Joy Mogensen har mistet sit barn

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen mistede natten til lørdag sit nyfødte barn.
Foto: Pressefoto
Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S)
Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) fødte tidligt lørdag morgen den 5. oktober 2019 en pige.

Forinden havde lægerne kunnet konstatere, at datteren, Sarah, ikke længere var i live, og fødslen blev derfor sat i gang.

”Min datter, Sarah, var ikke i live, da jeg fødte hende natten mellem fredag og lørdag. Og jeg er så utrolig ked af det.

Men jeg forsøger at affinde mig med, at det ikke er alting i livet, der kan forklares eller give mening,” skriver kultur- og kirkeministeren i et opslag på Facebook.

”Det var og er det hele værd”

Den daværende borgmester i Roskilde fortalte tilbage i april måned, hvordan hun var blevet gravid med anonym donor efter længere tids fertilitetsbehandling.

”Jeg vil gerne takke alle de kvinder og mænd, der har inspireret mig, og har givet mig mod til at række ud efter forældreskabet. Tak for at I delte jeres drømme og jeres kamp for den største gave jeg kan forestille mig i livet. Til jer, og til andre der stadig kæmper for at få børn: Det var og er det hele værd. Min lille piges spark i maven, når jeg spillede og sang for hende. Den kærlighed jeg føler for hende nu i den korte stund jeg får lov at holde hende. Det bliver mine mest dyrebare minder. Hold fast i håbet. Frygt ikke, tro kun. Børn er det hele værd. Det er jeg kun mere bestyrket i”.

”Selvom jeg kun har mærket min lille pige indefra, så opdagede jeg, da jeg så hende, at jeg allerede elskede hende. Det er det vigtigste at holde fast i, midt i det overvældende ulykkelige, at jeg nu skal begrave min datter.”

Joy Mogensen har frabedt sig blomster, men opfordrer i stedet folk der har lyst til at sende en tanke at foretage en donation til Landsforeningen Spædbarnsdød.

Det kan ske via dette link: https://spaedbarnsdoed.dk/produkt/donation-enkelt/ og det er muligt at skrive i en bemærkning, at donationen gøres i navn af Sarah Antoinet Mogensen.

Man kan også donere på Mobilepay og knytte navnet til som kommentar. Nummeret er 51230.

placeholder

Statsminister beder om respekt

Statsminister Mette Frederiksen (S) udtaler i den forbindelse:

"At miste et barn er et helt ubærligt tab, og alle vores tanker er selvfølgelig hos Joy. Vores opgave nu er at give hende al den støtte og hjælp, som vi overhovedet kan, og sikre hende ro til, at hun kan bearbejde sorgen. Det beder jeg om, at alle vil respektere".

Statsministeriet meddeler i øvrigt, at bisættelsen vil blive holdt i stilhed alene for familien og de nærmeste.

Udviklingsminister Rasmus Prehn og transportminister Benny Engelbrecht (S) var i forvejen udpeget som barselsvikarer for Joy Mogensen. Det vil de fortsætte med indtil Joy Mogensen kommer tilbage.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce