Henter indhold

12. oktober 2017

Annonce:
Nyheder
Aktuelt: Dong-sagen, Rusland er fornærmet og menneskerettigheder
Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra Socialdemokratiet, fagbevægelsen og verdens gang.
12. oktober 2017

Dong-sagen lukkes
Statsrevisorerne har besluttet ikke at undersøge salget af Dong nærmere. Statsrevisornes formand Peder Larsen (SF) udtaler til Altinget: “Vi synes selvfølgelig stadig ikke, at dokumentation er god nok. Men det slog vi jo fast, allerede da den sidste beretning kom. Dernæst kommer, at sagen formentlig aldrig vil slutte. Der er altid nogen, der vil have en mening. Men vi kan ikke blive ved med at undersøge det samme om og om igen, fordi forskellige mennesker mener, at det ikke er gjort godt nok,”

Tidligere statsminister finder det skandaløst, at sagen er lukket uden opfølgende undersøgelser, blandt andet fordi der ikke er fundet svar på, hvorfor Dong var pris sat.

Rusland ønsker en pænere tone
Efter at Regeringen i går fremlagde sit udspil til forsvarsforliget, som Netavisen Pio omtalte, er forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen blevet kritiseret for at omtalte Rusland for negativt. Det mener en talsmand for det russiske udenrigsministerium, Maria Sakharova, i hvert fald:

”Vi er nødt til at sige, at vi igen hører ukonstruktiv og uvenlig retorik fra Danmarks embedsmænd omkring en påstået russisk trussel. I vores øjne er det desværre allerede blevet en tradition og vane, en dårlig vane”.

Denne historie kan man læse mere om dr.dk.

Menneskerettighedsdomstolen skal revideres
Når Danmark til november overtager formandskabet for Europarådet, har regeringen besluttet, at en af kernesagerne skal være spørgsmålet om Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols praksis. Dette bifalder Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen til Netavisen Pio: ”Jeg tror, det er vigtigt at sige, at det ikke er de europæiske menneskerettigheder, som vi sætter spørgsmålstegn ved, det er ikke selve indholdet af konventionerne. Det er fortolkningerne, som virker meget besynderlige – altså for eksempel, at kriminelle rumænere bare kan skynde sig at flygte til Danmark og så kan de leve her i fred og ro.”

Denne historie kan der læses mere om her.

Emner:

Netavisen Pio anvender cookies med det formål at genkende den besøgende, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Ved at klikke videre rundt på Netavisen Pio accepterer du vores cookie politik.
Få Netavisens PIOs nyhedsbrev
Designed by SKARP & GACELA 2016 PIOPIO
Designed by SKARP & GACELA 2018 PIOPIO