Aftale uden Venstre: Ældre på plejehjem kan igen få besøg

Venstre står som det eneste parti uden for aftalen, der vil sikre, at ældre på plejehjem snart kan få besøg af børn og børnebørn.
Alle Folketingets partier, undtagen Venstre, har indgået aftale, som blandt andet sikrer, at ældre kan kan besøg under corona-epidemien.  

Med aftalen er der afsat 165 millioner kroner, der skal bruges til at gøre det muligt, at udsatte ældre på landets plejehjem igen kan få besøg af deres kære.  

Vi savner hinanden under denne langstrakte coronakrise

Ifølge en pressemeddelelse fra Sundheds- og Ældreministeriet, skal det ske ved, at man etablerer udendørs besøgspavilloner og udestuer. Fokus er fortsat på de ældres sikkerhed mod smitte.  

“Vi savner hinanden under denne langstrakte coronakrise. Det gælder ikke mindst samværet med vores ældre. Derfor er det vigtigt, at vi nu sætter ind med initiativer,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) ifølge TV 2.

Ud af puljen afsættes 30 millioner, der skal give pårørende, der passer en person med demens i hjemmet, et pusterum.
 

Venstre: For uambitiøst 

Venstre valgte torsdag aften at forlade forhandlingerne med regeringen, og partiet står derfor som de eneste uden for aftalen.

Venstre har hele vejen igennem sagt, at vi ønsker at fordoble den økonomiske ramme

Ifølge Venstres ældreordfører Jane Heitmann har man valgt at stå udenfor, fordi aftalen ikke er “ambitiøs nok”.  

"Venstre har hele vejen igennem sagt, at vi ønsker at fordoble den økonomiske ramme og prioritere varme hænder. Vi ønsker indsatser mod ensomhed og et løft af indsatsen for demensramte familier. Det blev ikke imødekommet", siger Jane Heitmann ifølge en pressemeddelelse.

På Twitter kalder han det før “decideret politisk klamphuggeri”

Venstres exit fra forhandlingsbordet scorer ikke toppoint hos Politikens politiske kommentator Kristian Madsen. På Twitter kalder han det før “decideret politisk klamphuggeri” og skriver at Venstre har “selvisoleret sig”.

Ældre Sagen: En kærkommen håndsrækning

Hos Ældre Sagen er man overordnet tilfredse med med aftalen: 

“Hjælpepakken er en kærkommen håndsrækning. Vi ved fra utallige henvendelser, at situationen er kritisk mange steder på grund af den isolation og suspendering af hjælp, coronavirus har medført,” siger direktør i Ældre Sagen Bjarne Hastrup i en pressemeddelelse.

Jeg forventer, at alle kommuner nu åbner for forsvarlige besøg på plejehjem

Samme begejstring deler Ældresagen også på Twitter:

Nu forventer Ældre Sagen, at aftalen hurtigt bliver omsat til virkelig.  

“Der er et stort behov for, at pårørende får mulighed for at besøge deres kære på plejehjem. Jeg forventer, at alle kommuner nu åbner for forsvarlige besøg på plejehjem under de rammer, de får til rådighed,” siger Bjarne Hastrup, der påpeger, at der senere kan blive behov yderligere nye initiativer for de svækkede ældre.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Gå tre nyheder tilbage om Mette Frederiksen.. OG læs kommentarne

Forhåbentlig ved de fleste, at denne kommentator er en gemen bedrager.
Han misbruger en omskrivning af mit navn til at nedgøre Mette Frederiksen, hvilket jeg aldrig kunne gøre!

Det er Rasmus Paludan...alt hvad der ikke passer ham, er ikke godt...Der findes ikke nogen i Danmark der hedder Avid, så han er en klovn og en brokkerøv, uden fornuft... jeg tog fejl forleden, det må du undskylde... men ham der kalder sig Avid, er sikkert den samme som også kalder sig Thomas... det er jo så dejligt neutralt ikke at skulle stå til regnskab for sine dumheder... man kan jo håbe at Pio udelukker fjolset ..

Thomas... jeg er bestemt ikke sur, det har jeg ingen grund til, men når jeg falder over en bedrager, så skal folk da ha' det at vide... jeg ser til tider tosser der uanset hvad der sker, så er socialdemokrater en farlig fjende der helst skal skydes og hænges... mit argument for at deltage i debatter er som så mange andre, at dele gode eller dårlige ting... når jeg så ser indlæg fra dig, så ser jeg tåbeligheder der intet har med virkeligheden at gøre.. alt det du står for er i direkte modsætning til sund fornuft, hvilket i mine øjne får dig til at ligne uhyret fra den sorte lagune, ikke noget behageligt syn.. Du kommenterer ikke du diskuterer ikke, du nedgører alt der ikke går din vej... det gør dig i mine øjne til en af landsbytosserne, der fra tid til anden oversvømmer debatterne med gylle af værste slags... er det til at forstå ?

