Aktuelt: Jarlov ny minister, DF sender ultimatum til minister og rød blok øger føring

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Rasmus Jarlov ny erhvervsminister

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kunne i dag præsentere Dronningen og resten af os, for Brian Mikkelsens afløser som erhvervsminister, nemlig folketingsmedlem Rasmus Jarlov (K).

"Jeg kender Rasmus Jarlov som en stålsat holdningspolitiker, som kan sit kram, og som ved, hvad han vil,” sagde Lars Løkke Rasmussen, da den nye minister blev præsenteret på Amalienborg.

Andre politikere på Christiansborg har et lidt andet indtryk af den nye minister. Han er lidt ”hovskisnovski” lyder det fra Dansk Folkepartis erhvervsordfører:

Læs mere om Rasmus Jarlov her.

Brian Mikkelsen skal fremover være direktør i arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv. Dermed siger dansk politik farvel til en politiker, som altid har været leveringsdygtig i opsigtsvækkende kommentarer, blandt andet at: "Siden vi kom i regering, er vi gået frem i alle meningsmålinger. Der er en mere positiv stemning omkring os.  Når jeg står splitternøgen ude i badet efter spinning, klasker folk mig næsten altid på numsen og siger ’hvor går det godt’”.

Vi har samlet nogle af de bedste her.
Ungt, men erfarent byrådsmedlem tager over

Udnævnelsen af Rasmus Jarlov betyder også at den konservative folketingsgruppe får et nyt ansigt. Som suppleant for Rasmus Jarlov indkaldes byrådsmedlem Merete Scheelsbeck.

”Jeg ved endnu ikke, hvilke ordførerskaber der venter på mig, men jeg er sikker på, at Mette (Abildgaard, red.), vores dygtige gruppeformand, nok skal finde en masse spændende områder til mig,” skriver hun på Facebook.

Merete Scheelsbeck er 31 år gammel og har siddet i byrådet i Høje-Taastrup Kommune siden 2006. Hun er uddannet cand.merc. fra CBS og tager orlov fra et job som kommunikationskonsulent i Midt- og Vestsjællands Politi.

 
Dansk Folkeparti sender ultimatum til Thyra Frank

Ældreminister Thyra Frank (LA) skal komme med markante forslag på ældreområdet, ellers mister hun Dansk Folkepartis støtte, lyder truslen fra partiets ældreordfører Jeppe Jakobsen.

”Hvis der er nogle partier, der lige som os mener, at vi har en ældreminister, der forsømmer sit arbejde, ja så kan vi jo ikke med god tro over for borgerne sige, at det er acceptabelt, at hun fortsætter,” siger han til DR.

Han vil se handling i forbindelse med præsentationen af regeringens lovkatalog til efteråret, ellers ryger støtten.

Både Socialdemokratiet og SF bakker op om Dansk Folkepartis kritik og dermed risikerer Thyra Frank at blive sat fra bestillingen.

Læs hele historien her.

 
Finansudvalg siger nej til skattestyrelse i skattely

Et flertal i Folketingets finansudvalg har i dag afvist regeringens forslag om placeringen af den kommende skattestyrelse i en bygning, som mistænkes for at være en del af en skattely-konstruktion. Det skriver Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht på Twitter.

Det er et flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, som har nedstemt regeringens forslag om at lægge den nye skattestyrelse i Copenhagen Towers på Amager. Der er tale om en temmelig historisk begivenhed, den seneste gang, at et såkaldt akstykke blev afvist i Finansudvalget var tilbage i september 1997.

Et flertal i Folketingets finansudvalg har i dag afvist aktstykke 133 om placeringen af den kommende skattestyrelse. @Spolitik stemte imod fordi vi ikke fandt det påvist at alle muligheder for placering var tilstrækkeligt belyst #dkpol #ServiceTweet

Læs mere om sagen her.

 
Rød blok står til valgsejr i ny måling

Socialdemokratiet går frem og står til at få 29,2 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. En markant fremgang siden valget. Det viser en ny meningsmåling foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten.

Med den nye måling lægger den nuværende opposition også afstand til partierne i den blå blok. De røde partier står samlet til 52,8 procent af stemmerne, hvilket kan veksles om til 96 mandater. Imens må de blå partier nøjes med 45,7 procent, hvilket giver dem 79 mandater.

Hele målingen kan ses her.

 
Pio Podcast: Arveafgiften under angreb

Arveafgiften er blevet genstand for slagsmål på den politiske kampplads. Er den en urimelig beskatning af døden eller den mest perfekte skat vi har?

Til at grave ned i materien på det følelsesladede spørgsmål har vi fået hjælp af Lars Andersen, direktør i AE-rådet, Kristian Weise, direktør i Cevea, samt Lisbeth Bech Poulsen, erhvervs-, finans- og skatteordfører fra SF. Chefredaktør på Netavisen Pio, Jens Jonatan Steen, er som altid vært.

Lyt med, når eksperter fra tænketankene og det politiske klima bevæger sig i dybden med et af dette års mest diskuterede fordelingsmæssige spørgsmål og bliv klogere på, hvilke argumenter, der oftest bringes frem fra begge sider af debatten.

Podcasten kan høres på Soundcloud, iTunes og www.piopio.dk. Husk at anmelde og abonnere på podcasten!

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift af redaktionen på Netavisen Pio.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

placeholder

Annonce