Aktuelt: FM-signal slukkes ikke, minister vil skrotte karakter-bonus og Jeppe Kofod ny præsident

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang

FM-signal slukkes ikke alligevel

FM-signalet slukkes ikke alligevel. Det bekræfter Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, og flere regeringskilder over for TV2.

Det er seneste nyt fra medieforhandlingerne, som i skrivende stund er inde i en afgørende fase.

Mette Bock oplyste for nylig under et samråd, at hun ikke ville droppe slukningen, men i stedet udskyde slukningen af FM-signalet fra planlagte 2021 til 2023.

Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn, havde indkaldt ministeren til samrådet. Han var bekymret over, at bilister ikke kunne høre trafikmeldinger over FM-radio.

Læs mere her.

 
Minister vil skotte karakter-bonus

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) har efter politisk pres besluttet sig for at afskaffe ordningen med karakter-bonus.

”Den har udtjent sin rolle. Det er ikke logisk at gange sin karakter på grund af et tidselement, hvor man får en ekstra bonus oven i sin karakter,” siger han til Berlingske.

Både de studerende og universiteterne er imod bonusordningen.

Ordningen giver de studerende mulighed for at gange deres gennemsnit med 1,08, hvis de begynder på en videregående uddannelse inden for to år.

Læs mere her.

 
Jeppe Kofod præsident for EU’s grønne netværk

Det grønne netværk, Eufores, har i dag valgt Jeppe Kofod (S) som præsident.

Han overtager posten, efter det tidligere grønne medlem af Europa- Parlamentet, Claude Turmes, der er blevet energiminister i Luxembourg.

Det oplyser Jeppe Kofod over for Altinget.

Jeppe Kofod bliver den første dansker i spidsen for den tværpolitiske organisation, som han indtil nu har været næstformand for.

Eufores står for ”European Forum for Renewable Energy Sources, Eufores.

Læs mere her.

 
Beskyttede naturområder: Regeringen rydder op efter sig selv

Først fjernede miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) tilbage i maj 2016 med Naturpakken 28.000 ha. beskyttede Natura-2000 naturområder – og nu har en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti udpeget 30.000 nye hektarer til beskyttede naturområder.

Det sker blandt andet fordi det viste sig, at en stor del af Natura 2000-områderne ikke er natur, men blandt andet er intensivt dyrket landbrugsjord.

Socialdemokratiet er langt fra imponeret over aftalen:

”Regeringen rydder sådan set bare op efter sig selv. Regeringen går med aftalen i nul. Det er totalt uambitiøst,” siger Socialdemokratiets miljøordfører, Christian Rabjerg Madsen, til Netavisen Pio.

Læs mere her.

 
LøkkeFonden tilbagebetaler donationer fra Atea

Løkkefonden, der er stiftet af statsminister Lars Løkke Rasmussen, har modtaget 85.000 kroner i støtte fra det nu korruptionsdømte it-firma, Atea.

LøkkeFonden vil nu betale pengene tilbage. Det oplyser fondens direktør til Ekstra Bladet.

De 85.000 kroner fordeler sig på to donationer.

En donation på 34.590 kroner, som blev overrakt personligt til Lars Løkke Rasmussen i 2015 af den tidligere Atea-chef, Claus Hougesen. Han er netop dømt til 10 måneders fængsel i Danmarks-historiens største bestikkelsessag.

LøkkeFonden har desuden modtaget andre 50.000 kroner fra ATEA tilbage i 2014. De dømte Atea-folk har anket deres domme til Landsretten.

Læs mere her.

 
Trump og Putin mødes i Helsinki

Det bliver den finske hovedstad, Helsinki, som kommer til at danne ramme om det kommende topmøde mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og hans russiske kollega, præsident Vladimir Putin.

Det oplyser Ruslands regering ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Mødet finder sted 16. juli i år, i forlængelse af Nato-topmødet fra den 11.-12. juli. Og det bliver tredje gang, at de to præsidenter mødes.

Deres første møde fandt sted under G20-topmødet i Hamborg, Tyskland, sidste sommer, og det andet fandt sted i november sidste år, da de mødtes til APEC-topmødet i Vietnam.

Læs mere her.


placeholder

Annonce