9 pletskud fra David Trads

Kommentator David Trads besidder en uset evne til at spå forkert om fremtiden og til at skifte standpunkter uden at blinke. Vi har samlet hans ni flotteste forudsigelser og markante holdningsskifter her.
Da Morten Olsen var landstræner, var han stor tilhænger af polyvalente spillere. Det er den slags fodboldspillere, der kan spille på flere forskellige positioner på banen. Den slags spillere er selvsagt ganske værdifulde at have på et fodboldhold.

I den danske politiske debat er der også mange polyvalente spillere – men ingen er mere polyvalent end oraklet David Trads. Uanset, om han agerer politisk sportskommentator/spåmand eller intellektuel debattør, skinner hans fantastiske polyvalente evner klart igennem.

Uden at fortrække en mine kan han – fra det ene øjeblik til det andet, mene, opfatte eller analysere noget helt andet, end han gjorde kort tid forinden. Samtidig besidder han en helt unik evne til at finde standpunkter, holdninger eller mønstre i kaffegrums, som ingen andre har set.

Både at kunne skifte holdning på et splitsekund og finde ledige standpunkter er en helt unik kombination, og derfor vil vi på Netavisen Pio gerne bringe en opsamling på nogle af David Trads’ spændende analyser og imponerende positionsskift.

1: Berlingske bedriver ikke journalistik – derfor søger jeg job der
Da David Trads i tiden før finanskrisen var chefredaktør for det hedengange Nyhedsavisen, langede han voldsomt ud efter de etablerede bladhuse.

Hårdest gik det ud over Berlingske Tidende. I en artikel i Politiken i 2006 under overskriften ”Nyhedsavisen satser på kvalitetsjournalistik”, sagde David Trads, at den gamle tante ”bevidst ikke producerer journalistik, der kan opfattes som normbrydende, samfundskritisk eller afdækkende, men mest handler om friværdi, både, biler.”

Halvandet år senere forlod David Trads Nyhedsavisen og blev ansat på – Berlingske.

2: Khader er vor tids Kennedy
I den føromtalte hedengange gratisavis kom David Trads’ begejstring for det lige så hedengange Ny Alliances politiske leder Naser Khader klart til udtryk. I maj 2007 sagde Khader således: ”Naser Khader er det nærmeste, vi i Danmark kommer på en ny Kennedy.”

Det er jo direkte umuligt at tale imod sådan et klarsyn. Det er interessant at overveje om hvad der var sket, hvis Kennedy ikke var blevet skudt? Havde hans manglende lederevner så ødelagt det demokratiske parti, hvorefter han via et job i en konservativ tænketank var blevet udenrigsekspert i fjernsynet og derefter havde indløst billet hos Republikanerne.

3: ”Dristige valg” vinder over viden
I 2007 forudså David Trads, at daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen ville fjerne Claus Hjort Frederiksen, Ulla Tørnæs og Helge Sander fra deres respektive ministerposter. I virkelighedens verden fortsatte de alle tre på deres ministerposter.

Ifølge David Trads byggede hans analyse da også mere på ”dristige valg end på viden…” Hvad skal man også med viden og kilder, når man som David Trads har fundet den endegyldige sandhed.

4: Cory-ding-dong-dynamofis
David Trads’ forhold til den tidligere socialdemokratiske finansminister Bjarne Corydon har været ret blandet. I marts 2015 skrev han ”sommetider har jeg svært ved at frigøre mig fra et meget simpelt spørgsmål, når jeg ser finansministeren: Er Corydon overhovedet politiker?”

Da Bjarne Corydon i december 2015 forlod dansk politik havde David Trads dog fået en åbenbaring om de corydonske genialiteter, og han afsluttede en hyldest til Bjarne Corydon med at sige, at han ”kan forlade Folketinget med rank ryg. Han gjorde en forskel i dansk politik.”

5: Løkke er en svag statsminister, der er meget stærk
Den 26. juni er David Trads ude med riven efter Lars Løkke Rasmussen, som han kalder ”så svag, at han forhandler uden autoritet.” David Trads skriver, at rudekuverterne med regningerne for det dårlige folketingsvalg ”kommer væltende ind hos Venstres formand i disse dage.”

Blot 8 dage efter, mener David Trads dog det diametralt modsatte. Nu skriver David Trads om Lars Løkke, at han ”ligner en stærk, handlekraftig og ydmyg leder.” og skriver, at Løkke er klart i toppen af Trads’ selvopfundne politiske ”power-indeks”.

Mens Løkke forhandlede regering som kongelig undersøger, kaldte Trads ham som skrevet så ”svag, at han forhandler uden autoritet”. Efterfølgende har Trads dog beskrevet historiens gang noget anderledes. To måneder efter han havde revset Løkke for at være en svag kongelig undersøger, skriver han, at Løkke som kongelig undersøger viste, at ”de øvrige borgerlige ikke turde tage ansvar. Han udpegede en solid regering, der udviste handlekraft”. I mellemtiden mener han også, at den svage, svage statsminister er blevet ”Danmarks dygtigste politiker”.

6: Vilde udtalelser skader DF, men styrker DF
Efter terrorangrebet i København fortæller David Trads, hvordan en række voldsomme udtalelser fra DF-politikere skader DF. De vilde udtalelser skræmmer vælgere væk, er Trads’ analyse.

Den 17. december samme år mener Trads til gengæld det helt modsatte. Nu er vilde udtalelser kun en fordel for Dansk Folkeparti, der dermed virker som om de taler mere til almindelige mennesker.

Og for øvrigt er Kristian Thulesen Dahl Danmarks svar på Donald Trump.

7: Frys racisterne i DF ude og skæld dem ud for ikke at gå i regering
Som patron på Nyhedsavisen mente David Trads, at Dansk Folkeparti skulle lægges på is. ”Hvor ville det være smukt, hvis Folketingets partier i stedet for at lefle for Kjærsgaards muslimhadende mandater mandede sig op og sagde stop: Besluttede sig for at fryse Dansk Folkeparti ud i et hjørne for sig.”

Til gengæld mente David Trads efter sidste valg, at det var ”problematisk, at Dansk Folkeparti ikke vil påtage sig regeringsansvar.”

Så Dansk Folkeparti skal altså lægges på is, fordi de er racister, men samtidig skal de gå i regering. Det er jo nemt og lige til.

8: Vi skal være som Sverige, men vi skal ikke være som Sverige
”Bare vi var mere som svenskerne”, skriver David Trads i februar 2015 på sin blog på Jyllands-Posten. Svenskerne bør være et stort forbillede i kampen mod racisme. Samme sted har han kaldt Danmark et ondt land, fordi en afghansk familiefar blev udvist. I april hævdede han også, at økonomien ville kollapse uden indvandring.

Under et år senere gik Trads dog voldsomt til angreb på svensken og deres danske kolportører: Det Radikale Venstre. Hvis De Radikale kunne bestemme, havde Danmark haft 100.000 flere flygtninge, siger David Trads. Det skyldes, at De Radikale idoliserede Sverige og var imod udlændingestramninger – og det er helt forkert. Samtidig ville det være meget dyrt at tage imod så mange indvandrere.

9: Hillary Clinton er færdig inden for en uge
For lidt over to uger siden skrev David Trads, at Hillary Clinton ”måske allerede vil være færdig inden for en uge” i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat. Ifølge Trads, der tidligere har været USA-korrespondent, fordi hun ikke kunne holde fast i de vigtige minoritetsvælgere, og fordi ”det, hun taler om, er for meget fortid og for lidt fremtid.”

Her lidt over to uger senere er status, at Hillary Clinton vandt en bragende sejr på den vigtige Super Tuesday, godt hjulpet på vej af solid opbakning fra etniske minoriteter. Hos bookmakerne får man i skrivende stund penge 1,04 gange igen hos Bet365, hvis man tror, Hillary Clinton bliver præsidentkandidat.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og debattør.


Kommentarer fra Facebook

Annonce