Amerikansk venstrefløjs-stjerne i tårer: Troede jeg skulle dø

Under stormen på kongressen gemte Alexandria Ocasio-Cortez sig på toilettet, mens Trump-tilhængere ledte efter hende.
Det amerikanske kongresmedlem Alexandria Ocasio-Cortez fortæller i en opsigtsvækkende og meget ærlig video om hendes oplevelser den 6. januar, hvor ophidsede Trump-tilhængere stormede den amerikanske kongresbygning.

En oplevelse, som blev yderligere forstærket af, at hun tidligere har været udsat for seksuelle overgreb.

Hun gemte sig på et toilet, hvor hun frygtede for sit liv, mens hun kunne høre mennesker, der bankede på væggene og en mand, der råbte "hvor er hun? hvor er hun?".

”Jeg troede, jeg skulle dø,” fortæller hun på Instagram.

”Jeg indså straks, at jeg ikke skulle være gået ind på toilettet. Jeg skulle have gemt mig i skabet,” fortæller hun om oplevelsen.

 

placeholder

 

"Du fik mig næsten myrdet"

Siden angrebet har hun angrebet en række republikanske politikere for deres medvirken i at ophidse Trump-tilhængerne ved at støtte præsident Trumps påstande om omfattende valgsvindel.

Og hun er stadigvæk meget vred. Forleden skrev den texanske senator Ted Cruz på Twitter, at han var helt enig i noget, Ocasio-Cortez mente om spekulanter. Til det lød svaret kort:

"Jeg vil hjertens gerne arbejde sammen med republikanere om emner, hvor der er en fællesmængde, men du fik mig næsten myrdet for tre uger siden, så du kan sidde på sidelinjen her. Jeg vil gerne arbejde sammen med næsten alle andre republikanere, som ikke forsøger at få mig dræbt. I mellemtiden, hvis du hjælpe mig, kan du træde tilbage,” skrev hun.

 

placeholder

 

Samme taktik som overgrebsmænd

Kongresmedlem Alexandria Ocasio-Cortez, der blandt sine tilhængere kendes under initialerne AOC, siger, at hun er frustreret over alle dem, som mener, at hun blot skal komme videre. Det samme, som man fortæller til mange, der har oplevet seksuelle overgreb.

"Folk kan godt lide at fortælle os, at vi skal komme videre, at det ikke er så slemt, at vi skal glemme, hvad der skete, og nogen fortæller os, at vi skal undskylde,” siger hun.

“Det er den samme taktik, som dem der laver overgreb benytter”.

Ocasio-Cortez, der har latinamerikanske rødder, har udtalt, at hun frygtede menneskemængden, fordi der var tilhængere af hvide overherredømme og andre ekstremister i den overvejende hvide flok, der stormede kongressen, skriver britiske The Guardian.

Superpopulær venstrefløjspolitiker

31-årige Alexandria Ocasio-Cortez er, efter senator Bernie Sanders, det mest fremtrædende medlem på den amerikanske venstrefløj. Hun blev valgt til Repræsentanternes Hus i 2018 fra en valgkreds i New York efter en valgkamp, hvor hun slog en partifælle, som havde været valgt i 20 år.

AOC er en stor politisk stjerne. Hun har mere end 12 millioner følgere på Twitter. Den demokratiske leder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har til sammenligning syv millioner følgere samme sted.

Selvom hun er valgt for det demokratiske parti, er hun medlem af Democratic Socialists of America, som indtil 2017 var Socialdemokratiets officielle søsterparti gennem den internationale socialdemokratiske organisation Socialist International.

Socialdemokratiet er i dag medlem af organisationen Progressive Alliance sammen med hele Det Demokratiske Parti.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

AOC er en rigtig drama queen, men bortset fra det, så er det skammeligt at vi endnu ikke har fået fuld orientering om hvad der egentlig skete i Kongressen den 6. januar. De første demonstranter blev lukket ind af politiet og gik rundt og tog selfies inde i bygningen. De så meget fredelige ud, men også lidt skøre. Senere begyndte nogle Antifa-demonstranter at smadre vinduer for at tiltvinge sig adgang. Kongressen var advaret tre dage forinden, Nancy Pelosi vil ikke sige hvad hun vidste; den øverste politichef kunne ikke få forstærkning, og da der endelig kom forstærkning, blev der ikke foretaget anholdelser! Meget besynderligt.

Det jo løgn fra enden til anden. Det var Trump støtter og det har lederen af angrebet selv bekræftet.

ino, hvordan ved du, at det var Antifa-demonstranter, der udøvede vold på Capitol Hill? Alle de demonstranter, som jeg har set, er blevet identificerede, har været svorne Trump-tilhængere.

På en eller flere videoer hører man tydeligt at flertallet i gruppen udenfor gentagne gange råber "Go, Antifa, go", hvorefter en velvoksen mand smider en af rudeknuserne til jorden. Så der er ingen tvivl om at der var Antifa-folk til stede. Der er tilfældigvis også en video der viser nogle Antifafolk, der efter ankomsten i bil, skifter klæder så de kommer til at ligne Trumptilhængere (MAGA-hat mm.).

Det lyder interessant. Har du et link de videoer?

Desværre har jeg ingen link - længere. Youtube sletter med stor nidkærhed alt hvad der forstyrrer den fortælling som Demokraterne gør gældende, og FBI meddeler på det seneste at der ingen beviser er for at nogen fra Antifa deltog. Det kan man så vælge at tro på.

Det er en absurd påstand, at folk fra ANTIFA skulle stå bag stormen på Capitol for at sætte Trumps pøbel i et dårligt lys, og der jo heller aldrig blevet fremlagt beviser for det. ANTIFA-tilhængere var formentlig blevet lynchet på stedet, hvis de var blevet genkendt af Trumps støtter. De havde jo endda sørget for at medbringe en galge til formålet.

Jeg har ikke hævdet at Antifa skulle stå bag "stormen på Capitol", kun at der også var Antifa-medlemmer til stede, for det var der. se fx https://nypost.com/2021/01/07/known-antifa-members-posed-as-pro-trump-to...

Ino er i græsk mytologi datter af Kadmos og Harmonia, gift med Athamas, hvis børn med Nefele, Frixos og Helle, hun prøvede at dræbe. For at undgå Athamas' hævn sprang hun i havet og blev forvandlet til havgudinden Leukothea.

Annonce