Aktuelt: Støjberg afviser kendskab til fejl, statsborgerskab til Assange, Farage åben for ny Brexit-afstemning

Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra Socialdemokratiet, fagbevægelsen og verdens gang.
Støjberg afviser at have kendt til fejl
Udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V), beklager, at der er begået fejl i ministeriet, men afviser, at hun har haft kendskab til fejlene.

Fejlene kan i yderste konsekvens betyde, at alvorligt syge udlændinge har fået afvist deres ansøgning om humanitært ophold i Danmark og dermed er blevet hjemsendt på et forkert grundlag. Lige nu har Udlændinge- og integrationsministeriet konkret viden om syv personer, der har fået afvist deres humanitære opholdstilladelse i Danmark, og som er blevet hjemsendt på et forkert grundlag.

Det skriver dr.dk

Læs mere om dagens samråd her, hvor Inger Støjberg forklarede fejlene med et meget stort arbejdspres i ministeriet:

 Aarhus vil fordele udsatte gymnasieelever bedre
Ansøgere fra ”socialt udsatte og uddannelsesfremmede områder” i Aarhus skal nu fordeles jævnt på byens syv gymnasier. Det drejer sig om ti boligområder som fra 2011 til 2017 har været på listen over såkaldte ’kombinerede udlejningsområder’ (KUO), hvor mindst 1000 beboere, og mindst 40 procent af beboerne mellem 18 og 64 år er uden for arbejdsmarkedet.

Det skriver Region Midt i en pressemeddelelse.

Fordelingen af gymnasieelever har været til stor debat, siden Langkær Gymnasium i Aarhus i 2016 valgte at fordele elever i klasser efter etnicitet. Det skyldtes, at næsten 80 procent af eleverne på den nye årgang havde anden etnisk baggrund end dansk.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) gav efterfølgende det fordelingsudvalg, som det aarhusianske gymnasium er omfattet af, lov til at fravige fordelingsreglerne.

Assange har fået statsborgerskab i Ecuador
Ecuador har tildelt Wikileaks-stifter Julian Assange statsborgerskab i december sidste år. Det oplyser landets udenrigsministerium. Julian Assange befinder sig på landets ambassade i den britiske hovedstad, London. Her har han siddet siden sommeren 2012, hvor han fik asyl.

Det skriver Ritzau.

Nigel Farage: Måske bør Storbritannien stemme om EU igen
Den tidligere leder af det EU-fjendtlige parti UKIP, Nigel Farage, åbner for endnu en folkeafstemning om briternes EU-medlemsskab. Ifølge Farage vil mange flere nemlig stemme ja til at forlade EU, hvis man stemmer igen, og det kan kvæle kampagnen for at blive i Unionen.

Premierminister Theresa Mays talsmand afviser dog endnu en afstemning.

Det har Farage sagt til den britiske tv-kanal Channel 5.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

 

 


Kommentarer fra Facebook

Annonce