Amazon søger to fagforenings-spioner

US-internet-giganten bekræfter: Nu etablerer vi os i Skandinavien
Den verdensomspændende, amerikanske internet-gigant, Amazon, søger to styk 'Intelligence Analyst', efterretnings-analytikere.

Det fremgår af jobannoncen, at efterretnings-analytikerne blandt andet skal arbejde med “labor organizing threats against the company” - altså trusler mod firmaet fra fagforeninger, og skaffe Amazon “restraining orders against activists groups” - altså skaffe Amazon tilhold/forbud rettet mod diverse aktivistgrupper. Og rapportere om fagforeningsaktiviteter blandt ansatte.

Og rapportere om fagforeningsaktiviteter blandt ansatte

Amazon har netop trukket job-annoncen tilbage, rapporterer flere internationale medier.

Job-annoncen er således ikke en "nøjagtig beskrivelse af rollen" som efterretnings-analytiker, skriver Amazon i en meddelse til BBC. Amazon hævder over for BBC, at man derfor har rettet i job-annoncen, men hverken BBC eller Netavisen Pio har kunnet finde en ny version af job som "Intelligence Analyst" i Amazons verdensomspændende job-base,  som pt. indeholder 603 opslåede stillinger inden for Amazon-koncernen.

 

 

 

På vej til at etablere sig i Danmark

Rygterne om at Amazon er på vej til at etablere sig i Danmark har svirret længe. Torsdag meddelte Amazon i en pressemeddelse, at man rent faktisk nu er ved at etablere sig i Skandinavien. Amazon begynder med at etablere sig i Sverige, hedder det.

næste skridt er at introducere et komplet detailhandelstilbud i Sverige

"Amazon har været tilgængelig for svenske forbrugere og foretagender gennem lignende europæiske hjemmesider i flere år, men næste skridt er at introducere et komplet detailhandelstilbud i Sverige, og det er det, vi planlægger at gøre nu," skriver Amazon ifølge det svenske medie SVT.

Hvornår Amazon kommer til Danmark er endnu uvist.

Amazon står i dag for knap knap to procent af internethandlen til danskerne gennem dens tyske hjemmeside. Det tal vil ifølge Boston Consulting Group stige til mellem otte og 20 procent i løbet af de næste fem år. 78 pct. af de danske e-handlere vurderer i en undersøgelse fra FDIH, at de forventer, at Amazons indtog i Danmark vil føre til lukning af danske netbutikker.

Amazon på listen over USA's farligste arbejdspladser

Amazon er en amerikansk internethandelsvirksomhed med hovedsæde i Seattle. 

  • I Danmark er Amazon ifølge en undersøgelse fra FDIH, den netbutik, som næstoftest benyttes af personer i Danmark. 1,9 % af alle internethandler i Danmark foretages gennem Amazon.
  • Amazon.com startede oprindeligt som en internet-boghandel, men sælger i dag en lang række forskellige produkter såsom  software, tøj, møbler og meget andet..
  • Primo 2018 havde Amazon.com over 500.000 ansatte i hele verden.
  • Amazon er stiftet af Jeff Bezos, som i dag er verdens rigeste mand.
  • Amazon har udviklet sig fra at være en lille netbutik med bøger i 1995 til i dag at være en af verdens mest værdifulde virksomheder med en markedsværdi på 9.893 mia. kroner.
  • I  2019 kom selskabet på listen Dirty Dozen over USAs farligste arbejdspladser.

Kilder: Wikipedia, FDIH og Berlingske

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvis Amazon ikke kan acceptere at operere på danske vilkår, skal de bare holde sig væk.

McDonald's hyrede en advokat da de etablerede sig Danmark for mange år siden. Hans opgave var at holde de frygtelige fagforeninger fra døren. Han fik i stedet overbevist dem om at det faktisk var en god ide at tegne overenskomster. Da de fik sat sig ind i danske forhold kom de til samme erkendelse. Uanset om man kan lide burgere eller ej, betragtes McDonald's i dag som en god arbejdsplads, hvor reglerne bliver overholdt. Amazon kan jo bare ringe til kollegaen, eller holde sig væk når de ikke gider sætte sig ind i forholdene. Tror Jeg tror jeg køber mine bøger et andet sted. Faktisk købte jeg Mary Trump's bog om Donald Trump hos William Dam i Rønne. Det var billigere end hos Amazon i UK.

Du er simpelthen imod den danske model?

Den slags vil blive mere og mere udbredt i fremtiden, fagbevægelsens hærværk, mobning, trusler og vold har givet et naturligt modspil!

Det var engang hvor man var stolt over fagbevægelsen, i dag tager alle normale mennesker stærkt afstand fra den!

Komiske Thomas FUP, alias pseudonymet Jens Peter Nielsen, mener du at ca. 23% af befolkningen, svarende til 1,3 millioner personer, ikke er normale fordi de er medlem af en fagforening? Typer som dig udgør vel under 0,01% af befolkningen og heldigvis for det.

Bent ja du er komisk Thomas fup!
Og hvor har jeg skrevet det?
Det var deres hærværk, mobning og trusler normale mennesker tager afstand fra!
Jeg skrev jo netop at der var engang man var stolt over fagbevægelsen!

Carl Erik har en valid pointe i, at store nye aktører ret hurtigt opdager, at i Danmark og i Skandinavien så er fagforeningerne vigtige arbejdsmarkedsaktører, som i vores model skal sikre, at også ufaglærte job lønnes så man kan leve ordentligt af dem. På den ene side tænker jeg, at Amazon på kort sigt kan gavne en bedre konkurrence, - på den anden side så har vi som forbrugere også et ansvar for ikke kun at kigge på prisen. Hvis vi gerne vil have et godt dansk bogmarked, så er det nok bedre at købe fra en netbutik i Rønne end fra Amazon...!

Det er mange år siden at fagbevægelsen har været vigtige arbejdsmarkedsaktører!

Håber virkelig Amazon stå fast og hælder fagbevægelsen ud med badevandet!

Annonce