Alle danske mink skal aflives

Det oplyser statsministeren på pressemøde
Foto: Wikimedia Commons
En mink.
Alle danske mink skal aflives.

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen på et virtuelt pressemøde i Eigtveds Pakhus i Udenrigsministeriet onsdag eftermiddag.

"Vi skal tage situationen på danske minkfarme ekstremt alvorligt. Derfor må vi aflive samtlige mink i Danmark," oplyser Mette Frederiksen på pressemødet.

"Det kan blive meget svært for erhvervet at komme igennem. Derfor træffer vi beslutningen med tungt hjerte. Jeg vil gerne udtrykke min dybe sympati over for danske minkavlere og deres familier. Det er en sorgens dag for jeres erhverv," siger Mette Frederiksen.

"Det drejer sig om liv og død. Ikke bare i Danmark, men også internationalt," siger statsministeren.

muteret coronavirus fra mink er spredt til mennesker

Baggrunden for det meget dramatiske indgreb er, at muteret coronavirus fra mink er spredt til mennesker.

Det betyder, at en kommende vaccine mod COVID-19 risikerer at blive svækket - eller endnu værre: Ikke at virke.

Pt. er der coronasmitte på 207 minkfarme.

Fødevareminister: Vi er nødt til at handle resolut

Fødevareminister Mogens Jensen understreger, at resolut handling er nødvendig:

"Det her en meget stor beslutning. En beslutning, der de facto vil betyde en nedlukning af branchen i en årrække. Regeringen og jeg er smertende bevidste om, hvad det her betyder for minkavlere, der nu mister deres hverv og livsværk. Jeg udtrykker den største og dybeste medfølelse for dem, der nu berøres, men vi er nødt til at handle resolut," siger fødevareminister Mogens Jensen på pressemødet.

vi er nødt til at handle resolut

"Det her er en utrolig svær beslutning, men desværre en helt nødvendig beslutning. Vi er klar med økonomisk hjælp. Minkarvlerne vil få fuld kompensation. Der er også hjælp til følgeerhverv. Regeringen forbereder lige nu også mere langsigtet hjælp. Hjælp til omstilling af erhvervet. Hjælpen er på vej," understreger erhvervsminister Simon Kollerup på pressemødet.

Danmark er verdens største producent af minkpelse. Der er 1.100 minkfarme i Danmark. Flest i Vest- og Nordjylland.

Opdateres

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Fint nok. Det er selvfølgelig synd for de mink, det går ud over. Og så på den anden side, det er jo ikke fordi de lever et luksusliv i deres små bure. Så nu, hvor vi er ved det, hvad med at forbyde minkavl fuldstændigt? Dyrplageri er i forvejen forbudt, så hvorfor tillade det i pelsindustrien?

Der er intet at betænke sig på. I første omgang har vi været ufatteligt heldige, at når vi nu skulle rammes af en pandemi, så kunne den meget nemt have været langt, langt værre end den, vi fik - som ellers har været slem nok. Og med hver mutation risikerer vi, at vi får netop noget langt værre, som vi ingen midler har imod.

CORONAVIRUS har muligvis allerede bredt sig videre og direkte UD i naturen. MINK er blot en art blandt mange i den store del af flokken der hører med til MÅRFAMILIEN. Hvorunder også ODDER og GRÆVLING samt ILDER m.m kan tælles. Og hvem ved om FUGLE og mange andre slags "vildt" ikke også vil kunne rammes ? Inden længe vil vi opleve et endnu værre SKRÆKSCENARIE når SVINEAVLERE og KVÆGGÅRDE samt HØNSERIER står i CORONAUDBRUD op til halsen. Hvad har man mon tænkt sig at stille op med hvis det vil gå sådan ??? Det lader jo til at CORONA kan MUTERE. Ingen kan vide på forhånd til hvad ? CORONAVIRUS kan med lethed bringes vidt omkring. Med dyretransporter og meget meget andet.Også udenlandsk arbejdskraft på landets gårde og bedrifter må siges at udgøre reel fare for smittespredning. Og en MÅGE kan få smitstof på benene. Der er AL MULIG GRUND TIL AT FRYGTE det der sker i øjeblikket. Og der er endnu mere grund til at tage CORONAVIRUS godt og grundigt ALVORLIGT.

Det kan slet slet ikke gå hurtigt nok nu,med for ENHVER at indse hvilken farlig situation hele menneskeheden står i. Der må gøres absolut ALT hvad der overhovedet kan gøres for at få bragt effektiv KONTROL over denne livstruende virus. Hvad vi ALLE må deltage i.

Fuldkommen VILDT og VANVITTIGT at der køres HETZ mod regeringen der tænker i MENNESKELIV frem for i kroner og ører. NATURLIGVIS bliver man her i landet nødt til at AFLIVE mink når der i mink kan mutere CORONAVIRUS. Vil blå magt hellere se muteret virus brede sig ud over hele landet og videre ud over de danske grænser. En muteret virus der på FATAL vis kan blive så alvorlig en sag at der INTET kan gøres imod en sådan muteret virus. Hvordan kan nogen da vel mene at der kan vindes en kamp over f.e.x Cluster 5 eller en lignende muteret afart af CORONAVIRUS ???? Det danske folk og resten af verdens befolkning vil ende som DØDE hvis der ikke gøres noget radikalt og indgribende for at standse smittespredning og Corona. Hvad betyder kolde kontanter hvis der INGEN er tilbage til at bruge dem ? FRÆKT og undergravende at modarbejde regeringen og sundhedssystemets instanser samt WHO. På tide blå magt og alle deres lakajer snart indser hvad det er hele verden er op imod.

Annonce