Afløser for Mette F. fundet og Thulesen kalder udspil "nederdrægtigt"

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Netavisen Pio giver dig også denne onsdag et overblik over vigtige historier på Christiansborg, i fagbevægelsen og omregn.

Velkommen til Aktuelt.
 

Regeringen vil ikke sende flygtninge til Assads Syrien

Ingen syrere, der har fået afslag på asyl, skal med tvangsudsendes til Damaskus-provinsen i Syrien.

Det har regeringen besluttet, selv om sikkerheden i området er vurderet god nok til det. Det fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) til TV2.

Begrundelsen er ifølge statsministeren, at Danmark ikke vil samarbejde med Syriens præsident, Bashar al-Assad, hvilket er en forudsætning for at kunne udsende nogen med tvang.

Læs Dansk Folkepartis Søren Espersens kritik af beslutningen her.

Topaktører vil have opgør med budgetloven

Tiden er kommet til et opgør med budgetloven.

Sådan lyder meldingen fra en række centrale skikkelser i fagbevægelse, kommuner og regioner.

I et fælles indlæg skriver de, at det kræver, at man løsner det stramme bånd som budgetloven lægger, hvis man skal udvikle velfærden.

Bag indlægget står blandt andre Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner, Mona Striib, der er formand for FOA, og Jacob Bundsgaard, der er formand for KL.

Onsdag var der høring om budgetloven på Christiansborg.

placeholder

Læs hele indlægget på Altinget.
 

Hummelgaard overtager for Mette F. i fælledparken 1. maj

Statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte tirsdag, at hun ikke vil tale til det traditionsrige 1. maj-arrangement i Fælledparken. Årsagen er ifølge S-formanden, at der er for meget ballade til arrangementet.

Arrangørerne har dog fundet en afløser for statsministeren. Det bliver beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Det oplyser formand for LO i Hovedstaden Per Olsen.

Ud over Peter Hummelgaard vil også SF's formand, Pia Olsen Dyhr, og Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, tale på hovedscenen i Fælledparken 1. maj.

Læs mere om baggrunden for Mette Frederiksens beslutning her.
 

Thulesen til Mette F: Træk udspil om udligning tilbage 

Dansk Folkeparti formand Kristian Thulesen Dahl melder han sig nu ind i debatten om udligning for fuld musik:

Han mener, Mette Frederiksen kynisk spiller de nordsjællandske kommuner ud mod resten af landet, og han kalder det for “nederdrægtigt”

“Jeg troede, Mette Frederiksen gik til valg på at samle Danmark, og jeg må bare konstatere, at det hun gør med udlignings forslaget og den måde, hun har behandlet det på indtil nu, splitter Danmark ad,” siger han til Avisen Danmark.

Derfor er DF-formandens opfordring til Mette Frederiksen, at hun pakket udspillet sammen og begynder helt forfra.

Hos de konservative - som ikke længere er med i forhandlingerne om et nyt udligningssystem - takker Rasmus Jarlov for DF’s udmelding.

placeholder
Læs mere om Thulesens kritik her.
Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Jeg har forstået, at regeringen vil kræve at konservativt styrede kommuner sender flere penge til socialdemokratisk styrede kommuner. Når en kommune er socialdemokratisk, så er det vel fordi det er der dem med lave indtægter bor. Og når en kommune har konservativt flertal, så er det vel fordi dem med de høje indtægter bor der. Så hvad er det egentligt der er helt galt med det forslag?

Annonce