Henter indhold

12. september 2017

Annonce:
Nyheder
Aktuelt: Norsk valg, fodboldkonflikt skærpes og Allerslev i problemer
Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik med de vigtigste nyheder fra Socialdemokratiet, fagbevægelsen og verdens gang.
12. september 2017

Socialdemokratisk nederlag i Norge
For to måneder siden lignende det en sikker sejr for de norske socialdemokrater. Men de seneste uger er det gået den forkerte vej i meningsmålingerne, og da stemmerne i går aftes var talt op, stod det klart, at Arbeiderpartiet for andet valg i træk måtte indkassere en tilbagegang.

I stedet tyder alt nu på, at den konservative Erna Solberg kan fortsætte som statsminister i regering med Fremskridtspartiet. Det er første gang siden 1983, at det er lykkedes de blå partier at genvinde magten ved et valg til Stortinget.

Arbeiderpartiet mister seks mandater, men er dog med godt 27 procent af stemmerne fortsat Stortingets største parti. Partiets leder, Jonas Gahr Støre, har fået kritik under valgkampen, men han fortsætter foreløbig på posten: ”Jeg er valgt til at lede partiet og jeg har partiets opbakning. Et parti som står samlet”, sagde han i går aftes.

Du kan læse mere om det norske resultat her.

Du kan også læse det socialdemokratiske folketingsmedlem Lea Wermelins oplevelser fra den sidste hektiske dages valgkamp samt fra valgaftenen her.

Faglig konflikt om fodboldlandshold spidser til
Den faglige konflikt mellem DBU og kvindelandsholdet nåede i dag nye højder. Det skete, da DBU valgte at aflyse en planlagt EM-revanchekamp mellem Danmark og Holland. Det sker som reaktion på, at forhandlinger om en ny landsholdaftale mellem Spillerforeningen og DBU er brudt sammen.

”Der har været masser af tid til at finde en løsning, men DBU har ikke ønsket at forhandle siden søndag aften. Hele mandag er gået uden forhandlinger, selvom vi har stået klar. Og det næste, vi hører fra dem, er en aflysning. Det virker helt uforståeligt”, udtaler landsholdsanfører Pernille Haarder i en pressemeddelelse.

Konflikten rammer netop på et tidspunkt, hvor dansk kvindefodbold eller stod til at kunne høste gevinsterne af den store succes ved sommerens EM-slutrunde i Holland, hvor holdet spillede sig i finalen. Der var med over 9.300 billetter udsolgt til morgendagens kamp i Horsens.

Du kan læse mere om, hvad konflikten handler om, her.

Radikal borgmester i problemer
Anna Mee Allerslev, radikale beskæftigelsesborgmester i København, er kommet ud et stormvejr. De skyldes, at BT i dag kan fortælle, at borgmesteren brugte rådhushallen til sit bryllup uden at betale de 65.000 kroner, der ellers er taksten for at leje hallen til private arrangementer. Og det er angiveligt i strid med de regler, som kommunen selv har vedtaget, vurderer flere eksperter overfor BT:

”Når man har et reglement for de folkevalgte, så skal det også overholdes. Ellers opstår der tvivl om, hvorvidt der er nogle der bliver begunstiget, fordi de sidder på magten,« siger professor ved Roskilde Universitet, Bent Greve”.

Selv afviser Allerslev at have gjort noget forkert. I en opdatering på Facebook kalder hun BT-historien for ’useriøs’ og skriver, at ”Vi har selvfølgelig fulgt alle de regler, der er vedtaget af gruppeformandskredsen i Borgerrepræsentationen”.

DF-profil på vippen
Dansk Folkeparti ville gå tilbage fra 37 til 30 mandater, hvis der var valg i dag. Den tilbagegang vil blandt andet koste udlændingeordfører Martin Henriksen pladsen i Folketinget, skriver Altinget. Dansk Folkeparti står nemlig til at gå tilbage fra to til kun ét mandat i Københavns Storkreds, og det mandat kommer med stor sandsynlighed til at gå til partiets gruppeformand, Peter Skaarup. Derimod vil Henriksen, der er valgt i Tårnby, altså ikke blive valgt.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Emner:

Netavisen Pio anvender cookies med det formål at genkende den besøgende, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Ved at klikke videre rundt på Netavisen Pio accepterer du vores cookie politik.
Få Netavisens PIOs nyhedsbrev
Designed by SKARP & GACELA 2016 PIOPIO
Designed by SKARP & GACELA 2018 PIOPIO