Aktuelt: Sass vil have hash, rødt opgør med regnemodeller og ny dagpengeregler

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Socialdemokratisk debat om hash og hårde stoffer

Hash skal legaliseres og hårde stoffer bør afkriminaliseres, mener Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen i en ny bog, der udkommer fredag.

Ifølge Henrik Sass Larsen, så har de seneste 50 års indsats mod narkotika været nytteløst, siger han til Information.

”Der er ikke færre, der bruger eller misbruger stoffer. Ethvert skolebarn ved, hvor man kan købe hash. Det har ikke nyttet andet end, at vi har sendt en masse folk i fængsel, og mængden af ressourcer, samfundet bruger på at bekæmpe det, er eksploderet,” siger han til avisen.

Socialdemokratiet har tidligere været imod lignende forslag, og der er dog heller ikke taler om politisk kursændring, lyder det fra vikarierende retsordfører Morten Bødskov.

Læs hele historien her.

 

Samlet rød kritik af regnemodeller

Enhedslisten kritik af Finansministeriets berømte berygtede regnemodeller, som ser positive økonomiske effekter ved skattelettelser, men ikke ved bedre daginstitutioner, får opbakning fra samtlige partier. Også Socialdemokratiet, der ellers gjorde flittigt brug af dem under finansminister Bjarne Corydon. Det skriver altinget.dk efter at Enhedslisten på et møde tirsdag præsenterede en rapport om dette.

Og både SF, Alternativet, Radikale og Socialdemokratiet er klar til nye undersøgelser af såkaldt dynamiske effekter, for eksempel om tidligere skattelettelser har fået folk til at arbejde mere, og om investeringer i velfærd giver penge tilbage på længere sigt.Hvordan det konkret skal ske, er der dog fortsat lidt uenighed om.

Både Venstre og Liberal Alliance afviser, at der er noget galt med Finansministeriets regnemaskine.

"Jeg kan godt forstå, at det er irriterende for Enhedslisten at få at vide, at deres politik ikke hænger sammen. Men sådan er det nu engang. Man har en politik, der ikke hænger sammen, og derfor forsøger man at ændre regneprincipper i stedet for at ændre politik," sagde finansminister Kristian Jensen (V) mandag til Information.

Læs hele historien her.

 

Nye regler for supplerende dagpenge

Beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen, har i dag meddelt, at forligspartierne bag dagpengereformen har besluttet af ændre reglerne for supplerende dagpenge, så folk med enkelte dages arbejde ikke mister en hel måneds dagpenge.

Man vil nu ændre reglerne, så det alene er de uger, hvor man arbejder, som man ikke kan modtage dagpenge i.

”Vi har med de nye dagpengeregler gjort det mere attraktivt at tage alle typer job. Det er afgørende ikke mindst i en tid som nu med rekordhøj beskæftigelse. Regler, der risikerer at trække i den anden retning, giver ikke mening, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Ændringen glæder blandt andet Torben Poulsen, der er formand for Danske A-kasser. Organisationen har brugt to år på at få ændret reglerne.

"Men det er i virkeligheden ikke det afgørende (at det har taget lang tid, red.). Det afgørende er, at der er blevet lyttet, og at der nu ikke er nogen, der kommer i den helt urimelige situation, at de bliver straffet for at arbejde på grund af reglerne om supplerende dagpenge. Så vi nøjes med at glæde os over, at fornuften endelig sejrede.


Roser og Torne: Seks podcasts om syv socialdemokratiske statsministre

Roser og Torne er en ny serie af podcasts, hvor historiker Bo Lidegaard og S-folketingsmedlem Dan Jørgensen dykker ned i den politiske danmarkshistorie og i seks episoder, ser de på syv af de socialdemokratiske statsministre: Fra Thorvald Stauning til Anker Jørgensen, som har stået i spidsen for – og været med til at forme - Danmark.

De to værter repræsenter et bagkatalog af viden og anekdoter om Socialdemokratiets historie, som de har forsøgt at koge ned til en række underholdende – og informative – afsnit, med nye perspektiver på den politiske arv, som dansk politik bygger videre på i dag.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift af redaktionen på Netavisen Pio.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Kommentarer fra Facebook

Annonce