Aktuelt: Rød blok vil have progressiv arveskat, landmænd skal have nødhjælp og Obama kommer

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Røde partier vil ændre i arveafgift

En samlet opposition vil gøre det billigere at arve mindre beløb. Til gengæld skal det være dyrere at arve de helt store formuer.

”Vi ser, at uligheden er stigende på verdensplan, hvilket i høj grad skyldes, at kapitalen og formuen koncentreres på stadig færre hænder,” siger Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen om forslaget, der har opbakning fra de øvrige partier i rød blok.

Læs hele historien her.

Det danske landbrug skal have hjælp

Nødhjælp som følge af en langvarige tørkeperiode. Det lyder som noget der kunne ske i Afrika, men det er hvad der, i følge interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer, er brug for i Danmark. Det skriver DR.

I en håndsrækning til landbruget kommer regeringen derfor nu med en hjælpe-pakke med en række initiativer.

”Det her handler om endnu en omgang af det, som vi kan kalde hjælp til selvhjælp, for landbruget står altså i den mest alvorlige situation i de seneste 100 år,” siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) til DR.

Pakken skal blandt andet sikre, at landmændene kan skaffe tilstrækkeligt med foder til deres dyr, og der bliver mere fleksibilitet i forhold til såningen af de såkaldte efterafgrøder.

Læs hele historien her.

LA vil fjerne uddannelsesloftet ... efter valget

Liberal Alliance, vil gå til valg på at afskaffe det såkaldte uddannelsesloft. Det skriver Jyllandsposten.

Det siger partiets politiske ordfører, Christina Egelund, på dagen hvor Liberal Alliance møder pressen efter partiets sommergruppemøde.

"Staten skal ikke bestemme, hvordan man sætter sin uddannelse sammen," siger Christina Egelund.

Liberal Alliance har endnu ikke fremlagt en finansiering for afskaffelsen af uddannelsesloftet, som koster i omegnen af 300 millioner kroner.

Læs hele historien her.

Flere oplever stress – især blandt offentligt ansatte

Langt flere danskere har symptomer på arbejdsrelateret stress end tidligere. Særligt blandt offentligt ansatte har stigningen i stress været markant.

Knap hver fjerde offentligt ansatte har i dag symptomer på stress. Det viser en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Blandt pædagoger er andelen, der har symptomer på stress, steget med næsten 50 procent siden 2012. Til gengæld faldt andelen af stressramte blandt medlemmer af HK og Dansk Metals A-kasser.

Undersøgelsen konstaterer også, at det stigende pres på de offentlige ansatte formentlig har en årsag:Vi har i dag det laveste antal offentlige ansatte pr. borger siden 1986. De kommende år er der udsigt til besparelser, når man holder budgetterne op imod, at der ventes at blive mange flere små børn og ældre.”

Læs hele notatet her.

Præsident Obama kommer til Kolding

USA’s 44. præsident, Barack Hussein Obama, besøger Danmark.

Det gør han den 28. september, hvor han deltager i ”A conversation with President Barack Obama”, hvor han med nogle af Syddansk Universitets studerende og en række ”gæster fra erhvervslivet”.

Det er Business Kolding, som står bag arrangementet, som ikke er åbent for offentligheden.

Obama var som præsident i Danmark to gange, i 2009 i forbindelse med IOCs kongres og senere samme år til klimatopmødet.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift af redaktionen på Netavisen Pio.

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook