Aktuelt: Politikere afviser borgerforslag, TV-vært sammenligner Danmark med Venezuela og briterne fortryder Brexit

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Politikere afviser automatisk organdination

Et borgerforslag om, at danske borgere automatisk skal være tilmeldt som organdonorer, når de fylder 18 år, får ikke opbakning fra et flertal på Christiansborg.

Blandt andre mener Socialdemokratiet, at det er vigtigt at bevare en tilmeldingsmodel.

”Det er en beslutning, som har vidtrækkende konsekvenser for den enkelte, derfor skal man sørge for at få det gennemtænkt godt og grundigt. Det gør man som udgangspunkt bedst, hvis man tager et aktivt valg,” siger sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S) til DR.

Flere politikere vil i stedet se på en model, hvor man tvinger borgerne til at tage stilling.

Læs hele historien her.

 
Skatteyderne kommer til at betale for Obama-besøg

Når den tidligere amerikanske præsident Barack Obama i næste måned besøger Kolding, til et lukket arrangement, så kommer skatteyderne til at betale.

Nu viser det sig, at Business Kolding, der står bag det lukkede VIP-arrangement med den tidligere, har ansøgt om offentligt tilskud til arrangementet både hos Kolding Kommune og Region Syddanmark. Og efter alt at dømme, så er der velvillighed til at betale begge steder.

At det er et lukket arrangement, generer ikke Koldings borgmester Jørn Pedersen, der også sidder i bestyrelsen for Business Kolding:

"Altså når dronningen besøger Kolding, så støtter vi da også dét økonomisk – selv om ikke ret mange får lejlighed til at tale med dronningen. Men selvfølgelig kan man da diskutere, om sådan noget her burde være 100 procent bruger-finansieret, men her i Kolding vil vi meget gerne støtte op om arrangementet," siger han til Netavisen Pio.

Læs vores historier her og her.
 

DSU får kritik for Løkke-opslag

Den socialdemokratiske ungdomsorganisation DSU får kritik, for at have lavet et såkaldt meme på sociale medier med en skægget Lars Løkke Rasmussen, der kigger på en stor champagneflaske og udbryder: 'Skal jeg drikke den selv eller dele med overklassen?'. Det skriver Ekstra Bladet.

Grafikken får kritik fra flere politikere og kommentarer med tilknytning til Venstre. DSU afviser kritikken.

”I DSU har vi altid lavet skæve og skarpe indslag. Hvis vi gik rundt med den tone hver eneste dag, så kunne jeg godt forstå forargelsen. Men et par gange om året prøver at stikke lidt af fra feltet. Det har vi prøvet her. Og jeg må sige til Jan E. Jørgensen og Jarl Cordua og andre, der er forargede, at det her kendetegner ikke DSU’s debat generelt,” siger forbundsformand Frederik Vad Nielsen fra DSU til Ekstra Bladet.

Læs hele historien her.

 
FOX-vært angriber Danmark

I et intenst indslag på kanalen Fox Business Network Danmark sammenligner en vært Danmark med Venezuela.

Indslaget postulerer, at danskere hverken vil arbejde eller færdiggøre studier. Og at alle danskere betaler 56 procent i skat.

”Når demokrater taler om socialisme, så siger de: Vi taler ikke om Venezuela. Vi taler om Danmark.”

”Men noget er råddent i Danmark. For de gratis ting i Danmark er ikke gratis, siger Trish Regan, med henvisning til Shakespeares Hamlet.

Indslaget kan ses her:

 

Britiske vælgere har ombestemt sig: Vil blive i EU

Briterne har fortrudt Brexit. Det viser en ny, omfattende undersøgelse fra Focaldata i hvert fald. Det skriver TV2.

Hvor der for to år siden var flertal for landets udtræden af EU - det såkaldte Brexit - blandt de 632 valgkredse, som hver udgør et sæde i Underhuset; ja, så har flertallet nu skiftet side, viser undersøgelsen.

Læs hele historien her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift af redaktionen på Netavisen Pio.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

placeholder

Annonce