Aktuelt: DR's ledelse og administration skal slankes, bandeleder kan blive i Danmark og TDC-nedbrud rammer 1,85 millioner

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Medieudspil fra S

Socialdemokratiet fremlagde i dag 10 principper for et kommende medieforlig.

S foreslår blandt andet, at DR's ledelse og administration slankes. At DR fokuserer på nyheder og dokumentar - og bruger færre ressourcer på livsstilsprogrammer. At privatejede medier skal have kompensation fra offentligt ejede medievirksomheder som DR og TV2 for deres udbredte brug af de private mediers journalistiske online-materiale. Og at Facebook, Google, Youtube og Netflix skal spytte i kassen.

Læs interview med S-medieordfører Mogens Jensen, og om hvordan organisationen Danske Medier og Dansk Journalistforbund modtager S-udspillet her.

 

Bandeleder kan blive i Danmark

Lederen af den største rockerbande i Danmark, Loyal To Familia (LTF), kan blive i Danmark.

Det afgjorde Østre Landsret i dag. Her behandlede retten ankesagen mod 31-årige Shuaib Khan, der er dømt for at have truet politiet i sommer.

Østre Landsret nedsatte byrettens dom fra 90 til 60 dages fængsel. Landsretten underkendte samtidig byrettens udvisning. Anklagemyndigheden havde krævet, at retten udviste Shuaib Khan til Pakistan, hvor han er statsborger. Men det sagde Østre Landsret altså nej til.

Det er fjerde gang at anklagemyndigheden forsøger at få Shuaib Khan udvist af Danmark. Det er pt. uvist om Anklagemyndigheden vil forsøge at få sagen bedømt af Højesteret.

 

1,85 millioner kunder ramt af TDC-nedbrud

Mandag eftermiddag oplyser TDC, at op mod 1,85 millioner kunder kan være ramt af mobilt netværksnedbrud.

Mange kunder kan hverken ringe eller modtage opkald, og der er stærkt begrænset fremkommelighed, oplyser TDC.

Også fastnettelefoni er ramt af nedbruddet, men sms'er og mobilt internet fortsat fungerer.

"Alle ressourcer er sat ind på at løse problemet hurtigst muligt", skriver TDC's kommunikationsafdeling i en mail.

TDC oplyser ikke årsagen til nedbruddet.

 

Mudret resultat i Italien

Søndagens valg i Italien gav ikke nogen klar vinder, skriver Netavisen Pio.

Italien står derfor overfor en længere periode med politisk ustabilitet og usikkerhed, efter at de italienske vælgere vendte de traditionelle partier ryggen og i stedet gav masser af opbakning til den populistiske Femstjernebevægelsen og en række højre-nationale partier.

Valgkampen har især handlet om indvandring, både den legale og den illegale, og om den efterhånden kroniske arbejdsløshed, som efterhånden har sat sig fast i Italien og ikke mindst EU’s manglende evne til at løse begge problemer for italienerne.


placeholder

Annonce