Aktuelt: Skatteaftale, privatskoler skal tage indvandrerbørn, ingen fængsling for at bære burka

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra Socialdemokratiet, fagbevægelsen og verdens gang.
VLAK-regeringen og DF indgår skatteaftale
Regeringen og DF er netop blevet enige om at sænke skatten med fem milliarder kroner. Det fastslår finansminister Kristian Jensen (V), efter at blå blok tirsdag indgik den længe ventede skatteaftale.

“Jeg glæder mig over, at vi i dag har lavet en aftale, der løser samspilsproblemet og samtidig sikrer, at folk i lavtlønsgruppen har et incitament til at arbejde”, siger Kristian Jensen.

Det skriver Ritzau.

S: Privatskoler skal også tage indvandrerbørn
I landets skoler skal der fremover maksimalt være 30 procent tosprogede børn, hvis det står til Socialdemokratiet.

Det forslag vil betyde, at landets privatejede daginstitutioner og skoler i fremtiden skal tvinges til at tage sin andel af tosprogede børn, betoner S-formanden:

“Hvis ikke det følges op med et krav om, at landets privatskoler – for i fremtiden at få støtte – løfter deres del af ansvaret, så kommer det ikke til at fungere, siger hun.”

Forslaget er en del af Socialdemokratiets nye asyl- og udlændingereform, som har fået navnet 'Retfærdig og Realistisk' og indeholder en række tiltag på udlændingeområdet.

Det skriver dr.dk

Regeringen dropper fængselsstraf for Burka
Muslimske kvinder i burka eller hooligans i elefanthuer kommer alligevel ikke til at risikere fængselsstraffe, hvis de dømmes for at overtræde det ‘tildækningsforbud’, som regeringen nu er klar med.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har netop offentliggjort det længe ventede lovforslag, som nu sendes i høring, og her fremgår det, at straffen for gentagne overtrædelser af maskeringsforbuddet højst kan blive en bøde på 10.000 kr. som udgangspunkt.

Tidligere lagde VLAK-regeringen ellers op til, at det skulle udløse op til tre måneders fængsel at iklæde sig burka, niqab eller anden heldækkende hovedbeklædning i det offentlige rum.

Første overtrædelse skal som udgangspunkt straffes med bøde på 1.000 kr., anden gang skal det koste 2.000 kr. og 5.000 kr. tredje gang.

Det skriver Jyllands Posten.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift af redaktionen på Netavisen Pio.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Kommentarer fra Facebook