Aktuelt: S vil afskaffe test af de mindste, eks-borgmestre til kamp, uligheden stiger

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra Socialdemokratiet, fagbevægelsen og verdens gang.
S vil gøre op med præstationskultur blandt de mindste
S vil afskaffe nationale tests af elever i 2. og 3. klasse. Partiformand Mette Frederiksen forklarer det med følgende:

“Jeg synes, det er for tidligt med nationale test, når børnene kun er 8-9 år. Jeg er ikke sikker på, at de er klar til at gå igennem den proces, som en national test er,” siger partiformand Mette Frederiksen og tilføjer:

Jeg tror også, at vi må være ærlige og sige, at der måske er skabt en lidt usund præstationskultur blandt vores børn og unge, og den er potentiel farlig, derfor bliver vi nødt til at diskutere det her

“Jeg tror også, at vi må være ærlige og sige, at der måske er skabt en lidt usund præstationskultur blandt vores børn og unge, og den er potentiel farlig, derfor bliver vi nødt til at diskutere det her," siger hun til DR Nyheder.

Fra eleverne går i 2. til 8. klasse er der i dag ti obligatoriske nationale test, hvor man tester elevernes færdigheder inden for en række områder. Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti besluttede sammen med den daværende Venstre-ledede regering i 2006, at man skulle evaluere landets folkeskoleelever via standardiserede, nationale test. Men nu ønsker Mette Frederiksen, at testen helt skal droppes for de mindste, mens den for de øvrige klassetrin skal ændres.

Det skriver dr.dk

Fem eks-borgmestre går sammen for at vælte borgmester 
I Slagelse kommune vil den nuværende Venstre-borgmester Stén Knuth i næste uge kunne læse annoncer trykt i lokalaviserne Uge Nyt, Søndagsavisen og Sjællandske, der forklarer, hvorfor man ikke skal stemme på ham til kommunalvalget.

“I de sidste fire år har der været et fremragende og seriøst samarbejde i fagudvalgene. På tværs af partier. Kun på to områder er det gået galt: I økonomiudvalget og i byrådet. Begge steder er borgmesteren formand,” vil der blandt andet stå i annoncerne, som fem tidligere borgmestre står bag.

For at sige det lige ud: Borgmesteren har ikke lederevner. Han er flittig, men han formår ikke at formidle samarbejde og respekt

En af afsenderne af annoncen erkender, at annoncerne kan ligne et personangreb: "Det har måske en snert af personangreb, men det er ikke tænkt sådan. Det er tænkt som et opråb. Hvis det er et personangreb, så er det et personangreb på Stén Knuths arbejde. For at sige det lige ud: Borgmesteren har ikke lederevner. Han er flittig, men han formår ikke at formidle samarbejde og respekt, lyder det fra den tidligere borgmester Jens Jørgensen (løsgænger).

Det skriver TV2 Øst. 

Uligheden i indkomst er steget
Gini-koefficienten, der måler ulighed i indkomst, er steget til 29,01 i 2016, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er en stigning på 0,22 point. Hvis tallet er nul, har alle helt samme indkomst, og hvis det er 100, så ejer én person al indkomst.

Der er efterhånden så mange advarselslamper, der blinker for Danmark, at det er ved at nærme sig et problem.

Den stigende ulighed bekymrer Jonas Schytz Juul, der er analysechef i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

“Der er efterhånden så mange advarselslamper, der blinker for Danmark, at det er ved at nærme sig et problem. Uligheden vokser år for år, og det har en masse negative konsekvenser,” siger han, og tilføjer:

“Det går ud over sammenhængskraften og den sociale mobilitet. Det bliver simpelthen sværere at bevæge sig fra bunden til toppen, hvis det spring, man skal tage, er meget stort.”

Det skriver Ritzau.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce