Annonce

Aktuelt: Sig farvel til prins Henrik, rekordmange østarbejdere i Danmark og Sydafrika skifter præsident

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra Socialdemokratiet, fagbevægelsen og verdens gang
Sig farvel til Prins Henrik
I dag blev Prins Henriks båre overført til Amalienborg Slot.

I morgen fredag kl. 18.00 bliver Prins Henrik overført til Christiansborg Slotskirke. Kongefamilien vil følge efter i bil. Når følget ankommer, vil der blive holdt en ceremoni.

Lørdag, søndag og mandag vil Prins Henriks kiste stå 'Castrum Doloris'. Det vil sige, at kisten vil stå fremme i Christiansborg Slotskirke, hvor alle kan komme ind og tage afsked med prinsen.

På tirsdag bisættes Prins Henrik fra Christiansborg Slotskirke. Bisættelsen bliver en mindre ceremoni med den nærmeste familie og ganske få andre, meddeler Kongehuset.

H.K.H. Prins Henriks båre forlod lidt over klokken 10.00 Fredensborg Slot og er nu i Christian IX's Palæ, Amalienborg. 📸 Keld Navntoft, Kongehuset ©
Et opslag delt af DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) den 15. Feb, 2018 kl. 2.27 PST

 

Rekordmange østarbejdere i Danmark
Antallet af østarbejdere i Danmark er steget støt i løbet af det seneste år. På trods af faldende ledighed i hjemlandene.

Det viser nye tal fra Jobindsats.dk, som Fagbladet 3F har trukket.

I 2017 fandt 125.588 østeuropæiske arbejdere vej til Danmark i 2017. Mod 118.559 i 2016.

Især polske arbejdstagere arbejder i Danmark. I alt tog 2.535 polske arbejdstagere turen nordpå i 2017. I alt er der nu 50.467 polske arbejdere i Danmark.


Claus Hjort: Rusland stod bag cyperangreb mod Mærsk
Rusland stod bag det store cyberangreb, der i sommer ramte blandt andre Mærsk og påførte A. P. Møller-koncernen et milliardtab.

Det fastslår den britiske forsvarsminister, Gavin Williamson, ifølge flere britiske medier.

Storbritannien siger, at russerne startede cyperangrebet i Ukraine. Herfra bredte det sig ud over Europa.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er helt enig med sin britiske kollega.


Sydafrika skifter præsident
Jacob Zuma valgte i aftes at trække sig som Sydafrikas præsident. Dermed undgår Zuma den mistillidsafstemning, der ellers var planlagt til at finde sted i Sydafrikas parlament i dag.

Zumas ni år ved magten har været præget af beskyldinger om korruption. Tirsdag krævede hans parti ANC, Den Afrikanske Nationalkongres, at han trækker sig fra posten.

"Ingen skal miste livet og ANC skal ikke splittes i mit navn, derfor har jeg valgt at træde tilbage med øjeblikkelig virkning," sagde Zuma i en 30 minutter lang TV-transmitteret tale onsdag aften.

Den 75-årige præsident har over 800 korruptionsanklager rettet imod sig, men har hidtil været beskyttet af sin politiske immunitet. Zuma har hidtil overlevet otte mistillidsafstemninger.

Jacob Zuma afløses af den nuværende vicepræsident Cyril Ramaphosa, der i december blev valgt som leder af ANC.

Læs portræt af Cyril Ramaphosa her.

 

Hør seneste Pio Podcast
Husk, at du også altid kan høre Netavisen Pio på lyd, nemlig i vores podcast. I den seneste diskuterer Pios chefredaktør Jens Jonatan Steen ligestilling med Marianne Vind Petersen, der er næstformand i HK/Privat, Nanna Højlund, der er næstformand i LO samt forkvinde i Kvinderådet og Anne-Lise Nygaard, der er ansvarlig for Dansk Metals ligestillingsinitiativer.

Hør podcasten her:

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift af redaktionen på Netavisen Pio.

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Flere artikler om emnet