Thomas,Svend,og Avid Nielsen,,,jeg har jo fortalt dig at du er født for sent... Gøbel, Mosselini og alle dine ander venner fra 30vernes tyskland er døde for længst...og kan du fortælle mig hvad du vil opnå med dine frække og svinske kommentar overfor alle der skriver her

Thomas....eller hvad du hedder...
Du læser altså heller ikke det jeg skriver, er det så mig der psykopat, eller måske dig...
Jeg skrev, at du helst ser skudt eller hængt, hvilket ikke er det samme som at blive det.
Samtlige partier i folketinget kritiserer Mette Frederiksen skriver du... nåe det er slemt, at Venstre vil smide om sig med penge for at få regeringen til at stå som en ødeland, ja, det er vel nok slemt, at det ikke kunne lade sig gøre, og så står Jacob Elleman igen som den usynlige mand, der ikke har styr på tropperne, fordi, han ikke HAR styr på tropperne... Læs om Støjberg der fortæller at det er Venstre der er skyld i det gode vejr... det er en nyhed der kunne sprede glæde, men det er i hvert fald morsomt.
Og Lars Løkke der går enegang og venter på at blive ekskluderet af venstre så han kan komme til at danse efter Asger Aamunds pibe og penge... nej lille Thomas, eller Rasmus, eller hvem du nu ønsker at være... Landsbytosser plejer at være fra det uddøende Dansk Folkeparti... men dem er du også for ekstrem til, så held og lykke med dine fortsatte dumheder !

Vi kan da mødes privat, så skal jeg da gerne vise dig hvad jeg formår, men det er ikke anbefalelsesværdigt... du er et psykotisk skravl, der ikke har forstået, at du med dine ekstreme udgydelser, er langt under niveau... at kalde folk for psykopater, tyder jo på, at du faktisk lever under forhold som gør dig uegnet til det almindelige samfund...
Skulle det mon være anstalten i Vridsløse... det kunne ligne noget i den retning ?
Skulle du mon være Peter Lundin, som jo er mester i navneforandring...
Og du skulle være modstander af vold...
Ja, det er nok forståeligt, da du jo faktisk må være en lille grim gnom der er tvunget af omstændighederne til at gemme dig, hvilket leder mig hen til, at du som barn ikke bare blev moppet, men fik tærsk for dine dumheder... og siden har måtte gemme dig under dække på grund af inkompetence, og velsagtens manglende formåen udi det at fungere som et normalt menneske.
Men for at svare på dine dumheder om statsministeren, så kan det kun tolkes således, at du mener at de der usynlige blå mindretal !!! Ja det er synd at livet ikke har tilgodeset dig med et politisk flertal, stakkels dig, og da statsministeren har et demokratisk flertal kan jeg kun sige... at også der har du taget fuldstændig fejl... hvilket bringer os tilbage til din sølle barndom med mobning og tærsk.

Avid Nielsen,Thomas,og Svend er den samme person og han er Narsissist,ser kun sig selv,og skriver om sig selv, og manipulere med alle

Der er ingen der kan være lige så dum som dig....Neejee hvor vi hygger os

Thomas, Avid, Svend... Husk nu at gå til behandling... Nu er alle andre debattører altså psykopater, og du er den eneste normale...
OK
Men vi har det sjovere !!!

Thomas.... Svend... Avid Nielsen og hvad du ellers hedder... Forstå dette om Holger Danske, Skrevet af B.S.Ingeman

Vil dansken i verden fægte,
men dølger åsyn og navn,
jeg ved, hans ånd er ej ægte,
jeg tager ham ej i favn.

Så ved Du / I hvad jeg mener om dig / jer...

De ældre er en del af den STORE gruppe under betegnelsen "RISIKOGRUPPE". For alle i denne "gruppe" er det en aldeles SVÆR tid. Personer fra "risikogruppen" er UDSATTE borgere der IKKE kan tåle smitten med COVID 19. De lever i frygt og med frygt. Isolerede og ensomme. NU vil man så åbne op for at de ældre på plejehjem igen kan få besøg af deres nære og kære. AK og endnu et AK...HVORDAN kan det nogensinde blive
"FORVARLIGT" ? Vil besøgene ikke lige akkurat bane vejen for at SMITTEN lynhurtigt vil brede sig på samtlige plejehjem i landet ??? Hvordan kan nogen FORVARE det ? NATURLIGVIS savner de ældre helt givet deres pårørende. Og det er DET der tænkes på når der gives grønt lys for besøg.
HVORDAN skal nogen fra "RISIKOGRUPPEN" forholde sig fremover HVIS de ikke vil udsætte sig selv for at blive SYG af Covid 19 ? Ja,det er et godt spørgsmål. For disse mange personer har ikke en chance. For dem er det som når man lukker jægerne ud sammen med en flok fasaner. De fleste af disse fasaner vil omgående blive nedlagt af skud.RAMT. Kan samfundet bare ignorere at man HAR risikogrupper der simpelthen vil bukke under for smitten. For MANGE borgere overholder jo slet ikke reglerne om at holde
AFSTAND. Og butikkerne er fyldt op med mennesker. Riskogrupper har ikke en chance for at undgå at blive smittet.
Det "billigste" er at lade "risikogruppen" gå til. Sådan tænkes der næsten HØJT i mange kredse. Hvordan kan nogen da for fanden mene noget så KYNISK ? Hvilken selvfed holdning at have.

AVID... Dummernik, som sædvanlig aner du ikke hvad anstændighed er... Hold dog din galde for dig selv !!!

Du fremfører hvad der er god borgerlig politik... De vil gerne sende et brev hvori der står : Du er nu blevet folkepensionist, i næste uge inden klokken fire om eftermiddagen, skal du møde op på den lokale forbrændingsanstalt, hvor vi vil fejre der med en lille højtidelighed, hvor vi fejrer din fødselsdag, og din afgang fra livet, derefter vil du få en indsprøjtning, det gør næsten ikke ondt, og i løbet af få minutter vil du være klar til at blive kremeret, og dermed bidrage til at alle vi der ikke er samfundsnassere får lidt mere varme, tak og med venlig hilsen...
SÅDAN BLIVER DET BARE IKKE !!!
Der bliver beskyttelse i form af skærme, så vi der ikke er i risikogruppen ikke bliver smittet af plejehjemsbeboerne...
Jeg er 76, og ikke i risikogruppen, siger min læge, min hustru er på plejehjem efter 6 hjerneblødninger, og jeg må ikke besøge hende endnu, det gør ikke så meget, for hun genkender mig ikke, men jeg er da glad for at der bliver passet på at hun ikke bliver smittet...
Jeg tror nu ikke at du skal være så bange, for der vil blive sørget for, at der er god afstand mellem beboer og besøgende, ligesom at det skal foregå udenfor, i den friske luft, i telte beregnet til formålet.

Nu er Thomas sjov...
Fogh brugte milliarder på at ødelægge den offentlige sektor.. Læs "Minimalstaten" Han næsten nedlagde Skattevæsenet og toldvæsenet, fyrede titusinder i den offentlige sektor, så udenlandske svindlere kunne tømme statskassen for milliarder smadrede folkepensionisterne med sine 2% som år efter år har kostet pensionisterne, så der mangler omkring 900,- kr. om måneden hos en enlig pensionist, og mindst 8.000,- kr. om månden hos et pensionistægtepar...
Du er sgu dummere en politiet tillader...
Godt vi har fået en S regering, så Venstre ikke længere kan smadre Danmarks økonomi !!!
Så jeg vidste godt at Fogh og Løkke brugte pensionisternes milliarder på skattelettelser til landets virksomheder og landets rigeste, trr du virkelig at vi glemmer Løkkes luxusvaner...

Henrik din kommentar med detaljen fra "forbrændingsanstalten" kan jeg godt lide. Jeg tænkte såmænd noget lignende,men undlod at sætte den på ord her. Men,kan nu alligevel ikke lade være med at tænke på OM der ligger "bagtanker" omkring sagen med de ældre. Af og til bliver der jo talt RIGELIGT om "ældrebyrden". Som om enhver ældre kun er til besvær. Så er det jo meget passende at CORONA er dukket op. Så ordner alting sig selv. At bruge ordet "ÆLDREBYRDE" er BESKIDT. Alle bør have RESPEKT for enhver ældre. Men,HAR de det i virkeligheden ? Det kan man godt stille sig tvivlende overfor. HVAD VILLE MAN SELV VÆRE UDEN DE ÆLDRE ? INTET. Ældre skal man VÆRNE om.Og til ARVID/Covid kan jeg kun sige at du er for LAV. Kun dig selv der kan tage dig selv alvorligt.

Plejehjemmene SKAL værnes og beskyttes ALT hvad man kan mod Covid 19. Oplever at der på ingen måde er VÆRNEMIDLER nok f.e.x i hjemmeplejen. Det er forkasteligt. Og mere end det.

At de ældre nu kan modtage BESØG, er både GODT og SKIDT for DEM på samme tid.Et dilemma. De ældre sidder sårbare midt i deres alderdom og afmagt, og tænker tilbage på deres liv.På dem der var og dem der er. Meget naturligt at de ældre kan savne. Midt i savnet opdager de DESVÆRRE ikke at besøg hos dem kan blive/være fatalt.Det er jo sådan det er. Og det burde pårørende måske TÆNKE på.