit nye parti, Demokraterne, men også Pia Kjærsgaard har fingrene ude efter kendissen. Selv udtaler han til DR Nyheder: ”Jeg flirter med alle, jeg lukker ingen døre. Men hvis jeg skal gøre det, skal jeg gøre det 100 procent. Jeg holder døren åben til Per Ørum, men hvis der kommer en større fisk forbi, kroger jeg den”. Opskriften med at flirte rundt minder næsten om Naser Khader i gamle dage.

8. Dagens kærestepar. En dansk partileder, der for nyligt gik fra sin anden kone, havde inviteret sin nye kæreste med til filmpremiere. Titlen på filmen var særdeles velvalgt.

9. Dagens sportsnyhed. Hvis du gerne vil have indblik i, hvad der foregår bag kameraet hos de store amerikanske sportsligaer, så læs denne interessante artikel om, hvordan moderne politisk kommunikation har gjort sit indtog i professionel sport: “Former Bush spokesman Ari Fleischer - best-remembered for selling the Iraq War (oy), and still a regular political talking head on cable news - is enjoying a successful second career as a sports communications consultant, working for (..) Tiger Woods (post- "huge, quickly, bye" ), Mark McGwire (pre-steroid mea culpa), Major League Baseball (the Mitchell Report, Barry Bonds' home run chase), the NFL and the Bowl Championship Series (again, when you've sold Iraq, you can sell anything)”.


Kommentarer fra Facebook