Adam Price under beskydning: Fastholder at han ikke gør grin med fagforeninger i madprogram

Adam Price benægter i Presselogen på TV2 News, at ‘Spise med Price’-episode om natmad handler om verserende konflikt med 3F.
Foto: TV 2 News/Presselogen
Adam Price deltog i Presselogen d. 10. sep om programmet 'Spise med Price'
I Presselogen søndag var det Adam Prices tur til at sidde i den varme stol.

Her forsvarede han, at der i episoden ‘Spise med Price’ sendt den 4. september var en masse jokes, som handler om fagforeninger. Selvom Price-brødrenes tre restauranter aktuelt ligger i konflikt med 3F.

Mens 3F har opfattet afsnittet som fagforenings-kritisk, så er det slet ikke sådan Spise med Price-episoden skal forstås, lyder det fra Adam Price.

Adam Price: Klovnen er os selv 

“Den der dybest set er klovnen, det er os selv,” siger Adam Price i Presselogen.

Han mener, at hans bror, James Price, og han selv fremstiller sig selv som privilegieblinde, og at det derfor ikke er fagforeningen - men brødrene Price selv - det går ud over i programmet.

“Hvem er de privilegieblinde idioter? Det er jo os, der kommer for sent til optagelserne og insisterer på at sove midt under optagelserne, fordi vi bare mener, at sådan kan man gøre,” siger Adam Price om brødrene Prices skuespil i programmet ‘Spise med Price’.  

Adam Price benægter desuden, at programmet har noget at gøre med den verserende faglige konflikt, hans restauranter har med 3F København.

“Det er et tilfælde at programmet falder sammen med den her konflikt. Det har intet med programmet at gøre,” siger han.

Den opfattelse giver chefredaktør for Netavisen Pio, Niels Jespersen, som også medvirker i Presselogen, ikke meget for.

“Kommunikation må fungere på modtagerens præmisser. Og der er rigtig mange, som opfatter det her som et partsindlæg i en faglig konflikt. Så det er det allerede. Den diskussion synes jeg er overstået,” siger Niels Jespersen i udsendelsen.

En hovedrystende Adam Price svarer. “Hensigten var satire,” lyder det.

Bliver forstået som partsindlæg

I en leder  torsdag understreger Niels Jespersen, at der var en række stikpiller mod fagforeninger i programmet ‘Spise med Price’, og at udsendelsen af mange er blevet opfattet som om, der blev gjort tykt grin med fagforeninger.

I Presselogen siger Niels Jespersen, at man gerne må lave satire med fagbevægelsen. “Problemet er, at det her bliver læst som et et partsindlæg i en faglig konflikt,” mener Niels Jespersen.

Problemet er, at det her bliver læst som et et partsindlæg i en faglig konflikt

Han kommer med en opfordring til Adam Price og hans bror.

“Hvis brødrene Price ville gå hjem og skrive noget endnu mere ondskabsfuldt satire om fagbevægelsen, og til gengæld tegne overenskomst og blive en af the good guys i den her konflikt om, hvordan arbejdsforholdene skal være på den københavnske restaurations-scene, så ville jeg klappe i mine hænder,” siger han.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio og uddannet cand.mag i analytisk journalistik.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Når man ser de pågældende klip, står det fuldstændig klart, at det er fagbevægelsen og ikke dem selv, de gør nar af. Om de har held med at narre nogen, håber jeg ikke, men nogle er der vel altid.

Annonce