Almene lejere glæder sig over DF-ghettomelding

Dansk Folkeparti på linje med S og venstrefløjen: Almene lejere skal ikke betale regningen for ghetto-pakken – minister Ole Birk har ingen kommentarer
VLAK-regeringen kan godt glemme alt om hente 12 milliarder kroner fra Landsbyggefonden til finansiering af regeringens ghetto-plan.

Det står klart efter at DF i går meldte ud, at partiet er lodret imod regeringens forslag til finansiering af ghetto-planen. I forvejen har Socialdemokratiet og venstrefløjen meldt klart ud, at der ikke kan blive tale om, at Danmarks almene lejere skal betale for hele samfundets mulige problemer med ghettoer.

Regeringen har klart fremlagt en dybt urimelig finansieringsdel, som vi i Dansk Folkeparti ikke vil støtte

“Regeringen har klart fremlagt en dybt urimelig finansieringsdel, som vi i Dansk Folkeparti ikke vil støtte,” skrev DF’s erhvervsordfører Hans Kristian Skibby i et debatindlæg i Altinget i går under overskriften “Ghetto-regning skal ikke bare sendes videre til lejerne”.

“Vi er helt enige med Hans Kristian Skibby. Meldingen er god, klar og dybt interessant. Hvis Skibby tegner partiet – og det tror vi, at han gør – så har regeringen ikke flertal for at lade ghetto-planen finansiere ved at snuppe lejernes penge. Det er en god dag for Danmarks almene lejere,” sagde Socialdemokratiets boligordfører Kaare Dybvad i går til Netavisen Pio.

Huslejestigninger hos lejere
Hos BL – Danmarks almene boliger hilser man meldingerne meget velkomne:

”Vi hilser signalerne fra S og DF meget velkomne. Det er fuldstændig urimeligt, at de almene lejere skal betale regningen for ghetto-pakken. Så det er virkelig glædeligt, at der nu ser ud til at være et stor flertal imod regeringens forslag til finansiering af ghetto-planen,” siger direktør hos BL – Danmarks almene boliger, Bent Madsen, til Netavisen Pio.

Det er fuldstændig urimeligt, at de almene lejere skal betale regningen for ghetto-pakken

”Vi har hele tiden sagt, at den finansiering af ghetto-planen, som regeringen foreslår, vil sætte renoveringerne i den almene sektor fuldstændig i stå. Og det vil medføre huslejestigninger! Så det er godt - rigtig godt - at et stort flertal i Folketinget nu siger nej til at lade de almene lejere hænge på en kæmperegning,” siger Bent Madsen.

Netavisen Pio har bedt Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen (LA) kommentere, at regeringen nu ikke længere har et flertal for at finansiere ghetto-planen ved at snuppe 12 milliarder kroner hos de almene lejeres opsparede penge i Landsbyggefonden.

Men ministeren afviser at kommentere sagen med henvisning til ”de igangværende forhandlinger om parallelsamfundsudspillet.”

DF’s erhvervsordfører Hans Kristian Skibby skriver videre i sit indlæg hos Altinget:

”På trods af mange positive ting i ghettoplanen, herunder øgede muligheder for at opsige lejemål, hvor der bor kriminelle beboere, fejler planen fuldstændigt, når det gælder finansieringen,” skriver Hans Kristian Skibby og fortsætter:

“Regeringen vil tage 12 milliarder kroner ud af Landsbyggefonden, som er en fond, der udelukkende består af de almene beboeres betalinger.

Pengene bliver indbetalt af lejerne, når deres boligafdelings realkreditlån udløber, og de er øremærkede til renoveringer af alle almene bebyggelser i Danmark.”

 

 

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce