V-toppen: Lars Løkke udtaler sig ikke på Venstres vegne

”Det har han ikke, for det kræver et mandat i Venstres folketingsgruppe,” fastslår V-gruppenæstformand, Karsten Lauritzen
Foto: Venstre, Claus Boesen
Venstres tidligere formand, Lars Løkke Rasmussen, udtaler sig ikke på Venstres vegne, når han via sin blog i dagbladet BT eller via de sociale medier igen og igen buldrer løs mod regeringens måde at håndtere corona-krisen på.

Det fastslår Venstres gruppenæstformand, Karsten Lauritzen, over for dagbladet Politiken.

Lauritzen svarer således “nej” til, at Løkke har talt på vegne af Venstres folketingsgruppe. I Politiken-interviewet understreger Lauritzen derimod, at der en entydig opbakning til "Jakob Ellemanns stil":

men jeg kan sige, at der har været en entydig opbakning til Jakob Ellemanns stil

“Det har han ikke, for det kræver et mandat i Venstres folketingsgruppe. Nu må man ikke referere fra gruppemøder, men jeg kan sige, at der har været en entydig opbakning til Jakob Ellemanns stil.”

Karsten Lauritzen understreger i interviewet, at folketingsgruppen ikke har godkendt Lars Løkkes blog-indlæg i BT

Men folketingsgruppen har ikke godkendt Lars’ indlæg

“Jeg har fulgt Lars’ debatindlæg. Han skriver godt. Langt bedre, end jeg selv kan. Men folketingsgruppen har ikke godkendt Lars’ indlæg. Sådan bliver det nok heller ikke fremover.”

Vil ikke rose Lars Løkke

Nok så bemærkelsesværdigt betoner Karsten Lauritzen, at der ikke er grund til at rose Lars Løkke for hans kommentarer i BT:

“Nej, det vil jeg ikke. Omvendt er Lars jo Lars. Han har gjort det, han givetvis mente var rigtigt.”

På spørgsmålet om Karsten Lauritzen selv mener, at det Lars Løkke skriver “er rigtigt”, svarer Lauritzen:

“Hvis den her samtale skal fortsætte, skal jeg have en samtale med Lars Løkke først. Det sker ofte i vores 43 mand store folketingsgruppe, at nogen skriver noget, hvor andre synes, at det burde have været formuleret lidt anderledes.”

Hvis den her samtale skal fortsætte, skal jeg have en samtale med Lars Løkke først

Netavisen Pio har spurgt Karsten Lauritzen, om han i forlængelse af Politiken-interviewet så har haft en samtale med Lars Løkke om hans gentagne solo-udmeldinger.

Men det ønsker Karsten Lauritzen ikke svare på.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce