Annonce

Aktuelt: DF vil ikke love aftale, atombombe mod Polen, højre og venstre imod kvotelov

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra Socialdemokratiet, fagbevægelsen og verdens gang.
Thulesen Dahl vil ikke love skatteaftale til januar
Efter flere ugers dramatik er det i dag dagen derpå, efter at Anders Samuelsen i går (igen!) kravlede ned fra sit efterhånden meget berømte træ og accepterede, at forhandlingerne om en skatteaftale udskydes til januar. Liberal Alliance havde ellers truet med ikke at stemme for finanslovsaftalen, hvis ikke der inden jul blev indgået en skatteaftale.

Dagens dom er hård over Samuelsen, og måske er hans kvaler slet ikke slut endnu: For Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, vil nemlig fortsat ikke love, at der kommer en skatteaftale til januar.

”Nej, det kan jeg ikke sige med det, som vi har oplevet indtil nu. Vi er kommet med det ene forslag efter det andet, men vi har hver gang fået at vide, at det kan ikke lade sig gøre, selv om man politisk måtte være enig med os”, udtaler Thuelen Dahl med henvisning til de indrømmelser på integrationsområdet, som Dansk Folkeparti har krævet til gengæld for skattelettelser.

Dermed udfordrer Thulesen Dahl igen regeringen og statsminister Lars Løkke Rasmussen, som i dag erklærede, at han er ”helt tryg ved”, at det nok skal lykkes at lande en aftale i det nye år.

EU kaster ’atombombe’ mod Polen
EU tager nu drastiske skridt i brug mod medlemslandet Polen. EU-kommissionen har besluttet at aktivere den såkaldte artikel 7, også kaldet ”atombomben”. Det skyldes, at Polen ifølge EU har brudt retsstatsprincipper grundet politisk indblanding i domstolenes arbejde.

”Det er med tungt hjerte, at vi beslutter at aktivere artikel 7.1. Men kendsgerningerne giver os intet andet valg”, lyder det onsdag fra EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans.

Der har været stor uro omkring Polen, siden det stærkt nationalekonservative parti Lov og Retfærdighed vandt valget for to år siden og startede en større reformproces af blandt andet domstole og det statslige tv-selskab. En proces, som ifølge kritikkere handler om at udrense personer fra offentlige stillinger, som ikke er enige med partiet.

Den proces, der nu er sat i værk, kan føre til sanktioner mod Polen og i yderste konsekvens til, at Polen mister sin stemmeret i EU’s ministerråd. Det vil dog kræve, at alle øvrige lande stemmer for, og det forventes blandt andet Ungarn ikke at gøre. Ungarn er nemlig ligeledes i EU-kommissionens søgelys efter f

Dansk Folkeparti stemmer imod ny lov om kvoteflygtninge
Folketinget stemte i dag om en ny model for, hvordan Danmark i fremtiden skal tage imod flygtninge. Fremover bliver det op til integrationsministeren årligt at fastsætte, hvor mange kvoteflygtninge Danmark skal tage imod.

Venstrefløjen har længe raset mod forslaget, fordi det giver regeringen mulighed for at beslutte, at Danmark slet ikke skal tage imod kvoteflygtninge. Men også Dansk Folkeparti valgte i dag at stemme imod forslaget. Her frygter partiet omvendt, at integrationsministeren vil kunne udnytte forslaget til at tage imod endnu flere kvoteflygtninge end de 500, der hidtil har været praksis for:

”Dette forslag åbner for, at Danmark i enkelte år kan tage imod et stort antal flygtninge via internationale kvotesystemer. Lovforslaget åbner for, at den til enhver tid siddende minister kan tage et ukendt antal kvoteflygtninge i enkelte år, og det er efter vores opfattelse ganske uholdbart”, lød det fra Dansk Folkepartis Martin Henriksen.

Dermed stemte Dansk Folkeparti sammen med De Radikale og venstrefløjen imod forslaget, mens regeringspartierne og Socialdemokratiet stemte for forslaget, som dermed blev vedtaget.


Flere artikler om emnet