Året der gik: Succes og sure opstød

Vi havde masser af solohistorier, masser af citathistorier og en kvart million flere læsere end året før. Øget succes skaber øget debat om Netavisen Pio.
I årets løb gik vi i kødet på arbejdsgivere, der råbte mangel på arbejdskraft, selvom de slet ikke havde søgt efter nye medarbejdere.

Vi fik sat privatskolernes sociale ansvar på dagsordenen, dykket ned i Løkkes fiskeriforbindelse på den jyske vestkyst, sat skarpt på de gule fagforeninger, gået i dybden med spillet omkring overenskomstforhandlingerne på det offentlige område (OK18) og givet masser af spalteplads til den ikke helt nemme fødsel af fagbevægelsens nye hovedorganisation FH.

Flere end nogensinde før kender og læser Netavisen Pio

På lydsiden fik vi også gennembrud med vores podcast-serier ”Roser og Torne” om Socialdemokratiets historie og ”Pionererne – de første kvinder på magten” om kampen for kvindernes plads i dansk politik.

Vi havde masser af læsersuccesser, masser af citathistorier, ingen sager i Pressenævnet og ikke mindst, så bød 2018 på en kvart million flere læsere end året før.

Flere end nogensinde før kender og læser Netavisen Pio.

Pio-succes skabte frygt hos Venstre

Årets succes på Netavisen Pio skal samtidig ses i lyset af en kraftig beskydning, der kom ud af det blå først på året fra partiet Venstre.

Venstres daværende medieordfører Britt Bager fremlagde – et rendyrket politisk motiveret ønske – om at ville fratage Netavisen Pio retten til mediestøtte.

Netavisen Pio satte dagsorden og blev således et problem

Kritikken skulle øjensynligt være principiel, selvom Venstre aldrig har skudt på dagbladet Arbejderen, der ellers årligt har modtaget knap to millioner i mediestøtte og udgives af Kommunistisk Parti. Måske en ros til de kommunistiske doktriner at Venstre kun gik efter Netavisen Pio.

Kritikken er også overraskende, fordi Netavisen Pio har eksisteret siden 2012 og med samme værdigrundlag, samme type medarbejdere og har tidligere haft en chefredaktør, der i dag er medlem af Folketinget. Det blev først problematisk, da vi fik succes.

Det koordinerede angreb fra Venstre kom således i slipstrømmen på en voksende interesse for Netavisen Pios arbejde. Det blev måske bemærket, at eksempelvis en artikel på Netavisen Pio, der var kritisk over for innovationsminister Sophie Løhde, blev læst knap 50.000 gange under OK18-konflikten, og det blev stensikkert også noteret at vi rekrutterede en erfaren (og sine steder frygtet) Christiansborg-journalist.

Netavisen Pio satte en dagsorden og blev således et problem.

Medie-Danmark bed på maddingen

En lang række af landets medier slog hælene sammen og fulgte lydigt op på Venstres angreb.

Der kunne siges meget om mediernes granskning af Netavisen Pio, hvor vores studentermedhjælpere blev analyseret, hvor vores værdigrundlag - som vi har skiltet tydeligt med i alle årene - blev afsløret, hvor der blev spekuleret i vores finansiering og meget andet, som heller aldrig har været hemmeligt.

Et tegn på de store mediers krise

Men DR-vært Clement Kjersgaard indrammede diskussionen og gav en – nærmest psykoanalytisk - forklaring på mediernes overvældende Pio-interesse, da han skrev følgende i en Politiken-kronik

”Hvorfor reagerer de gamle medier så påfaldende anderledes, end de gjorde da medier som Avisen.dk, 180grader, Modkraft og Den Korte Avis opstod for år tilbage?

Forklaringen er jo simpel: At de gamle medier i dag kæmper for overlevelsen med en helt frisk grad af panik. Hvis foretagender med de ressourcer, PioPio (Netavisen Pio, red.) eller DitOverblik råder over, kan udløse irritation på redaktionsgangene på Rådhuspladsen eller i Pilestræde, er det kun én ting: Et tegn på de store mediers krise.”

Ingen medier fik nogensinde stillet sig selv det ellers helt oplagte spørgsmål om hvorfor, der er et stigende behov for et politisk medie som Netavisen Pio.

Vi glæder os til 2019

Vi går det kommende år i møde med ro i sjælen, stolthed i hjertet og masser af mod på at dække de kommende valg efter bedste evne, til glæde for vores læsere - både de trofast gamle og de mange nye, som er kommet til.

Ikke mindst i en kommende valgkamp, hvor det bliver stadig sværere for højrefløjens medier at skjule deres værdier og antipatier.

Netavisen Pio takker for den overvældende opmærksomhed

Netavisen Pio er et medie, der er sat i verden for at give plads og rum til tanker og ideer, der vokser til venstre for midten. Vores grundlag er demokratisk socialistisk. Og det er vi stolte af. Samtidig med vi er stolte af vores journalistiske metode, og vores evne til stille de spørgsmål, som de øvrige medier glemmer.  

Vores redaktion er stærkere end nogensinde, vores hjemmeside har fået et flot løft, lydsiden er blevet skærpet og mange af vores værste børnesygdomme er blevet kureret.  

Netavisen Pio takker for den overvældende opmærksomhed. Vi glæder os til et nyt år i spotlyset med endnu større interesse for vores medie.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

DR 2 Daten er meget savnet der findes ikke noget alternativ til behndling og Analyse af dagens politiske begivenheder..

Super god avis og nogle rigtige gode podcast

Annonce