9 tirsdagsnyheder du ikke bør snydes for

Netavisen Pio har samlet de ti mest interessante nyheder, begivenheder og kommentarer fra dagens gang i dansk politik.
1. Dagens citat. I dagens udgave af Jyllandsposten forsvarer kirkeminister Manu Sareen beslutningen om, at livstidsjobbet som biskop fremover begrænses til en tiårig periode. På spørgsmålet om, at hverken paven eller Dalai Lama er ansat på åremål svarer han: ”Jeg har svært ved at sammenligne en dansk biskop med paven. En biskop er jo en embedsmand, som ganske vist er valgt, men frem for alt er han embedsmand”. Amen til dét udsagn!

2. Dagens afsløring. B.T. kan i dag afsløre, at tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) nærmeste medarbejder, Peter Loft, har forvansket officielle dokumenter med den konsekvens, at ombudsmanden ikke opdagede Skatteministeriets indblanding i Kinnocks skattesag: ”Ifølge BTs oplysninger skal det af en mail klart fremgå, at Peter Loft direkte stod bag forvanskningen, og det antydes også kraftigt, at formålet var at føre ombudsmanden bag lyset, hvilket altså i sidste ende også lykkedes. Der er altså tale om højtplacerede skattechefer, der foranstalter et egentligt komplot for at demontere en forvaltningsmæssig bombe, der kunne detonere som følge af ombudsmandens undersøgelse”. Det er tilsyneladende en fast genganger ved borgerlige regeringer, at de fører ombudsmanden bag lyset. Tamil-sagen, anyone?

3. Dagens nøgletal. En ny optælling fra AK Samvirke viser, at cirka 2.400 ledige mistede dagpengene i juli. Dermed er det samlede antal ledige, som i 2013 har mistet dagpengene, oppe på over 25.000 ledige. : "Over 30.000 ledige vil sandsynligvis miste dagpengene i 2013. Den nye arbejdsmarkedsydelse betyder dog, at de fleste ledige bliver sikret et vist forsørgelsesgrundlag. Men i samme takt som arbejdsmarkedsydelsen løbende bliver afkortet og forsvinder frem mod 2016, vil vi se flere og flere ledige, som vil stå helt uden forsørgelse, fordi de mister dagpengene og ikke er berettiget til kontanthjælp", vurderer direktøren i AK Samvirke, Verner Sand Kirk. Hvornår pokker gider journalisterne at lette deres bagdel, smække en mikrofon i hovedet på Støjberg, Løkke og Hjort og spørge, hvorfor vi nogensinde skal tro på deres prognoser igen, når de ramte så meget ved siden af noget så vigtigt for så mange?

4. Dagens mærkeligste debatindlæg. Lad det være sagt med det samme: Jeg skøjter oftest let henover debatsiderne i dagbladet Arbejderen. Men når en kronik begynder med ordene ”EU minder mig utrolig meget om lederen i en mobningsgruppe. EU er den ”pige”, der bestemmer og som sætter dagsordenen. EU er mobbe-dronningen, der siger: ’I dag kan jeg ikke lide Færøerne’”, så har man fanget min opmærksomhed. Kronikken tager udgangspunkt i konflikten om nordhavssilden, hvor Færøernes manglende efterfølgelse af fælles europæiske regler har ført til en boykot. Konklusionen - i den evigt EU-fjendtlige avis – er, at Færøerne i konflikten om nordhavssilden optræder som ”den lille pige, som turde udfordre lederpiger”, mens EU derimod er den store, onde undertrykker, der siger ”til de andre piger i klassen: ’Nu skal ingen lege med Elsa’”.

5. Dagens dårligste undskyldning. Det har ikke givet anledning til fortrydelse hos Søren Espersen (DF), da han i går på TV2 News udtalte, at "Monarkiet nok skal overleve den her lille bøssesag fra Rusland". Selvom udtalelsen er blevet universelt opfattet som nedladende, mener Søren Espersen, at kommentaren om 'den lille bøssesag' var særdeles præcis. Hvorfor? Fordi araberne gør noget meget værre, selvfølgelig: "Det med kalde sagen for 'lille', var for at gøre opmærksom på, at man for eksempel i muslimske lande skærer hænder af og hænger folk som straf for homoseksualitet. Det sker ikke i Rusland, og jeg mener, at det her er en forholdsvis lille sag, som bør kunne løses". Man må give Dansk Folkeparti point for kreativitet, når de endnu engang kan rette pegefingeren anklagende mod muslimer uden at de er involveret i den aktuelle sag.

6. Dagens ret(tighed). Mens de borgerlige herhjemme angriber de mange rettigheder, har Indiens regering annonceret, at landet vil fordoble sit madprogram således, at totredjedele af landets befolkning fremover har ret til at få mad. I forvejen yder staten store subsidier til købet af korn. Som en rådgiver udtrykker det: "No emerging power can make a claim to be a power if 46% of its children are malnourished". Præcis! Og ingen borger kan siges at være fri, hvis han ikke kan brødføde sig selv og sin familie.

7. Dagens dårligste lederartikel. Børsens chefredaktør Anders Krab-Johansen mener åbenbart, at den danske retsstat er ophørt med at eksistere, fordi Helle Thorning-Schmidt og Henrik Sass Larsen angiveligt har blevet behandlet bedre end andre borgere: "I bedste enevælde-tradition føler myndighederne sig kun kaldet til at give en anstændig behandling til andre magthavere som i de aktuelle tilfælde Helle Thorning-Schmidt og Henrik Sass Larsen". Dette er en pudsig argumentation al den stund, at den 'særbehandling' eksempelvis Helle Thorning-Schmidt har været udsat for består i lækager, homorygter og politisk  magtmisbrug. Næppe noget de fleste borgere ville ønske sig omfattet af.

8. Dagens angreb. Peter Brüchmann kan ikke lide Nicolai Wammen og har derfor skrevet ’en analyse’ i B.T. under overskriften ’Jeg ville stemme Wammen hjem’: ”Wammen siges at være driftssikker, have god politisk tæft, og så er han formentlig i højere grad en samler, end Hækkerup er. Men selv om mange svigermødre drømmer og siger ’han er gonnok søj’ om Wammen, så er det ikke derfra, ny og spændende politik udgår”. Det må være fantastisk at have en så unik mavefornemmelse, at man kan blive betalt fyrsteligt for skråsikre udtalelser om noget, man hverken har kilder om eller indsigt i.

9. Dagens imitation. Latifa Ljørring, byrådskandidat for Venstre i Greve, giver den i dagens Berlingske ud for at være en ny Martin Luther King med store, ambitiøse drømme: ” Jeg drømmer om et Danmark der står forrest, hvor Muhammed og Fatimas nyfødte piges navn er Celine og drengens Christian. Jeg drømmer om et Danmark, hvor muslimers og kristnes liv ikke er truet af religiøs ekstremisme, intolerance og sekterisk vold, men hvor sameksistens præges af muligheder og ønske om venskab og kærlighed mellem medlemmer af forskellige religioner. (..) Jeg drømmer om flere og frivillige ægteskaber mellem kristne og muslimer, hvor det ikke medfører drab (..) Jeg drømmer om, at vi kan lukke ned for det nuværende laboratorium for uorden, dårlig opførsel, uvidenhed og kriminalitet”. Af én eller anden årsag tror Ljørring, at hun stiller op til posten som borgerrettighedsleder, og ikke en byrådsplads i en mellemstor kommune. I stedet for at drømme om, at muslimer kalder deres børn Christian (!), burde hun måske rette på Venstres social- og integrationspolitik, der mildest talt ikke mindsker den sociale opsplitning.


placeholder

Annonce