Alle kunder i Danske Bank støtter hvidvask

Danske Bank bidrager til at velfærdsstaten snydes for milliarder af kroner. Hvad kan du så gøre? Find en anden bank.
Det kan umuligt være gået forbi mange næser, at Danmarks finanssektor er i opbrud. Skattesnyd, hvidvask og blinde øjne der vendes væk fra den rige mands skattesnyds-relaterede krumspring.

Alle i Danske Bank er medskyldige

Der er særligt én aktør som tager førertrøjen i disse sager: Danske Bank. Måske er du kunde i Danske Bank, måske tænker du: ”men jeg er jo bare en dråbe i vandet. Jeg har ikke snydt, og jeg er jo ikke rig med mange millioner i banken”. Men mange bække små: dine penge går stadigvæk til Danske Bank, og Danske Bank bidrager til at velfærdsstaten snydes for milliarder af kroner.

Åben din netbank. Kig på dit kontoudtog

Åben din netbank. Kig på dit kontoudtog. Find hvor meget i rente og/eller gebyrer som du har betalt til din bank. Det er bankens løn, og det er de penge som de overlever på. De penge går også til topcheferne; dem, som har mulighed for at blåstemple skatteundvigelse og hvidvask. Det er jo ikke Lone fra den lokale filial som lader den rigeste 1 procent snyde systemet, men arbejder hun i Danske Bank, og er du kunde, så er I begge medskyldige i, at støtte en af Europahistoriens største udøvere af hvidvask for Europas oligarker.

Find en anden bank

Hvad kan du så gøre? Find en anden bank. Du kender udtrykkene ”mange bække små” og ”en dråbe i vandet”. Du er en lille bæk af indflydelse, og bygger du en dæmning så er det en lille smule vand mindre i Danske Banks kæmpe sø. Forestil dig, at alle dine venner og din familie også gjorde dette, og så ville Danske Banks vandstand pludseligt falde drastisk.

Dit sikkerhedsnet i form af velfærdsstaten udhules stykke for stykke

En enkelt af Danske Banks hvidvaskskandaler er blot en dråbe, men af alle de hvide dråber, som efterhånden er faldet, har der samlet sig nok til en hel regnsky, og det har fået bægeret til at flyde over. Enhver kunde kan gøre oprør, og gøre sig selv til en dråbe i dette regnvejr, og lade Danske Bank drukne i sin egen tragedie.

Du er med til at forværre velfærdstaten

Og hvorfor er det så, så forfærdeligt, at Danske Bank hvidvasker og bidrager til skattesnyd? Dit sikkerhedsnet i form af velfærdsstaten udhules stykke for stykke, når der f.eks. ikke er betalt skat af de mindst 1500 milliarder kroner, som er hvidvasket via Danske Bank. Det er forfærdeligt, fordi vi står i en tid hvor der sparres på erhvervsuddannelser, universiteterne, forskning, socioøkonomiske indsatser og sygevæsenet. Alle de instanser der gør, at danskerne har lige muligheder i livet, og at Danmark er et af de mest socioøkonomisk ligestillede lande i verden.

Dit sikkerhedsnet i form af velfærdsstaten udhules stykke for stykke

Kort sagt: hvis du er kunde i Danske Bank, så er du med til, at give kunstigt åndedræt til en af Europas mest uansvarlige banker. Du er med til at forværre velfærdstaten. Du kan dog godt give dig selv en moralsk oprejsning: meld dig ud af Danske Bank.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Journalistikstuderende ved Roskilde Universitet


Flere artikler om emnet

Annonce