Aktuelt: Korruption forsinker brobyggeri, Cyberspionage truer Danmark, ingen ansvarlige for milliardtab i SKAT

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra Socialdemokratiet, fagbevægelsen og verdens gang.
Korruption forsinker Storstrømsbroen
Tre italienske firmaer skulle i dag have skrevet under på en kontrakt om at bygge den nye Storstrømsbro. En kontrakt til en værdi af 2,1 milliarder kroner. Imidlertid er to af de tre firmaer indblandet i en større korruptionsskandale i Italien – det viser en række retsdokumenter, som Fagbladet 3F har fået indblik i. På et lukket hastesamråd i dag er det blevet besluttet, at kontraktunderskrivelsen skal udsættes:

"Vi har brug for en tryghedsperiode for at sikre os, at alt er, som det skal være. Jeg mener, det ser ud som om, at Vejdirektoratet har gjort sit arbejde godt, men nu har vi bedt Kammeradvokaten om at undersøge sagen nærmere," sagde minister Ole Birk Olesen (LA) på vej ud fra mødet. Kammeradvokatens undersøgelse forventes at være klar i midten af januar.

Læs mere her.

Cyberkriminalitet truer Danmark
Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) har i dag fremlagt deres årlige risikovurdering, der bygger på hemmelige efterretninger fra de danske spioner og vores samarbejdspartnere.

Rapporten indeholder en aktuel efterretningsmæssig vurdering af forhold i udlandet af betydning for Danmarks sikkerhed.

Rapporten konkluderer, at Danmark og andre vestlige lande stadig står over for en alvorlig terrortrussel, men den største trussel imod Danmark udgøres nu af cyberangreb:

”Danske myndigheder og virksomheder bliver konstant udsat for forsøg på cyberspionage især fra fremmede stater,” siger FE's chef, Lars Findsen, ifølge DR.

Risikovurderingen kan findes her.

Ingen ansvarlige for milliardskandale i SKAT
Advokatfirmaet BechBruun har netop afsluttet en advokatundersøgelse af den manglende kontrol med udbytteskat, som har kostet de danske skatteydere milliarder af kroner. Konklusionen er, at skatteministeriets tilsyn med SKAT ikke var god nok, mens svindlen stod på, men at ingen embedsmænd kan stilles til ansvar. Derimod bliver en direktør og en underdirektør indkaldt til tjenstlig samtale.

Det skriver Ritzau.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Kommentarer fra Facebook