Aldrig har så få betalt topskat

Historisk bundniveau: Aldrig har så få danskere betalt skat af den sidst tjente krone
Lars Løkke Rasmussen, Søren Pape og Anders Samuelsen hader topskatten og i regeringens 2025-plan fremgår det, at regeringen vil ”sørge for, at færre skal betale topskat”. Danskerne er lodret uenige. Og 58 procent sagde i en meningsmåling i Jyllands-Posten, at de ikke bakker op om regeringens planer.

Nu viser en ny analyse fra fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at at antallet af personer, der betaler topskat, har nået et historisk bundniveau: Aldrig har så få betalt skat af deres sidst tjente kroner. Under hver tiende dansker betaler topskat Og det er en halvering i forhold til 2008, viser analysen fra AE.

Da topskatten blev indført, var der omkring 14 procent af de skattepligtige, der betalte topskat. Det steg til op over 20 procent i 2008. Herefter er andelen faldet markant, og de nyeste tal viser, at andelen nu er på under 10 procent. Faldet skyldes en række skattereformer der har løftet grænsen for, hvornår man betaler topskat.

- Topskatten vil efterhånden være en skat, som kun de ti procent rigeste betaler, siger Lars Andersen, direktør i AE, til dagbladet Information.

I 2008 betalte omkring 1 mio. personer betalte topskat. Herefter har der været en række skattereformer, der har løftet topskattegrænsen, hvilket har betydet, at antallet af topskatteydere er blevet halveret og altså nu er på det laveste niveau nogensinde.

Ifølge den seneste fremskrivning af antallet af topskatteydere fra Skatteministeriet vil antallet falde yderligere til 435.000 i 2022, fremgår det af analysen fra AE.

Topskatten er på 15 procent og sker for indkomst over 521.304 kroner (før AM-bidrag). Frem mod 2022 vil beløbet, som udløser topskat,  blive hævet yderligere.


Kommentarer fra Facebook